Šta je novo?

Android tastature

Kako se beše gasi crvena linija što podvlači teks koji sam otkucao na SwiftKey?

U svakoj laži ima pola istine. Što znači da se laž sastoji od jedne polovine, koja je istina, i druge polovine, koja je laž. E sada, ako na ovu drugu polovinu ponovo primenimo aksiomu da u svakoj laži ima pola istine, zaključujemo da u prvobitnoj laži ima 3/4 istine, a 1/4 laži. Matematičkom indukcijom dalje lako dolazimo do rezultata da je limes istinitosti svake laži = 1, tj. da je u pitanju sušta i neokaljana istina.

Ovo, naravno, nije tačno jer su u svakoj polovini laž i istina razdvojeni pa prema tome u delu gde je laž nema više nikakve istine. Ako nije tako, onda u polovini istine ima takođe pola laži, pa već i zbog toga nema tog limesa. Osim ako se sve radi u Limes hali, pa ko navali.

Prilozi

• Screenshot_2017-10-08-11-19-53-779_com.touchtype.swiftkey.png
    Screenshot_2017-10-08-11-19-53-779_com.touchtype.swiftkey.png
    132.4 KB · Pregleda: 78
  • Screenshot_2017-10-08-11-20-27-739_com.touchtype.swiftkey.png
    Screenshot_2017-10-08-11-20-27-739_com.touchtype.swiftkey.png
    168.5 KB · Pregleda: 88
Kod mene do skoro nije mogao da se isključi spell checker pa sam morala da se zezam da na kompu isključujemo preko cmd-a.

Послато са Redmi 3S уз помоћ Тапатока

Da, na miui je moguće jedino preko adb da se isključi spell checker bez ruta.

Na miui 9 sad može da se isključi normalno i bez ruta.

Aaaa, to je do miui, na 8.5 Nougat nema opcija :wave: Toliko ima opcija i podešavanja miui, a nema ovo *** :smash: :mad:

Prilozi

• Screenshot_2017-10-09-11-16-43-661_com.android.settings.png
    Screenshot_2017-10-09-11-16-43-661_com.android.settings.png
    44.3 KB · Pregleda: 62
  • Screenshot_2017-10-09-11-17-32-205_com.android.settings.png
    Screenshot_2017-10-09-11-17-32-205_com.android.settings.png
    71.2 KB · Pregleda: 66
  • Screenshot_2017-10-09-11-17-11-052_com.google.android.inputmethod.latin.png
    Screenshot_2017-10-09-11-17-11-052_com.google.android.inputmethod.latin.png
    48.4 KB · Pregleda: 61
Hvala Žile. Ne mogu ovo sada na poslu da izvedem, izdržaću, ovo jedino kada budem slobodan, a to tada će stići MUI 9 kako je krenulo :D

Jel su se i vama ***** layouti i neki settingsi posle ovog najnovijeg updatea GBoarda?

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Na poslednjoj verziji GBoarda ima srpska latinica na Huawei telefonima(ranije je valjda bila samo ako je srpski def. jezik), do sad sam sve koristio engleski+hrvartski.

Konačno sredili latinicu,sada mogu i da probam Gboard.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

E hvala bogu. Ja sam im pre 20-ak dana ostavila recenziju za taj problem. Mada se meni sad vraća na swiftkey. Nervira me što ova tastatura ništa ne pamti.

Probajte Smart Keyboard Pro, ja koristim tu tastaturu godinama i skupio sam preko 49.000 reci. Kako kupim drugi telefon samo prekopiram njegov folder na root i sve mi se povrati i reci i stelovanje.
Ako nekome treba neka mi se javi da mu posaljem

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Da li radi predikcija smajlija na našem jeziku u Gboard?

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Nop.

@bojilica, kad ga ispraviš više puta onda nauči.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pa ne znam, stalno pravi iste greške a milion puta koristim istu reč. Uvek mi bih napiše kao BiH... Mada i sk je imala problema sa I.

Zato što niko živ ne zna kako i da li radi Google sync gboard , ja lično nisam uspeo da saznam kako radi. Svaki put kada sam menjao mob uvek sam kretao od 0.(sve moguće varijante sync sam probao )

Inače BiH možeš da izbrises tako što drziš na tu reč kada ti je ponudi i onda je gore gurneš u kantu .

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Probajte Smart Keyboard Pro, ja koristim tu tastaturu godinama i skupio sam preko 49.000 reci. Kako kupim drugi telefon samo prekopiram njegov folder na root i sve mi se povrati i reci i stelovanje.

Ja instalirao, ali ne vidim srpski latinicu, samo engleski?

edit: ipak ima, super je.

Poslednja izmena od urednika:
Kako da zaustavim da kada napišem SMS poruku telefon ne pravi URL link svaki put kada ne razdvojim tačku i reč ? Huawei EMUI 5.0.1.sa Gboard.

Razdvajaj tacku i rec, tako treba :)

Ja instalirao, ali ne vidim srpski latinicu, samo engleski?
edit: ipak ima, super je.

Ima i ćirilicu i latinicu, otvori settings, language i tu pronadji
Ima jako mnogo opcija pa ti treba jedno vreme da ga naslelujes i kasnije si miran vecno, a kada promenis telefon samo kopiraj njegov folder u root
Naravno uvek prvo uradi Backup da bi otislo u taj folder sva tri fajla, jedno je tvoje stelovanje, drugi fajl je tvoj recnik ili reci koje si pisao i trece je tvoje precice.
Precice su nisam rekao na primer napisete par slova da vam budu zamena za celu recenicu, na primer ja sam stavio EA ako napisem on ce automatski napisati moju email adresu... i tako dosta stvari sam mu tako ubacio pa ne moram da pisem drugi put

Zato što niko živ ne zna kako i da li radi Google sync gboard , ja lično nisam uspeo da saznam kako radi. Svaki put kada sam menjao mob uvek sam kretao od 0.(sve moguće varijante sync sam probao )

Inače BiH možeš da izbrises tako što drziš na tu reč kada ti je ponudi i onda je gore gurneš u kantu .

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Hvala. Pokušaću tako. Sad ću da probam na huawi-u da je ubacim. Inače mi je bitnije da lepo engleski jezik ispravi jer ga ne znam dobro.

Vrh Dno