Šta je novo?

Android tastature

Gboard-10-billion-downloads.jpg

Koristim SwiftKey i pre neki dan sam shvatio da voice to text radi savršeno na srpskom. Osim znakova interpunkcije. Kako da ga ubedim da kuca zarez i tačku?

Na engleskom sam probao nekoliko rečenica, radi bez greške.

Koristim SwiftKey i pre neki dan sam shvatio da voice to text radi savršeno na srpskom. Osim znakova interpunkcije. Kako da ga ubedim da kuca zarez i tačku?

Na engleskom sam probao nekoliko rečenica, radi bez greške.
Nikako, i ja imam taj problem.

Swift mi odlično radi prediction, pa ga ne bih menjao, ali ovaj voice input mi je otkrovenje za tipske odgovore do 10ak reči. Većina tih odgovora su mi je na next-next-next, nakon prve reči, ali opet dođe praktično kada mi nije zgodno da dodirujem ekran.
Jel ima neki shortuct za send/enter?

Prešao sam sam sa Swiftkey na gboard malo da probam posle mnogo godina. Imam jedno pitanje, ili to nema ili ja ne nalazim.
Da li je moguće kao na Swiftkey da se namesti da ako sam napisao neku reč i automatski stavio razmak pa tek onda neki znak tipa zarez ili tačku ili znak pitanja, da on obriše taj razmak i zalepi znak za zadnje slovo i tek onda normalno da napravi razmak za sledeću rečenicu?
Takođe trebaće mi malo da se naviknem na sporiji odziv kada hoću da stavim znak pitanja recimo, još uvek ne gađam kao na Swiftkey, sporije odreaguje pa moram da obratim pažnju...
A nekad se desi i da posle zareza ne napravi razmak, iako sam stavio u opcijama da to radi.. Verovatno su neke sitnice stvar navike, ali želeo sam da probam jer je gboard duboko integrisan sa celim pixel telefonom pa eto malo za promenu.

A često mi ne stavi razmak posle nekog znaka, iako sam to stavio da radi... Hm, daću mu još šanse, ali za sada Swiftkey mi dosta više odgovara, brži sam sa njom, a sa druge strane mislim da gboard dosta bolje uči.

Da li je neko koristio swiftkey pa presao na gboard? Evo ja se trudim vec 10ak dana, ali prosto neke stvari me bas iznerviraju. U nekim stvarima mi je bolja a u nekim losija. Bas sam rastrzan. Pa sad ne znam da li da izdrzim jos pa da vidim kako ce ici ili da se vracam na swift...
Jedino mi je kao gboard vise integrisana uz sistem ceo i tako to, ima neke stvarcice koje su kul, al nije bas da ih koristim, kao tipa onaj ai da ti lepse sroci poruku itd
Mozda cak i malo bolje uci. Ali me najvise nervira sto na swiftkey dosta bolje se pisu znakovi, tipa sam ih lepi za zadnje slovo a odvaja sledece bez greske, ! ? se mnogo lakse pise jer samo prevuces po tacki i on napise, na gboard moras malo sporije da bi lepo odreagovao i tako..

Nazad
Vrh Dno