Šta je novo?

Android tastature

Ja sad instalirao SwiftKey I neće da ispravlja reči svaki put. Kad ukucam išao on mi izbaci isao i ne ispravi nego tako ostane. Jel postoji rešenje za to ili moram sam da biram koju reč da ubaci?

Pa to je ta crna rupa kod tebe, progutala je statistiku [emoji16]

Da, od nule sam sakupljao reci ali godinama i taj fajl imam i u kompu za rezervu ako mi se nesto obrise.

A sto se tice recnika imas hrvatski i engleski pa mozes da ih ubacis. Ja sam isprobao pa obrisao jer iako ima i nasih reci tamo ipak me nerviraju hrvatske.

Moze biti lepsi program, ali ipak ovo je samo tastatura koja zauzima jako malo ram memorije, zato sam je i zadrzao godinama

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

SwiftKey dobio odličan update, možete da stavite neku fotku ili bilo šta i napravite temu.

77b6a15ba87a47a0bbd656186c85c375.jpg

Sent from dark edge

da li i vama stoji ova poruka da nesto nije u redu? tako mi stoji ko zna od kada jer sam davno instalirao Swift keyboard ali sam tek sad počeo da je koristim...

aa82d2560450d33aaff9e88ec8282009.jpg

Nemam tu poruku u swiftu..

sad vidim na netu da mnogi imaju isti problem... poslao sam im i feedback. ne znam samo gde snima reči i mogu li se naći negde na telefonu pa da ih izvučem jer ne bih da ga učim svemu ponovo...

Kod SwiftKey-a je sve cloud-based, ne možeš da vidiš te reči koje sam pamti, samo one koje si sam dodao u rečnik (a to niko ne radi).

a hoće li da pobrise nešto ako se izlogujem? zentam se da ne mogu posle toga da se ulogujem opet zbog ove poruke.
niko bas nije imao ovo kao ja?

Pa odradi sync namenski, onda neće. Ovo o čemu mi pričamo je druga stvar, totalno random i nismo sigurni da li se stvarno gube reči ili je problem sa prikazom.

Moja teorija je da oni u bazi drže određen broj reči na bazi toga koliko ih često koristiš, nikad ne ostaje sve što si uneo zauvek.

Da sve pamti, ja bih za sve ove godine imao milion reči.

Videćemo još šta se tu dešava...

I dalje mislim da SwiftKey ima ubedljivo najbolju predikciju, a i najbolji feedback tokom kucanja. Pametno koriste vibraciju, tako da možeš da osetiš svaku promenu.

Čak i kod brisanja to mnogo znači. Držiš backspace i osećaš vibraciju za brisanje svake reči i plus se ubrzava. I ne briše slovo po slovo, nego reč po reč. Baš dobro rešeno po meni.

Poslednja izmena:
sad cu da procackam malo pa da vidim. tek sam sad počeo da se navikavam i deluje mi bas kul.

izlogovao se, ulogovao ponovo i opet isto tako da je nešto do njih...

Poslednja izmena:
Pričao sam s jednim likom iz supporta reče lik problem je samo u prikazu, mada brišu se ponekad reči koje se slabo ili nikako ne koriste

Sent from my E6853 using Tapatalk

e pa ok je onda ako je samo kozmetički problem pošto vidim da se broj naučenih reči povećava i sve češće mi ispravlja kucanje.

Ako pričamo o istoj stvari, nikako.

Sad drugo pitanje:

Iako je Google najavio, meni na gboardu i dalje nema korekcije u chrome address bar-u I ostalim sličnim input poljima.

Pojavljuju se ispravljene reči na traci, ali kad pritisnem space ne ispravi ništa, nego ostane onako kako sam otkucao.

Na svim ostalim mestima radi normalno.

Jel samo meni ovako?

Poslednja izmena:
Pade mi na pamet ineresantna činjenica - i dalje ne postoji predikcija za ms word na windowsu, a android tastature imaju to odavno. Zna li neko neki dodatak za msword?

Ovo čak nije to da ubaci celu reč bez kucanja, nego da samo ispravi grešku ako sam napravio kad pritisnem space, to je osnovno kod predikcije. A ima i to što si rekao, to je posebno.

Koliko me nervira SwiftKey logo space-u, toliko me na Gboard-u nervira ovo SR-EN na istom mestu. Možda mi i gore izgleda ta varijanta I još više bode oči.

Poslednja izmena:
Ne ne nikako da odma ubaci celu rec, ovo da ispravi ovu posle par slova sto pretpostavi da sam hteo je cool, ne znam kako do sad nisam koristio to..

To znači da bukvalno nisi koristio bilo kakvu korekciju, kucao si sam sve. Nikakvu pomoć nisi imao, a jako je teško (loše i sporo) kucati tako na smartphone-u.

Klasičan Boris slučaj, naknadno shvataš bitnu stvar, a raspravljali smo se :D.

Zato se ranije i nismo razumeli kad smo pričali o rečima koje se gube itd.

Na to smo svi mislili, te reči koje dodaš takvim kucanjem i on ih popamti i ispravlja te dok kucaš. Jer nema sve u njegovom startnom rečniku, naravno.

Poslednja izmena:
Koristio sam tako da tapnem na tu rec gore sam.. definitivno je prakticnije preko space-a. Opet mi je i dalje nerealno 10.000 reci koje nema srpski recnik :) Sve slengove i cudnije reci koje koristim mi je popamtio i Gboard, za ostale koristim srpski recnik koji doda i kvacice.. kojih 10.000, ako bi skupio 100 reci koje nema recnik ubi me :)

Mnogo je tu raznih oblika iste reči, jer su rečnici daleko od savršenog u startu.

Logično ti je da ako ima Boris, ima i Borisovog na primer, a nema. I tako za sve čega nema.

Plus sve to što si nabrojao. Skupi se vremenom, videćeš.

Pa svi koristimo isti jezik, ne može da bude bitno različito kod tebe.

I kako kucate reč koja nije u rečniku kad koristite autocorrect na space?

Otkucam ručno, pa kliknem na nju ako hoću da je zapamti.

Pozdrav,

Neka preporuka za ćevape u portret orjentaciji, pls? Fleksy mi odgovara kad se namesti da uvek pokazuje vilika slova ali nema svajpa a ne volim kuckanje.

Gboard ima najbolji swipe i predikciju, tesko je vratiti se na drugu tastaturu posle njega.

Kako da se smanje slova na Gboard? Nesrazmerna razlika između slova na tastaturi, i na predloženim rečima iznad.

Gboard ima najbolji swipe i predikciju, tesko je vratiti se na drugu tastaturu posle njega.

Ako si meni replicirao, saglasan sam s tim. Ali tastere, na fonu od 5'' bez gomile grešaka može samo Kineskinja da uboda na toj tastaturi. Šta im treba onako širok Shift i razmak a malecka slova? Isto i SwiftKey, Swipe itd, nikad ne kucam opušteno i uvek me treba čekati dok poispravljam greške.:wall:

Vrh Dno