Šta je novo?

Android navigacija i mape

Bitan je program i te kako pored mapa. Nista manje vazniji nije. Jer dzaba dobre mape ako program be zna pravilno da rutira. Ne rutiraju svi isto, meni Google Maps najtacnije napravi rutu kao i iGO ostalo ne potrefi sve OK.

Bitan je program i te kako pored mapa. Nista manje vazniji nije. Jer dzaba dobre mape ako program be zna pravilno da rutira. Ne rutiraju svi isto, meni Google Maps najtacnije napravi rutu kao i iGO ostalo ne potrefi sve OK.

И Google Maps одваљује глупе руте. Јуче сам му задао руту, да га испробам у вожњи, и када сам видео шта ми је рутирао....слатко сам се насмејао и разочарао. Веровао или не, да би ме одвео на број у улици, тражио је да у тој улици неких километар од броја направим полукружно окретање и да се вратим на број? Улица двосмерна са паркинзима са обе стране и без пуне линије. Зашто би прошао поред зграде, која ми је са леве стране, возио још километар и онда полукружно окренуо ауто и дошао поново до зграде поред које сам већ прошао?

Heheh ma ne treba se oslanjati ni na jednu navigacija jer cesto vode i kroz jednosmjerne, dobro ja rekoh to je tek otprilike da te navede tu blizu, pa posle se snalazi ono da makar znas gdje je koja ulica.
Ja najvise vjerujem svojim ocima i znakovima pored puta :D

Poslednja izmena:
Heheh ma ne treba se oslanjati ni na jednu navigacija jer cesto vode i kroz jednosmjerne, dobro ja rekoh to je tek otprilike da te navede tu blizu, pa posle se snalazi ono da makar znas gdje je koja ulica.
Ja najvise vjerujem svojim ocima i znakovima pored puta :D
Ту се слажемо. И мени не треба навођење на број. Довољно ми је да ме упути на улицу и то је то. Нисам ретардиран да не могу наћи број?

Meni Google Maps isto juce dva puta zaglupeo kada sam isprobavao rutiranje i predlagao polukruzno posle pola kilometra umesto skretanja. Prvi put iz Ilije Garasanina u Takovsku skretanje levo (predlagao desno pa polukruzno kasnije), i jos jednom na Novom Beogradu gde je oduvek bilo skretanje levo.

Ту се слажемо. И мени не треба навођење на број. Довољно ми је да ме упути на улицу и то је то. Нисам ретардиран да не могу наћи број?
To je relativno i zavisi cime se bavis i cemu ti sluzi navigacija.

To sto nema kucnog broja je nekome ko vozi kamion ili dostavno vozilo bukvalno neupotrebljiva navigacija.
A drugo je sto postoje citava naselja pod imenom jedne ulice, tu ni milicija ne zna gde je broj, jedino garmin.

Da ne pricamo da navigacija ne sluzi samo za voznju automobilom vec i za planinarenje, orijentiring, ,avio, brod, biciklizam... sve to pokriva opet jedino garmin.

To su vec profi stvari, ovo sto mi radimo je amaterizam, i ovo moze posluziti.

A danas ti navigacije ko fol dobro rutiraju :D

Neke rutiraju odlicno i korekciju prave vec posle lose predjene raskrsnice i posle 2 metra same, razlog da postujes ovakve nebuloze ne doprinosi kvalitetu samo treda i ako si resio da se zahebavas onda je najbolje da odmoris malo od postova. Ako ti navigacija ne koristi onda zaobidji tred ili mu kvalitetno doprinesi.

To je relativno i zavisi cime se bavis i cemu ti sluzi navigacija.
Тешко да Гармин има уписане бројеве зграда у новоизграђеном насељу Степа?
Ја сам навикао да питам, шта ћу, дозвола ми има већ 30 година.
Обишао сам скоро целу Европу без навигације и увек стигао на одредиште. Навигација је чудо, олакшава много али...пракса је пракса!
Зато, мени је довољно да ме доведе у улицу а после је моја сналажљивост.

Neke rutiraju odlicno i korekciju prave vec posle lose predjene raskrsnice i posle 2 metra same, razlog da postujes ovakve nebuloze ne doprinosi kvalitetu samo treda i ako si resio da se zahebavas onda je najbolje da odmoris malo od postova. Ako ti navigacija ne koristi onda zaobidji tred ili mu kvalitetno doprinesi.
+1
Ovako nesto sam hteo i ja napisati,ali nisam imao snage :)

Човек је изнео своје мишљење, на које има право.
Да ли се ти, ја или други слажу, то није битно.
Никога није прозвао, увредио или омаловажио.
Чињеница је да навигације знају да направе руту... Изнео сам пример са Google maps.
Знамо сви да ће навигација направити нову калкулацију и руту, ништа ново. Реч је о томе да за БиХ нису мапе урађене на ниво мапа Србије, Србије на нивоу Хрватске, Хрватске на нивоу Словеније.... Користио сам пар навигација на путу за Берлин и види се драстична разлика између мапа Мађарске, Словачке, Чешке и Немачке. Што идем северниј мапе све детаљније?
Ми смо при дну и навикао сам да је користим и без бројева. Једног лепог дана, можда и раније, када Србија и БиХ буду урађене детаљно као и Немачка, онда би његов пост био бесмислен.

Otkako me je Igo preko Plavog mosta sproveo kroz ciganmalu u Marinkovoj bari jednosmernim ulicicama sirine 2m pravo do TC Stadion, trajno je stekao moje poverenje :D Mozda zvuci kao da se salim, ali sam ozbiljan, lako je izrutirati putanju Sava Centar - Jurija Gagarina, ovo je bio bas dobar zadatak za testiranje.

Pozzz drugari, procitah poslednih 20 strana ovog treda, pa reko da se prikljucim, do pre mesec dana koristio sam Nokiu i Garmin navigaciju sardnja to je trajala dobre 4 godine, gde sam za to vreme nebrojeno puta koristio Garmina za trazenje ulica, i broja, naravno uz pazljivo osmatranje ruta(jednosmernih ,slepih ulica itd) elem, verovali ili ne niti me je jedanput navela na porgesan put ili jednosmernu ulicu, vrlo sam se prijatno iznenadio kad me je u Herceg Novom odvela do tacnog broja zgrade i ulaza u vise razlicitih navrata....e ,na to sam bio naviknut sve do iGO-a gde nakon sto ga instalirah sa mapom iGO R3 Navteq Europe 2012.Q2 ukucah Bezanisku kosu ulicu Marka Celebonovica ,a navigacija me uputi na ugao sa vise ulica bez mogucnosti biranja tacnog broja, ja reko ok, ajd da probam sa nekom drugom, Pedje Milosavljevica, kaze brojevi od 0-26 inace ima ih 150, ukucam 26 i krenuh da vozim iz grada, najpre me uputi kroz jednu jednosmernu, pa onda kroz drugu u pogresnom smeru........razocarenje, mrtvi garmin je bio bez premca 4 godine bez i jednog azuriranja, sad skidam iGO R3 Navteq Europe 2013.Q2, nadam se da se nesto promenilo...po meni fail u 2 bitna aspekta, da ne poznajem grad iscimao bi se naj strasnije.....i verovatno polupao nesto.....:smash: :)

Upravo instalirah 2013 mapu, ima dosta vise brojeva ulaza, videcemo za voznju po jednosmernim ul.....

Poslednja izmena:
Nađi Contrastovu mapu Srbije, ne Navteq.

Serbia_R3_Contrast_2012.07_120910

Navteq 2013 me je uparvo uputio da skrenem levo iz Resavske u Srpskih Vladara, probacu contrast pa javljam

Zdravo Stilgar, to nam je bio poznati bug sa ulicom Srpskih Vladara. Ispravljen je pre nekog vremena, i sada je samo potrebno vreme da "dodje" do igo, garmina i ostalih...

poz

Drzimo fige da i do nas dodje sunce... Pozz :wave:

Коначно се појавила нова верзија Sygic-Truck и Navteq 2013.09. мапа. Сада нема одвојено мапе Србије, БиХ, Ц.Горе него скупа као Западни Балкан и тешка је 57mb.
Чим поскидам мапе јављам утиске.

Ima da se nadje i odvojeno po zemljama. Isprobao sam neke kucne brojeve po Beogradu koji pre nisu bili i sada su tu.
Izgleda da je BiH mapa najvise narasla u odnosu na staru verziju.

Poslednja izmena:
Ima da se nadje i odvojeno po zemljama.
Да, тачно. При скидању нуди Западни Балкан а када скинете добијате одвојене мапе земаља.
Овако, мапе су порасле у односу на 2012.09:
БиХ са 14,1 на 15,5mb
Србија са 18,8 на 24,4mb

Situacija : promenio sam telefon ( imao instaliran IGo myway 800x480 ) i na novi telefon sam instalirao IGo Primo ( 1280x720 )a mape i sve ostalo sam presnimio sa starog. Sada imam situaciju da Primo ne vidi brojeve kuća a myway je imao sve u detalje...
Pitanje : problem je zbog programa, da tražim myway za 1280x720 res ili može nešto da se podesi?

Radi ok ova Google-ova navigacija..srpski, tacnije hrvatski jezik za navodjenje samo ako je telefon na srpskom..brojevi nisu bas najtacniji, ako sam dobro uneo uopste.. broj, ulica,

Utisci nakon koriscenja Google Maps najnovije verzije za vreme Novogodisnjih praznika:
Navigacija me jeste dovela i odvela gde treba i to najkracim putem ali bih najiskrenije voleo da Google nije pretpostavio da putujem Traktorom nego Automobilom kao sto sam i izabrao, ali izgleda da to njemu nije bitno, pa me je na moje cudjenje odveo putem njiva i livada (iako tu putevi stvarno postoje i svaka cast na unosenju istih) to nije putanja kojom bi ja hteo da se krecem nakon proslavljene Nove godine...

Vrh Dno