Šta je novo?

Android navigacija i mape

Naravno da je subjektivno, igo radi u Srbiji godinama, dok su svi ostali bili nezainteresovani, Garmin je jedan izuzetak, sygic je " poceo ' navitel takodje a tom tom I dalje brljavi, za ovaj ovde region igo je najoptimalniji I tu nema dileme. Cuj mnogi, kao da mi je bitno da se mnogi sloze. Na kraju se svi oni vrate na igo

Poslednja izmena:
Sad može Google maps tako da je to super. Zanima me koliko megabajta se potroši npr od NS-a i do BG-a? Otprilike?

Naravno da je subjektivno, igo radi u Srbiji godinama, dok su svi ostali bili nezainteresovani, Garmin je jedan izuzetak, sygic je " poceo ' navitel takodje a tom tom I dalje brljavi, za ovaj ovde region igo je najoptimalniji I tu nema dileme. Cuj mnogi, kao da mi je bitno da se mnogi sloze. Na kraju se svi oni vrate na igo
Ево, ја не користим iGo као ни моји пријатељи којима сам инсталирао навигацију. Значи, нису сви!
Кажеш, iGo ради у Србији годинама? Радиле су и друге, свака је могла да се са територије Србије конектује на сателите а приказивале су мапе које су биле инсталиране! Погрешна формулација.
Сада је ситуација сасвим другачија. Србија је боље одрађена па тако да у избору имамо више навигација и боље мапе. Коме се шта свиђа не може бити критеријум за тврдњу "најоптималнија".

... a tom tom I dalje brljavi, ...

Sta brljavi? Posto koristim i TomTom znam dve stvari koje mu fali da to su: auto zum mu je los, i nema na androidu, audio upozorenje na custom POI. Doduse to ima samo Sygic.
Sto se tice rutiranja tu nema premca. Ista karta na Sygicu, iGO-u i TomTom. Neprikosnoven.

Sygic puca u zadnje tri verzije. Nije do kreka nego "fabricka greska", zato su ga azurirali tri pita u mesec dana.

I drugo Google maps nije navigacija. Neozbiljno je. To je vise izvidjacki orijentiring.

Poslednja izmena:
Ево, ја не користим iGo као ни моји пријатељи којима сам инсталирао навигацију. Значи, нису сви!
Кажеш, iGo ради у Србији годинама? Радиле су и друге, свака је могла да се са територије Србије конектује на сателите а приказивале су мапе које су биле инсталиране! Погрешна формулација.
Сада је ситуација сасвим другачија. Србија је боље одрађена па тако да у избору имамо више навигација и боље мапе. Коме се шта свиђа не може бити критеријум за тврдњу "најоптималнија".

+1

Kakav igo (800 verzija i fajlova vise ne znas ni sta skinuti), narod voli da instalira samo apk, ubaci mape i vozdra. Navigon je najbolji po tom pitanju (i navitel mada mi se on ne svidja), iznenadio sam se koliko su dobre i tacne (svjeze) mape. Program jednostavan. Igo i ne postoji na google playu za smartphone, makar da znas koja je zadnja verzija i na cemu si.

Poslednja izmena:
I drugo Google maps nije navigacija. Neozbiljno je. To je vise izvidjacki orijentiring.

Ne znam sto mislis tako ?! Je l' to neke druge navigacije za Android mozda imaju brojeve ulica ili nesto vise. :) Ni jedna navigacija za Android nije za to da te dovede pred kucu, nego vise orijentaciono, da pogodi makar u 100m i vise. :)

Ne znam sto mislis tako ?! Je l' to neke druge navigacije za Android mozda imaju brojeve ulica ili nesto vise. :) Ni jedna navigacija za Android nije za to da te dovede pred kucu, nego vise orijentaciono, da pogodi makar u 100m i vise. :)

Grešiš,probaj.Po tvojoj konstataciji vidim da nisi probao.

o cemu sad ti pricas molim te? pa sve navigacije imaju brojeve kuca i tacno te dovede u metar gde ces. saberi se, pa dodji opet da pises.

Nema kod mene (BiH). Samo ulice i njihova ukrstanja sa drugim. Zaboravio sam za iGO, nisam ga dugo koristio, ali Navigon, Sygic, NAvitel... je tako. Mozda je u Srbiji drugacije.

ja verujem da su i nove mape za bih sad dobre. u srbiji igo zna i manje gradove, veliki su odavno dobro pokriveni. bih sigurno za velike gradove je ok, sad za manje stvarno moguce je da nema, nisam znao gde zivis izvini, pisao si iz svoje perspektive, ja iz svoje.

program se zove rmaps. ucitas mu offline google mape. kad hoces da ides nege sednes za komp, napravis rutu lepo kako tebi odgovara, snimis rutu, prebacis na fon, ucitas rutu i voziiii... google mape su stvarno bez premca... imas pravu kartu, a ne ovo sa navigacijama da mi iscrtava neke linije...

Kako bre? Pa i Navigon ima brojeve???

На жалост, често путујем у БиХ и Стјепан Зарез је у праву.
Ни код нас нису одрађени бројеви у ширем делу Београда. Не знам како је у осталим градовима.

I ja volim Google Maps, samo da je kako offline:) Ucrtane sve POI tacke, imas satelitski prikaz pa je bolje.

NQ mape iz Navigona odlicne, svi noviteti ucrtani, meni ti brojevi i ne trebaju, dovoljne su ulice, pa se lako posle nadje ako treba. Mada navigacija mi je sporedna stvar (da ne kazem zadnja rupa na svirali) na smartphoneu pa nije toliko ni bitno i ne peglam se mnogo.

Vise me brine sto je BiH daleko od Srbije ispade po svim parametrima :D To dovoljno govori sta misle o nama i gdje smo trenutno, a znam da je i Srbija raspad sistema.

Slucajno sam dao pogresan info: TomTom sa ANDROID mapama podrzava POI alert. Poslednji post.

Sta da probam ? Probao sam Maps, Sygic, Navigon, iGO, Navitel... valjda je dovoljno. Sve je to miljama daleko od onog GArmina kojeg sam nekad imaona Symbianu.
Covek je dobro primetio...na androidu i dalje nema nista slicno i dovoljno precizno kao sto je garmin.
ono sto smo imali pre 5 godina na garminu nemamo danas na androidu.

Covek je dobro primetio...na androidu i dalje nema nista slicno i dovoljno precizno kao sto je garmin.
Извини, а које је карте користио гармин?

Nije dobro primetio, ta navigacija je mozda imala dobre karte mozda ali je u kalkulaciji rute kao i u rekalkulaciji bila spora do bola, mogao si 3 ulice da propustis dok te ne vrati na dobar put. Garmina je vreme pregazilo davno jer su bili tvrdi i nefleksibilni.

Poslednja izmena:
Garmin koristi regionalne mape od razlicitih firmi, ne radi neka odredjena firma. Mape za Srbiju se rade u saradnji sa infotimom.

Ne kapiram sta hoces da kazes?
Garminove mape su u svakom segmentu mnogo detaljnije od bilo kojih drugih.

Poslednja izmena:
Garmin koristi regionalne mape od razlicitih firmi, ne radi neka odredjena firma. Mape za Srbiju se rade u saradnji sa infotimom.

Ne kapiram sta hoces da kazes?
Знам да не капираш, зато и питам.
Значи, карте од пре пар година, регионалног произвођача су боље него свежије?
Регионалне користи и iGo (Contrast) као и руски Навител (GDi GISDATA).
Према сазнањима са интернета, најбоље мапе Србије има Contrast.
Да ли је то тачно или не, ја немам релевантне доказе, само читам оно што се да наћи на интернету и што могу да проверим на терену.
Лично, инсталирао сам Garmin на SGS2 и убацио карту SCGRoute и нисам видео ништа спектакуларно, бар у Београду.

Лично, инсталирао сам Garmin на SGS2 и убацио карту SCGRoute и нисам видео ништа спектакуларно, бар у Београду.
Jos da saznamo kako si to uspeo?

Inace ne trebaju ti nikakve posebne informacije sa interneta ako znas da je mapa srbije za iGO 10Mb, a garminova 100Mb

Jos da saznamo kako si to uspeo?

Inace ne trebaju ti nikakve posebne informacije sa interneta ako znas da je mapa srbije za iGO 10Mb, a garminova 100Mb
Све имаш на интернету па и Гармин за андроид.
Што се тиче тежине мапа, заборављаш да су различите екстензије?!
Узгред, да ли си ти bakara, bakara са elitesecurity?

Ja vidim na jednom forumu da je podforum Garmin Android prazan :D

Postujem ZX-a, vjerujem mu, racunam da vise zna i vise prati od mene. Ja nisam zalazio duboko u ovu pricu oko navigacija uopste. Koristim Navigon i ono zadovoljan sam i to mi je najbitnije. Nema bolje za sada barem za mene i to je to. :)

Ma citao sam ZXove postove o Garminu, skarabudzena navigacija i nije preporucljiva, gore od iGO-a. NIje to to ne zamajavajte se bzvz. JA volim instalirati onu zvanicnu za Android koja postoji na Marketu.

Poslednja izmena:
A platio si Navigon jel? Pošto voliš da je imaš na marketu?

A platio si Navigon jel? Pošto voliš da je imaš na marketu?

NIsam platio, pogresno si razumeo. Hocu reci najvise volim app koje zvanicno postoje za Android (a obicno su na Marketu, mada ne mora da znaci, mozda ne ispunjavaju uslove). Npr. iGO ne mozes naci za Android Smartphone i da hocu da kupim, ono da instaliram jedan APK i vozi.

Ma citao sam ZXove postove o Garminu, skarabudzena navigacija i nije preporucljiva, gore od iGO-a. NIje to to ne zamajavajte se bzvz. JA volim instalirati onu zvanicnu za Android koja postoji na Marketu.
Оно што одавно говорим, битне су мапе а онда сама навигација. Гармин је узимао фул мапе од локалних провајдера и то је то. Зашто то не раде и други, не знам.
Писао сам пре пар месеци да је Контраст испоручио мапе свим купцима и за ову годину а зашто их нема у понуди они не знају. То је политика произвођача навигација. Ето, и Навител је купио карте од GDi Infodata али 2010. године? Качио сам и одговор од навитела по том питању.
Здравствуйте,........!

За это время карты постоянно переделывались и дорабатывались. То, что их отправили в 2010 году, совсем не значит, что они
никак не изменились за это время.
При оформлении баг-репорты Вы можете выбрать любой регион, но в комментариях указать, что речь идет именно о Балканах.

С уважением,

Служба технической поддержки Навител
iGo је преузео мапе од контраста у мају-јуну а не објављује их?
Што је још горе, не одговарају на питање, ЗАШТО?
Sygic такође не одговара на то питање:
http://help.sygic.com/entries/25125131-Add-option-to-purchase-TopMap-for-Eastern-Europe

Vrh Dno