Šta je novo?

Android navigacija i mape

DA napišem i ja koju o novim mapama navtweqa. Elem koristim iste na sygic navigaciji. Neka mesta, čak i ona manja, kao što je moje, su odradili do perfekcije1 Tj. do nivoa kućnih brojeva. Odlična stvar! Ali me čudi kako neke ulice fale u većim mestima (gradovima) kao što je Aranđelovac na primer? Ok, neke ulice su odradili do kućnih brojeva ali nekih ulica uopšte nema! Primer - Avalska ulica. Isti je slučaj sa Ubom. I tamo fale neke ulice, čak ni poi tačke kao što je Dom zdravlja na pr. nema. Sa druge strane kod Tom Tom mapa (2013.06) nisu odrađeni kućni brojevi tako detaljno kao kod Navteqovih mapa ali je svaka ulica uctana. Slabija je što se tiče poi tačaka od Navteqovih mapa ali su one glavne ucrtane. Obrisao sam navteqove mape na sygic navigaciji i instalirao tom tom mape a navtwqa koristim u CoPilot navigaciji. Igo je verovatno i dalje najbolji izbor ali mi je malo dosadio. DA zaključim - Navteqove mape imaju sve uslove da u skorijoj budućnosti (s obzirom na neredovno ažuriranje lokalnih mapa tj. mapa lokalnih provajdera) posanu najbole mape za Srbiju. mada se i Tom Tom uključuje u trku.

Kako si uspeo da u Sygic ubaciš Tomtom mape? Ja sam imao Sygic sa Navteq mapama, a onda sam skinuo Tomtom mapu Srbije, ubacio je, izbrisao sve Navteq mape i kada sam startovao navigaciju pokazalo mi je da je trial i tražili da kupim program.

Sygic 13.4.1 sa TomTom mapama 2013.06. + softhud.Dopada mi se jako ova opcija.Danju je vidljiva ok,ali noću je perfektna.Bolji pregled puta bez skretanja pogleda.Koristio sam Igo do sad i tamo gde sam se ja kretao ne vidim neku veću razliku u odnosu na Contrastovu 2012.07. mapu,osim što je poi mnogo siromašniji kod TomTom mape.Fotografije su loše,bilo je na brzinu.:D
1.png2.png

Odakle si skinuo sve to?
Moze na p. m
Да активирате HUD опцију у овој навигацији отворите Sygic фолдер а затим у њему Маps фолдер а затим отворите фајл conent.info помоћу Notepad програма и иза последњег откуцаног реда у фајлу ископирајте следећи текст:

[GLOBAL]
modules=softhud

Сачувајте измене и на дисплеју ће се појавити иконица HUD.

Jel postoji HUD varijanta i iGO-u (myway)?

@zx16:
hvala ti za HUD, stvarno je dobra fora.
Inače, moji prvi utisci o mapama Navteq 2013.09 su više nego pozetivni. Do sada, za sve željene adrese po Beogradu, imao sam opciju do kućnog broja. Što se tiče samog Beograda, mnogo je detaljnija mapa od mape tomtom!

Kako si uspeo da u Sygic ubaciš Tomtom mape? Ja sam imao Sygic sa Navteq mapama, a onda sam skinuo Tomtom mapu Srbije, ubacio je, izbrisao sve Navteq mape i kada sam startovao navigaciju pokazalo mi je da je trial i tražili da kupim program.

Nije dovoljno samo promeniti mape već moraš da promeniš kompletan map folder. Najvažnijij je content.info fajl koji nije isti za tomtom i navteq mape. Potreži na natu sygic 13.4.1 sa tomtom mapama a obriši tu staru navigaciju koju imaš sa navteqovim mapama

Ubacio sam i ja Sygic navigaciju i mape 2013.09, za Pirot je ta mapa UŽAS, neke ulice nisu dovršene / spojene, a postoje decenijama, jednosmerne u suprotan pravac...
Evo koje imam

Prilozi

• uploadfromtaptalk1389529859802.jpg
    uploadfromtaptalk1389529859802.jpg
    26.4 KB · Pregleda: 187
Te 06.2013 tu TomTom a 2013.9 su Navteq. Inace i igo ima Hud, sad ga skidam pa cu veceras da probam, izgleda moze samo nocu da radi HUD i u landscape modu.

Promena mapa na Sygic se radi prostim brisanjem i kopiranjem mapa u Maps folderu.Morate imati wlc direktorijum i content.info fajl za određenu vrstu mapa.Ova dva fajla se kopiraju u Maps folder.Nisam nigde video da HUD postoji za Igo.Na aktuelnim forumima nema ni pomena nečeg u vezi toga.

Poslednja izmena:
Srb.ta 06.2013 je tom tom? Ja sam bio siguran skoro da sam skinuo navteq. Ništa, skinuću onda i njih pa ću da vidim kakve su.

Imam instalisan iGO na vise uredaja. I to verzije : iGO_primo(2.4)Turkey_v.9.6.29.356072, iGO_Primo2.4_Isr_9.6.29.357724, iGO Primo Israel 9.6.29.357899 i opcija HUD radi.
1. Ako koristite skin GjAk_v2.1_AriNe-27 , u njemu je vec ukljucena opcija HUD.
Postavke - Podesavanja - Podesavanje karte - Screen Saver i onda se otvara
mogucnost ukljucenja HUD-a sa mnogim opcijama. Radi u poretret i landscape modu.
2. Ako koristite npr. skin Doupas_V5.7b_Silver3D , potrebno je fajl - CsL_1.3.2_SS_HUD.zip - kopirati u folder ux.
Vise - Program Settings - Podesavanje karte - Screen Saver i dalje isto kao pod 1.
Pozdrav!

To su korisnici Igo-a napravili da radi.Ko koristi Def.Igo ima li HUD?Meni se ne dopada ni jedan skin,ok mi je osnovna verzija Igo-a.Ostalo mi je sve nekako pretrpano i skoro nepotrebno.Može li HUD na osnovnu verziju?

Na iGO MyWay nema tih podesavanja za HUD, ili ja ne umem da ih nadjem, HLP... :wave:

Ja na primo uopste nemam opciju za screensaver.Verzija 9.6.7.281004

Ma mora da se ubaci mod/skin, ali se ja nikako ne snalazim ili na Android 4.4.2 Igo ne funkcionise...nemam pojma....

Ljudi lepa je stvar ovaj HUD ali kako da rešim problem letenja tableta po instrument tabli u krivini? Da vozim sporije? :D

Nabavi ovo ;)

Kod Kineza za 100 dinara 4 komada. Mozda i 50 dinara, ne secam se tacno, znam da je bagatelno.

Да активирате HUD опцију у овој навигацији отворите Sygic фолдер а затим у њему Маps фолдер а затим отворите фајл conent.info помоћу Notepad програма и иза последњег откуцаног реда у фајлу ископирајте следећи текст:

[GLOBAL]
modules=softhud

Сачувајте измене и на дисплеју ће се појавити иконица HUD.
Iskopirao sam kao sto si napisao,ali ne vidim nigde opciju HUD
Imam verziju sygic 13.4.1

screenshot2014-01-16-13-.png
Nemam ovu opciju..

Онда ниси добро уписао текст или ниси меморисао?

Nazad
Vrh Dno