Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Od 16GB 9GB slobodno...strasni Šljamsung, samo zbunjuju ljude specifikacijom :d Ovo je bliže 8GB nego 16GB :D:D

ma mislio sam na ono što se čudiš da je 2gb "samo" za aplikacije. na nexusu je (znaš i sam) svih 16 tj 13.3GB dostupno za instalacije :)

Tako je i na Samsungu, ono sto sam okacio je layout sa ICS-a.

Koji je okvirni datum izlaska sledece verzije (5.0 - KeyLimePie) ?

1. Oktobar

Pa sve zavisi od izlaska N5 tako sa jesen/zima, do decembra bi trebalo već da izadje (ako ne budu neki uragani i tako te njihove katastrofe)

Do sada su nexus-i izlazili 1.oktobra... A sa njima i nove verzije androida.

Ne zuri nam se i 4.3 radi odlicno :) Tek je izasao 4.3 sumnjam da ce 5.0 u oktobru barem kraj godine u pravu je Djilke! :d

A mi sa Gnexus-om možda ni ne dobijemo peticu :(

Vjerujem da ćete dobiti, što da ne ispunjeni su svi uvjeti :)

Ja više ništa ne verujem dok ne bude zvanične objave ;)

A ako se bude čekalo da kraja godine možda ni ne budem imao gnex :p

Ako budeš mijenjao telefone sa svakim updateom nigdje te nema... :D

Do sada su nexus-i izlazili 1.oktobra... A sa njima i nove verzije androida.

Imaš Nexus, a ne znaš njegovu istoriju.

Nexus One izašao 2010 u januaru.
Nexus S izašao 2010 u decembru.
Galaxy Nexus izašao 2011 u novembru.
Nexus 4 izašao 2012 u novembru.

Ne znam samo odakle tebi oktobar? I to baš prvi oktobar?

Kako sa svakim apdejtom?
31. će biti tačno godinu dana od kako imam gnex (moj prvi smartphone) :D

Edit:
Đilke,
nemam pojma, ali sam 100% jednom negde to pročitao :p

Poslednja izmena:
Nexus S je gurao sve do sada a i dalje bi da ima tehnickih mogucnosti. Sad za 4.X sa jednim jezgrom i 512MB je bas nategnuto na ivici. Ovo sto CM radi su budzenja, krpljenje, samo da izgura nekako! :) A kazu da ce 5.0 biti optimizovaniji jos...

Poslednja izmena:
Oće oće :D optimizovaniji za N5 :D

Svaki noviji update sve gladniji i gladniji...

Није, 4.3 је оптимизованији од 4.2.2.
Galaxy nexus је требао у октобру да буде приказан, али су одложили због Стива.

У 4.3 су коначно избацили једну *****ну ствар везану за тастатуру. Раније, када си хтео да убациш нову реч морао си да стиснеш прво оно убаци у речник, па онда да потврдиш назив речи. Сада је аутоматски убаци после првог корака.

Da li neko zna kako da iskljucim ovaj odvratni swipe page u chrome... svaki put kad hocu da pomerim stranicu levo ili desno on mi prebaci u drugi tab...

Ne zuri nam se i 4.3 radi odlicno :) Tek je izasao 4.3 sumnjam da ce 5.0 u oktobru barem kraj godine u pravu je Djilke! :d

Procitao sam malopre u bench vestima, pise oktobar ali nigde nema koji dan tacno. Kad su telefoni u pitanju, i 4.1 radi odlicno i tu rade odlican posao, ali uopste ne prate hw koji imaju 10" tableti. Uradili su samo ono sto su morali, a to je da stave podrsku za open gl 3.0. Ako pod hitno ne izbace nesto kvalitetno za tablete, nece im ostati ni 5% trzista kada su u pitanju tableti sa dijagonalom vecom od 8". Ali ocigledno da su odustali jer je konkurencija mnogo ispred njih sem Apple-a naravno. A glavne stvari koje bi trebalo da urade su ove :
1. Multi Window multitasking koji imaju i ubuntu touch i win8 a i note serija odavno. Sve sto je potrebno za ovo je ono sto je danas standard, a to je 2GB RAM-a i multi-core procesor.
2. Bilo bi lepo da izbace 64-bitnu verziju jer ce baytrail uskoro, a arm-ovi 64-bitni ce da kasne jos 2godine.
3. Da porade makar malo na konvergenciji. Imam transformera i kada se nakaci mis to radi ocajno. Cak ne mogu ni da "obuhvatim" tekst da bih ga kopirao nego moram da drzim na njega pa onda one 2 strelice da pomeram, ono je ocajno i jos uvek nisu propali zato sto je win8 skuplji (odnosno android je dzabe), ali intel je rekao da ce biti baytrail tableta za 200$ sto je cak jeftinije i od nexusa 7.
4. Uopste se ne trude da porade na desktop iskustvu kada su tableti u pitanju. Nista sem dizajna se nije promenilo od izlaska honeycomb-a. A da, izbacili su 4.2 gde je ubacen multi-user support i to je kao neki ogroman pomak. A 4.3 samo malo to unapredili, jaka stvar..

Лик који је погодио 90% гласина за мото х сада каже да ће Моторола избацити nexus до краја године, али неће бити заснован на мото х.

Hehe, ako je 90% pogodio, onda ce biti da se nije bavio "pogadjanjem" ;)

Da li se mogu zameniti zeleni smajliji klasičnim žutim u default aplikaciji za prijem i slanje poruka?

Mogu. Ukoliko umeš da prepakuješ aplikaciju. U protivnom, instaliraj neku ne-fabričku aplikaciju za slanje SMS-a.

Možda flesovanjem nekog moda za poruke i modovane sms aplikacije. Naravno root je obavezan.

Ovako najlakše je da nadjes neku sms zamenu na play store-u koja ima podršku za druge smajlije.

^ na primer iPhone Messages v1.36 podrazava smajlije .

Prilozi

• uploadfromtaptalk1376605316571.jpg
    uploadfromtaptalk1376605316571.jpg
    55.2 KB · Pregleda: 225
A postoji i smiley replacer na xda ako koristis neki cm. Mogu da se stave čak i animirani. Ima vec gotov pak onih kolobok što se uglavnom koriste po forumima
Smiley Replacer

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno