Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Pokrenem tunnelbear konektujem se na us, obrišem na clear data podatke iz aplikacije google play i pokrenem aplikaciju ponovo i ništa. Isto kao da sam bez vpn. Gde grešim

Jesam i to. Povezao sam google wallet, ima li to veze?

Od juce mi drugi put stize notigikacija:
Possible android virus.
scan your phone now.,Optout: xapush.cc

Kad kliknem vodi me na stranicu:
Kod:
http://android.ikangoo.com/apps/scandroidrs/landings/scan2/index.php?key=MUNDOSCANSB&af=3003232e5bfcfc7e23abbf8f0cee21fc&aff_sub=CD12137&aff_sub2=e2c4w2a494q2x2
I fajl koji skine je:
Kod:
id_rs_-_MUNDOSCANSB_-_3003232e5bfcfc7e23abbf8f0cee21fc_-_.apk

Ne pada mi na pamet da instaliram ovo ali me zanima odakle to stize, zna li neko nesto?

Dobro, obrisao sam jedinu app za koju je prijavio čini mi se air push ad, football stream(live), pa da vidimo.

Po poslednjim vestima iz Google-a, rečeno je da će kažnjavati i ukidati aplikacije koje šalju reklame u notification bar... E sad to je novo, valjda su dali neki rok developerima koji to rade, da isprave, jer ako ne isprave, možeš da ih prijaviš ili će ih oni sami ukinuti ako vide... Mada ima jako puno aplikacija tako da...

Po poslednjim vestima iz Google-a, rečeno je da će kažnjavati i ukidati aplikacije koje šalju reklame u notification bar... E sad to je novo, valjda su dali neki rok developerima koji to rade, da isprave, jer ako ne isprave, možeš da ih prijaviš ili će ih oni sami ukinuti ako vide... Mada ima jako puno aplikacija tako da...

To važi za sve nove programe i za sve koji su imali unapređenje posle objavljivanja novih pravila, a ostali imaju neki rok posle kog lete sa prodavnice.

Mene je ovo iznerviralo jer znam da će oni koji se manje razumeju instalirati taj apk šta god da je u njemu i krajnje je bilo vreme da google to zabrani.

Držali su dostupno dok je moglo. Tipične Google i Facebook fore.

Da li postoji neki nacin da simuliram bluetooth preko usb? ne obavezno aplikacija, bilo koji nacin bi odgovarao.
Pustam muziku sa telefona dok radim na kompu (nekada radio, nekada mp3, songza...), ali bluetooth je ocajan. Ako telefon stavim ispred sebe muzika sece nenormalno pa moram da drzim telefon tacno iznad kompa na stolu sto je neprakticno. Voleo bih da mogu da povezem preko usb i da dobijem istu mogucnost da cujem audio sa telefona na zvucnicima ili slusalicama (to sto bi se telefon takodje i punio je dodatni plus). Zapravo, ne mora da bude bluetooth simulacija u pitanju uopste.

Jellybean ima mogućnost usb audio streaminga.
Sad sa kojom aplikacijom i kako to ti ne bih znao reći.
Druga opcija je (ako imaš kućnu wifi mrežu) da dok je telefon na usb-u radiš streaming preko wifi, postoje aplikacije i za tu svrhu.
I naravno direktna veza 3.5 činčevima telefon - audio ulaz na zvučnoj na računaru ako ti odgovara tako nešto.

Kupio sam ZTE v967s, ali kada hocu da instaliram nesto van google play-a telefon mi blokira instalaciju, sa porukom da je instalacija blokirana zbog toga sto je aplikacija sa nepoznatog izvora i moze naskoditi telefonu. Moze li neko da mi kaze kako da stavim ovu zastitu van upotrebe?

Settings >security >čekiraj unknown sources :)

Nema na čemu ;-)

Napisao sam u pogrešnoj temi bio svoj post, pa da ga postavim i ovde, tamo ne mogu da ga obrišem.

Imam jedan problem.

Naime, kada sam ja kupio svoj telefon (Xperia Mini) u njemu je već bila memorijska kartica od 2 GB i sve aplikacije koje sam instalirao su svoje foldere kreirale na tu karticu a ne na interal memoriju, isto tako i slike, sve je išlo na memorijsku. U Total Commanderu mi pokaže SDCard i tu kada udjem to je kartica.

E sada, devojka je kupila Xperia V, i u njoj nije bila nikakva kartica, već samo internal memory(mislim da ima 4 GB). Pritom instalirala je 10-ak aplikacija standardnih, WhatsApp itd. Kupimo mi memorijsku i ja je ubacim i sada tu mene bune stvari. Kada udjem u Total COmmander imam SDCard (koja je internal memorija) i ispod SDCard (1), ova kartica što smo ubacili. E sada, kako da podesim ili šta već treba da uradim da sve ono od programa što je bilo na internal memoriji pređe na memorijsku, i kako da telefon po defualt-u sve stavlja na tu karticu (slike, foldere aplikacija) itd. Isto tako me nerivra što sada u Total Commanderu vidi SDCard i SDCard (1), jer i u svojoj Xperia Mini imam i internal memoriju a i karticu ali mi nije tako, već je sve normalno, samo jedan SDcard ima u listi total commandera.

Hvala!

Mozda te budi interna (vec ugradjena u telefon) memorija (sd card) i externa memorija (koju si kupio) (ex_sdcard ili kako vec pise tj. microSD pretpostavljam da te idu). Ne mozes po defaultu instalirati aplikacije na microSD. :)

Jellybean ima mogućnost usb audio streaminga.
Sad sa kojom aplikacijom i kako to ti ne bih znao reći.
Druga opcija je (ako imaš kućnu wifi mrežu) da dok je telefon na usb-u radiš streaming preko wifi, postoje aplikacije i za tu svrhu.
I naravno direktna veza 3.5 činčevima telefon - audio ulaz na zvučnoj na računaru ako ti odgovara tako nešto.

Mislim da stream radi samo iz nekih aplikacija, dok ovo sa bluetooth radi sa svim zvukovima. I to za podrsku usb streama sa procitao (jellybean i verzije posle), ali je opet na proizvodjacima i developerima aplikacija da omoguce to dalje.
Airdroid mi nikako nije legao, ali cu probati jos neku apliakciju za stream

Jeste ispratili današnje vesti oko CM?
http://www.cyanogenmod.org/blog/a_new_chapter
Finansiranje, nastanak Cyanogen Inc. i sledeće nedelje objavljivanje detalja oko pregovora sa OEM proizvođačima...

p.s. nisam znao gde drugde ovo da postavim :|

Kako i sta da ubacim da mi radi i prikazuje kao na kompu banca intesa online i weather2umbrella? Ako je to uopste moguce?
kad odem na adobe flash test pise mi da imam verziju 11 nesto... i prikaze lepo one kockice.... a za javu ne znam jel moze nesto da se ubaci?

Screenshot_2013-10-01-16-54-43.pngScreenshot_2013-10-01-16-55-45.png

Imas na hiljade aplikacija za vreme, a sto se tice intese imas i njihovu aplikaciju na Google Play-u. Nema potrebe da ides preko browsera + sto je lakse preko aplikacije.

Vise sam to pitao zato sto volim da mi sve lepo radi ako moze, a ne neki errori ili da mi fale plugini...
Imam vec w2a app, a intesa mobi nisam hteo jos uvek da instaliram zato sto mi nekako zao 50 din mesecno ali moracu :D
Hvala vam u svakom slucaju :)

Poslednja izmena:
Mobi se ne plaća još uvek.

Vise sam to pitao zato sto volim da mi sve lepo radi ako moze, a ne neki errori ili da mi fale plugini...
Imam vec w2a app, a intesa mobi nisam hteo jos uvek da instaliram zato sto mi nekako zao 50 din mesecno ali moracu :D
Hvala vam u svakom slucaju :)

Za javu ne postoji resenje. Ako w2u trazi fles skini neki browser koji podrzava fles (krom ga ne podrzava) i izguglaj fles za ics ili jb.

@nvukelic - nisam znao da se ne placa, kao da sam negde video da je 50 din mesecno... uglavnom instalirao i sve lepo radi

@telep - instalirao flash i preko stock browsera radi lepo sad sve prikazuje

hvala vam :)

Intesa radi preko browsera lepo bez obzira što prijavljuje java grešku.

A i to je tačno, ja u Chrome-u bez problema koristim online.

Nazad
Vrh Dno