Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Da li je moguće korišćenjem Tor browsera i ''zavaravanjem'' Play Store-a kupiti Android aplikaciju kao da sam iz SAD-a?

Ne znam bas da kod Tor-a sam biras lokaciju servera, koliko se secam izbor servera je tamo nasumican. Moguce je koriscenjem Tunnel Bear i slicnih VPN pomagala, cesto je pominjano po ovim temama, prelistaj malo.

Мož i na Toru da se udesi jedan server koji se stalno koristi, ja sam opravi da se stalno konektujem preko servera u Čikagu. Probaću ovih dana... :)

Jedno klinacko pitanje. da li mogu na whats app u da koristim smiley-e koji su kao recimo ovi na ovom forumu :smash::mad::type: Itd

Pozdrav svima, imam nexus 4 i od nedavno mi stize poruka da mogu da update-ujem softver na 3.4, medjutim ne znam kako. Mislio sam da se to automatski odradi, medjutim dobijem ovaj screen:
twrp_scrn.png

Pošto si stavio custom recovery (TWRP), ne možeš uraditi update tako. Moraš da flashujes ručno zip fajl za update ili da flashuješ 4.3 preko factory image-a.

Или да флешујеш само recovery од верзије андроида коју сада имаш и онда удариш ОТА апдејт.

Pošto si stavio custom recovery (TWRP), ne možeš uraditi update tako. Moraš da flashujes ručno zip fajl za update ili da flashuješ 4.3 preko factory image-a.

Nisam ja nista cackao softver, kupio sam telefon sa takvim softverom. Ako odradim factory reset hoce se vratiti na fabricka podesavanja, pa da mogu normalno da update-ujem novi 3.4 android? *** ne razumem se pa moram da pitam :D

Znači da je taj pre tebe čačkao telefon. Nije moguće da factory resetom to uradiš. Moraćeš da flashuješ factory image. Odmah idi na 4.3. Ali pošto se ne razumeš... Ne znam. Jedino uputstvo da ti napišem večeras. :)

Pozdrav svima, imam nexus 4 i od nedavno mi stize poruka da mogu da update-ujem softver na 3.4, medjutim ne znam kako. Mislio sam da se to automatski odradi, medjutim dobijem ovaj screen
Nisam ja nista cackao softver, kupio sam telefon sa takvim softverom. Ako odradim factory reset hoce se vratiti na fabricka podesavanja, pa da mogu normalno da update-ujem novi 3.4 android? *** ne razumem se pa moram da pitam :D

4.3 4.3 4.3 4.3 :)

Znači da je taj pre tebe čačkao telefon. Nije moguće da factory resetom to uradiš. Moraćeš da flashuješ factory image. Odmah idi na 4.3. Ali pošto se ne razumeš... Ne znam. Jedino uputstvo da ti napišem večeras. :)

Pa ako ti nije cimanje napisi mi uputstvo kad stignes. Samo da napomenem da sam jedva Igo instalirao, tako da ne znam kako cu se ovde snaci :D

Bez uspeha sam koristio pretragu a ja imam pitanje ko je verovatno postavljanje da li je moguće da mi radi whatsapp na tabletu

Или да флешујеш само recovery од верзије андроида коју сада имаш и онда удариш ОТА апдејт.

Može i to. Ali s' obzirom na njegovo iskustvo sa telefonom... :)

Pa ako ti nije cimanje napisi mi uputstvo kad stignes. Samo da napomenem da sam jedva Igo instalirao, tako da ne znam kako cu se ovde snaci :D

Ako ti je iGO bio problem... Videćemo, valjda ćeš razumeti šta da radiš. :)

Bez uspeha sam koristio pretragu a ja imam pitanje ko je verovatno postavljanje da li je moguće da mi radi whatsapp na tabletu

Moguće je. Ali moraš registrovati nalog na broj koji ti se nalazi u telefonu, pošto će ti na taj broj stići kod za aktivaciju.

Probaj na drugi broj telefona. A možda su u međuvremenu ugradili i neki vid zaštite.

instalirao sam apex da li mogu da izbrišem stock launcher?

Mozes, ali moja preporuka ti je da ga ostavis.

Poslednja izmena:
Apex ili Nova, u principu su veoma slični, najbolji izbor.

Od kako sam dosao na Kosovo ne mogu da pristupam Playu, ni sa kompa ni sa telefona kada sam konektovan na wi-fi, za 3g ne znam, nemam mrezu. Kad sam logovan na google preko playa na kompu ne izbacuje mi nikakve aplikacije i search ne nalazi nista kad kucam nesto, a cim se odjavim sve normalno izgleda. Dok sam bio u Srbiji sve je to lepo radilo i preko wi-fi i preko 3g... Jel to google zabranio pristup, ili sta?

Cepaj preko tunnel beara, imao je već dečko odavde takav problem. Ako nemaš tb javi da okačimo apk.

Izvinite za post za postom... Hvala Vojkane na pomoci sredio sam sam sve. :)

kasno videh al dobro je kad si se već snašao :)

Verovatno glupo pitanje ali da li postoji neka aplikacija koja bi omogućila da se sa telefonom kontaktiram na dve wireless mreže u isto vreme?

To je tehnički nemoguće.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno