Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Aaa evo i meni radi iako prijavljuje java gresku. Sad ne znam da li da brisem aplikaciju... ili da ostavim ako ima ono mesecno 5 placanja bez provizije?

izvinjavam se ako je vec bilo postavljeno ovo pitanje..
zanima me da li,i na koji nacin postavljanje sd kartice za primary storage utice na brzinu telefona,zagrevanje,i trajanje baterije?da li u navedenim segmentima postoji razlika izmedju kartica koje su class 4 i class 10

Na zagrevanje i bateriju nema uticaja. Sto se tice brzina, ja sam malo istrazivao na temu i utvrdio da je daleko bitniji proizvodjac od nominalne klase. Evo sad cu da probam da iskopam uporednu tabelu. Evo jedne, iako nisam ovu gledao, potvrdjuje moje opservacije. Na testu koji sam ja gledao Patriot i Toshiba su imali najbolje rezultate.

Kupio sam Tapatalk 2 a Tapatalk 4 nisam htio jer mi se ne sviđa, međutim jutros mi ponudi update i sad sam čini mi se na Tapatalku 4 bez da sam išta platio :-/

Kupio sam Tapatalk 2 a Tapatalk 4 nisam htio jer mi se ne sviđa, međutim jutros mi ponudi update i sad sam čini mi se na Tapatalku 4 bez da sam išta platio :-/

Ako je ovo tačno onda su se popišali u usta nama što smo kupili i TT2 i TT4.

Inače imam problem sa TT4 i otvaranjem linkova:

rusehe5y.jpg

Ovaj link što sam na njega kliknuo bi trebalo da vodi na DX.com a vodi me vamo. Isto je i sa linkovima na aliexpres i sličnim. Uvek me vodi na sharesales nebitno u kom browseru ga otvaram. A kad idem na QUOTE i copy / paste linka u browser vodi me na normalnu lokaciju site-a.

Problemčić:

I9000 (Galaxy S), CM10.2 (4.3)

Nikako ne uspevam da pustim flash video. Probao sam nekoliko verzija Youtube playera, probao sam da pustim i iz browsera ali ništa. Ranije je radilo i iz playera i iz browsera ali nemam pojma sa kojim update-om CM-a je prestalo. Instalirao sam Flash player za 4.
Negde samo vrti učitavanje i nista, na novijem Youtube playeru kaže "došlo je do problema pri reprodukciji" a na nekom od browsera koji sam probao mislim da je čak rekao da je video nepodržan!?
Ostatak internet rada sve radi fino i brzo.

Ima li ko ideju gde grešim i šta da pokušam?

Treba ti flash player za jb.

Treba ti flash player za jb.

Ne postoji Flash player za JB
Onaj koji svi preporučuju i koji bi trebao da radi na JB je za ICS, trenutno: Flash Player 11.1 for Android 4.0 (11.1.115.81)
U svakom slučaju kao što već napisah to sam i instalirao ali bez uspeha pri puštanju videa

Moras da aktiviras flash u podesavanjima browsera. Ja koristim Baidu browser za pustanje flash-a

Nadam se samo da ne pokusavas sa Chrome-om to da uradis? Radi sa dolphin browserom

Edit: Poslednji flash.apk http://d-h.st/o1I

Poslednja izmena:
Aktiviran u dolphin browseru samo okreće i ne počinje.
Upravo sam probao i taj Baidu browser i isto (aktivirano)
Znam samo da je ranije radilo normalno i sa browserom koji je došao uz CM a sad ni sa jednim pa ni sa Youtube aplikacijom neće.

Pronadjen problem!
Problem je u kernelu. Koristio sam Semaphore verziju za veću memoriju i ona je krivac. Čim sam presao na osnovnu verziju proradilo je.
Malo čudno ali tako je ispalo procesom eliminacije. Nadam se da će mi Stratosk odgovoriti da li je to poznat problem.

Ako je vjerovati najnovijim glasinama, Google će uskoro ukinuti opću aplikaciju za poruke na Androidu i zamijenit će ju svojom Hangouts aplikacijom. Kao doprinos objedinjavanju svih poruka (osim e-maila) na Android OS-u, Google je nedavno ukinuo Google+ Messenger, koji je također zamijenjen postojećim Hangoutsom.

Prema informacijama kojima raspolaže Android Police, buduće verzije Hangouts aplikacije sadržavat će i mogućnost slanja i primanja SMS i MMS poruka, a takve bi poruke trebale biti obilježene posebnim znakom, slično kao iMessages na iOS-u. Uz slanje tekstualnih poruka i slika, Hangouts će isto tako omogućiti i razmjenu video sadržaja putem vlastitog protokola.

Još uvijek nije sigurno da će Hangouts zamijeniti “Poruke” na svim uređajima, ali je vrlo vjerojatno da će biti predtstavljen s Androidom 4.4 KitKat.

http://mob.hr/hangouts-ce-na-androidu-uskoro-integrirati-sms-i-mms/

Poceli su da s*eru polako, ali sigurno. Dokle ce to sve dogurati, vrijeme ce pokazati :)

Meni se sviđa ta ideja.. Stock, sms aplikacija je očajna..

ja nemam hangouts, kako da koristim sms onda? :)

ja nemam hangouts, kako da koristim sms onda? :)

Nikako :D Koristi ove chat servise :D Nesto pricamo kakav je Apple ovi ce biti jos gori za koju godinu :) Navuci ce smeca samo takvog, razlika je samo sto to nece naplacivati od krajnjeg korisnika.

Ne znam, ali ja bez hangouts-a ne bih mogao... Imam ih mnogo vise tamo nego na whatsapp-u ili viber-u (racunam samo ove sa kojima se najvise cujem), a i najmanje trosi od svih IM aplikacija.

Čega najmanje troši? Jesam li ja jedini koji je ekstremno nezadovoljan aplikacijom? Ali podržavam ovo ujedinjavanje.

Nisi jedini. Ali je i meni Hangouts odlična aplikacija. Odlično radi i vrlo je korisna. Mislim da Djilkosh priča o bateriji, da malo troši bateriju, sa čime se slažem.

Ovo za SMS je bilo priče od samog početka. Kada je aplikacija tek izašla bilo je priče da će dodati i mogućnost za slanje SMS-a.

Pa ne benzina verovatno :D da mislio sam na bateriju, mada i WhatsApp je tu negde, dok Viber ždere li ždere. Odradio sam testove, pa zato pričam znate da sam freak oko potrošnje baterija :D

Hangouts ima duplo bolji kvalitet video poziva u odnosu na svetu druge aplikacije a posebno skype međutim dešava mi se da na nekih sat vremena aplikacija pukne sama od sebe. Da li se još nekom ovo desava?

Meni ne.

Bio je neki update pre neki dan pa su verovatno to rešili a ja nisam imao duže pozive mada pri kraćim ovih dana koje sam imao nije se dešavalo.
Da li neko zna kada koristim googlevoice za unos teksta kako da unesem govorom znakove intervencije?

Na srpskom nikako.

Bio je neki update pre neki dan pa su verovatno to rešili a ja nisam imao duže pozive mada pri kraćim ovih dana koje sam imao nije se dešavalo.
Da li neko zna kada koristim googlevoice za unos teksta kako da unesem govorom znakove intervencije?

Misliš interpunkcije? :p

Jel može neko da mi objasni čemu služi ona opcija I/O Scheduler, pa u njoj mogu da podesim cfq, bfq, sio...

Vrh Dno