Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Imam jedno pitanje. Naime pošto moj direktor ima preko 2000 kontakata u telefonu i oni se uredno sinhronizuju sa Google, pitanje glasi: Da li postoji opcija da se recimo za svih 2000 kontakata postavi Mobile kao prvi telefon koji će se pozivati a ne da se radi rucno jedan po jedan kontakt (Set as Default) i tako 2000 puta :D

Spasite me :)

Ne sećam se da li u exportu sa gmaila postoji kolona za tip broja telefona. Ali, trebalo bi.
To je jedina stvar koja mi pada na pamet.

Zna li neko kako da se ponisti onaj permission request "these apps want access... za neki odredjeni email tj. da me opet pita (mozda sam slucajno tapnuo no, thanks) :)

Na ovo mislim...

PcmLg.png

Poslednja izmena:
Moras to, ja mislim, u dashboardu sa kompa da resetujes..

Nisam video nigde da se spominjala Kingo aplikacija za rootovanje?

http://www.kingoapp.com/

Vidim na xda ima par tema, vodi se i neka polemika oko programa, ne razumem bas najbolje, mogao bi neko upuceniji da malo pojasni...

Inace da neko nije i isprobao program?

Nisam video nigde da se spominjala Kingo aplikacija za rootovanje?

http://www.kingoapp.com/

Vidim na xda ima par tema, vodi se i neka polemika oko programa, ne razumem bas najbolje, mogao bi neko upuceniji da malo pojasni...

Inace da neko nije i isprobao program?

Kako vam se cini KitKat, po meni je trenutno najbolji os za telefone ali je ocajno to sto i pored toga sto mnogo zaostaju na tabletima, oni ne naprave ni minimalan pomak. Lepo je to sto ce biti i na uredjajima sa malo RAM-a, bas kao i iOS 7 na iphone-u sa 512MB RAM-a, ali ocekivao sam drasticna unapredjenja za tablete ? Jos on honeycomb-a drze ovaj multitasking, kada su high-end tableti imali 1GB RAM-a i Dual Core @1GHz.

Dokle li se google play services da se povecavaju? Evo juce bio apdejt, opet povecanje za 1-1.5 mb. Za nas sa starijim telefonima ovo je pogubno, jos malo pa cu morati da pocnem da brisem druge aplikacije iz telefona jer sa google siri. Sta ce biti ako deinstaliram google play services?

Nista, samo ces aplikacije morati da azuriras iz browsera. Nije neophodna aplikacija, ali je potreban root za deinstalaciju.

Cini mi se da moze da se deinstalira, ima dugme uninstal u app. manageru. Kako se azuriraju app iz browswera?

Mogu samo updates da se deinstaliraju. Inace sam pogresio, ne moze iz browsera da se azurira (jer browser nema taj nivo pristupa informacijama kao PS), vec samo da se instalira.
Doduse, posto je za deinstalaciju PS potreban root, kad se telefon vec rutuje, nema potrebe ni da se deinstalira, moze da se onemoguci automatsko dizanje PS.

Kako mozes da savetujes nesto da se obrise, a ni ne znas za sta sluze Google Play Services? Bolje procitaj malo.

Mislim da ne pricamo o istoj stvari, ti pricas o play store, a ja o google play servises. Za google play servises stoji aktivno dugme uninstal, za play store je samo uninstal updates.

Znam ja sta pricam ;)

Nije bilo tebi namenjeno, vec postu iznad tvog, ali si upao izmedju dok sam ja cukao.

Dobio sam neki telefon st25i xperia i vratio sam ga na fabričko podešavanje i telefon baguje, treba mu par sekundi za svaku operaciju. 4.0.4 je verzija. Šta bih mogao da uradim da mi telefon radi malo brže? Neki drugi rom se ubaci?

Hvala.
Sledeće pitanje glasi kako da napravim prečicu na koju kliknem i obrišu mi se sve recent aplikacije?

Zna li neko zašto ne mogu, tj. kako bih mogao da editujem default APN za internet? Mogu da dodam novi (bez proxy-ja), što sam i uradio, ali ne mogu da obrišem stari, pa mi svaki put pri restartu ili data on/off, telefon odabira sam default apn.

Any ideas, a da ne podrazumevaju root?

Pa mozda je taj default APN deo ROMa pa ti ne da da obrises...ako je tako, pretpostavljam da ce ti trebati root pristup za brisanje

A izgleda da je tako...

imam problem kada na xperia Z ukljucim location service (geo lociranje preko mreze) telefon vise ne ide u deap sleep i preko noci baterija ode sa 70% na 50%. Kada se pogleda sta trosi bateriju google services iskoci na prvo mesto, a detaljima procesa pise npr keep awake 10h 31min. WiFi se takodje ne gasi sam kada se ugasi ekran iako je tako podesen, nego svo vreme radi.
Kada iskljucim location service keep awake je noramalan,a WiFi se redovno gasi sa ekranom...
Ima li resenja?

ja sam iskljucila location servise i od tad mi u airplane modu preko noci padne procenat baterije 0-2% .podesila sam preko taskera da mi ukljuci gps kad pokrenem odredjene aplikacije i iskljuci kad izadjem.

Prelazim na novi telefon. Na starom imam Viber i whatsapp i puno ljudi sa dosta zanimljive prepiske i razmenjenih slika.

Kad prebacim SIM u novi mob, instaliram Viber i whatsapp, verovatno krećem od nule, da li sam u pravu? A na starom mobu ce mi obrisati naloge automatski čim registrujem na novom?

Video da i Viber i whatsapp mogu da eksportuju svu prepisku (sa i bez media fajlvova) u TXT formatu, ali ne mogu i da je ucitaju (import).

Dodatno pitanje: sem na novom fonu, mogu li nekako paralelno da registrujem oba programa i na tabletu, vezana za isti broj moba? ;) Titanium backup fora ili vec nešto? Hvala.

Viber možeš u isto vreme da koristiš.
Prepiska se čuva u memoriji telefona tako da bi trebalo samim kopiranjem određenog foldera da preneseš prepisku.

^ Znaci Viber koji je vezan za isti broj mogu PARALELNO da imam na starom i novom mobu i tabletu?

Jos davno, kad sam imao Viber na mobu, cim sam ga instalirao i na tabletu i prijavio se istim brojem - deaktivirao mi se Vajber nalog na mobu. Izgubio sve prepiske. :(

Ne vjerujem da moze i tablet i telefon i da ima prepisku i tamo i tamo.... Mozda desktop i telefon to mogu.

Sto se prelaska tice ja bih Titanium koristio.
Back up jednog i drugog sa svim slikama i taj backup na nov telefon ucitas i to je to.

Ucitaj ga prije registracije za sim na novom telefonu.

Ja Viber imam na tabletu i na telefonu a isti je broj. A prepiska se ne sinhronizuje

Znaci na novom fonu uopste da ne instaliram Viber i Whatsapp, već samo Titanium bekapom da prekopiram apps i data? Ili samo da instaliram Viber i Whatsapp i onda uvezem data koristeci Titanium?

Da probam isto to da uradim i za tablet? Zapravo, dva tableta. Whatsapp zvanicno nece da se instalira na tabletu jer ih ne podrzava.

Frka mi da mi ne deaktiviraju nalog na nekom uredjaju usled ove igre.

Bas steta sto Viber na fonu i tabletu ne sinhronizuje sve, dok u Win verziji to radi. Instalirao si regularno, na tabletu uneo broj moba na kojem vec imas Vajber i nista nije deaktivirao? Ja sam i dalje na ver 2 Vibera, stara vise od pola godine. ;)

Vrh Dno