Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

SuperStarr, koju verziju Androida imaš?

Evo uploadujem verzija 4.5.10. Ne instalira se to, kopiraj u /system/priv-app podesi permisije rw-r--r-- i restart telefona!

EDIT: Ima KitKat 4.4.2 pretpostavljam CM

http://www.tusfiles.net/owz4zd8pk9mv

Poslednja izmena:
Koliko vidim napisao je 4.2.2 KitKat pa bi bilo dobro da pojasni koju verziju tačno ima... :)

Ma čovek je flesovao neki custom aosp/aokp I nije flesovao gapps, zato i nema.

Nek mu neko okači gapps od Banks-a, sad sam na telefonu, pa nek flesuje imaće sve.

Gle ovog stjepana, kaže kakve banke i onda okači baš banks gapps...

SuperStarr, koju verziju Androida imaš?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2528466

Ma čovek je flesovao neki custom aosp/aokp I nije flesovao gapps, zato i nema.

Nek mu neko okači gapps od Banks-a, sad sam na telefonu, pa nek flesuje imaće sve.

Biće da si u pravu. :)

E sad, ako flešujem i GApps, šta sve gubim u odnosu na sadašnji ROM?
Ovde piše da gubim launcher koji menja neki google-ov...

EDIT: Pogledaj ovde šta sve ima: https://mega.co.nz/#F!KEdCFDrB!C5xHHQ6ntj4Xoey7EfRlkw
Sve od toga mi treba za Google Playstore?
samo ovo:
GApps Core 4.4.2
~19 MB-
Playstore-
Syncing apks and libs, etc.-
?

EDIT2: Koliko ja vidim, ovaj GApps ide samo odmah posle instalacije (flešovanja) sistema.
- Download the latest GApps
- Copy it to your SD card.
- Boot into CWM and format /system (under the mounts and storage options) and wipe dalvik cache. (not the factory reset, under the mount and storage options)
- Install the ROM then the latest GApps from your SD card.
Ja sam već podigao ovaj sistem (i izpodešavao ga), nije valjda da sada moram sve iz početka da radim samo da bih "omogućio" GApps?

Poslednja izmena:
Za Play store ti treba:
Phonesky.apk i GoogleServicesFramework.apk

Ništa ne gubiš kada flešuješ Gapps.

Poslednja izmena:
flešuj taj core + ako koristiš google calendar calendarsync + ako koristiš aosp browser browsersync. ostalo sve skidaš sa marketa što će ti trebati, najbolja varijanta što se gappsa tiče

u standardu imaš još i novi google launcher, kameru i google now

Cudi me samo kako si preskocio taj korak da se flesuje Gapps. Dobro vazno je da si sredio. Sad ces znati za ubuduce. ;)

Kad se flesuje AOSP/AOKP uvek ide posle flesovanje gapps-a, a ako flesujes stock od proizvodjaca baziran ROM onda vecinom je i gapps unutra.

Verovatno si samo pogrešio u permisijama kada si ubacivao, ali bitno je da si se snašao sa flešom Gapps. :)

Proradio je PlayStore, prikupio podatke, verifikovao i onda kad se upali samo izbaci "No Connection"... sigurno je falila neka komponenta a ko sad da istražuje šta mu fali... :) Flash je jednostavniji. :)

Pun pogodak! Odzov trenutan, mnoštvo tema na izboru! ;)
Još nešto ovakvo da "nađem" za SMS... :p

EDIT: samo mi još recite kako ove (attachment) google apps da sklonim iz liste Lucky Patcher-a i neću više da vas davim, obećavam. :D

Prilozi

• Screenshot_2014-01-06-12-27-16.jpg
    Screenshot_2014-01-06-12-27-16.jpg
    54.8 KB · Pregleda: 121
Poslednja izmena:
@SuperStarr
Settings>filter i odčekiraj poslednju opciju

Pa moguće da su to sad neke "nesvrstane" aplikacije :D
Meni se ne vide kada onako uradim.
A kako titanium backup vidi te aplikacije?

Prilozi

• Screenshot_2014-01-06-16-09-46.jpg
    Screenshot_2014-01-06-16-09-46.jpg
    55.4 KB · Pregleda: 172
  • Screenshot_2014-01-06-16-14-40.jpg
    Screenshot_2014-01-06-16-14-40.jpg
    44.6 KB · Pregleda: 177
Poslednja izmena:
A sto ti smetaju te aplikacije u lucky patcher-u?

Nema veze ikonica telefona, to su sistemske aplikacije...

Gde i kako podešavam da mi se ne gasi svetlo na dispelju i sam displej dok je neka aplikacija aktivna (broswer i player npr)? :)

I jedna i druga se baziraju na "accelerometer"-u u telefonu, odnosno na to kako je pozicioniran telefon. Mislim da mi to nije rešenje, pogotovo što za prvu aplikaciju "razvijač" (developer na srpskom lol :D) kaže da troši bateriju minimum dodatnih 6%. Ovom drugom što kaže da njegova aplikacija zapravo štedi bateruju ništa ne verujem. :d
Možda bi Tasker mogao i to da mi odradi? Nisam ni probao, moraću malo da istražim, sramota me više da pitam "kako ovo, kako ono".

BTW, koristim exDialer i zadovoljan sam kako se odziva ali sad sam nešto čačkao u Titanium Backup i saznao da se ovaj dialer zapravo potpuno oslanja na sistemski dialer, i što se tiče poziva i što se tiče imenika. Ako zamrznem sistemske app (slika u attach), ovaj alternativni mi postaje neupotrebljiv. Ne može da pozove niti da menja bilo šta u imeniku.
Nije da mi sad to nešto smeta ali voleo bih da u meniju aplikacija ne vidim sistemski dialer... :S:

Prilozi

• Screenshot_2014-01-12-22-22-42.gif
    Screenshot_2014-01-12-22-22-42.gif
    54.7 KB · Pregleda: 154
  • Screenshot_2014-01-12-22-23-43.gif
    Screenshot_2014-01-12-22-23-43.gif
    80.2 KB · Pregleda: 149
Mogu da te pitam nešto?

Zašto, ali zašto hoćeš da obrišeš sve moguće što postoji? :)

Mislim gledam i pre šta si pitao i sve bi da brišeš? Mislim dialer nije bloatware, sms aplikacija nije bloat.

Šta hoćeš da postigneš? Vidim da imaš telefon sa 384 rama i to je pain in the ass, ali više brisanja od toga što si dobio u CM - u ili koji već koristiš ROM nema, jer svako sledeće brisanje nečega = gubljenje jedne funkcije sistema.

Ako nećeš da vidiš nešto u app drawer-u skini novu i nadji hide apps, pa izaberi šta ne želiš da vidiš.

Poslednja izmena:
@SuperStarr ako sam te dobro razumela,mozes u taskeru da podesis kad se pokrene neka app da ti poveca screen timeout,kad izadjes iz app da vrati na prethodno

A screebl ne troši bateriju :D

Vrh Dno