Šta je novo?

Ananas (zabranjeno traženje i zamena vaučera - instant ban)

Post iznad sam izneo ovu primedbu. Zvao sam ih tada i izvinili su se zbog greške. Rekli su mi tada da uskoro uvode tu opciju, odnosno da je to već trebalo da bude, pa je zbog nečega odloženo. Moguće zbog nove fiskalizacije.
Svaki napredak mora da se pohvali, bez obzira na to što je plaćanje pouzećem nešto što postoji isto koliko i kupovina na daljinu. Sad mogu da odu korak dalje i omoguće plaćanje karticom pri isporuci.
 
Plaćanje pouzećem NE postoji ni blizu, koliko postoji kupovina na daljinu. Pre kurirskih službi smo slali pakete i preporučene pošiljke koji nisu imali opciju otkupa, a i sam transport je plaćao isključivo pošiljalac.

Post Express je krenuo tamo neke 2002.godine i zapravo nisam siguran da su odmah imali i opciju otkupnine. U tom prvom talasu, čak nismo bili sigurni zašto je njihova usluga skuplja od slanja paketa, kad je usluga, generalno, bila lošija.
 
Zapravo grešiš. Vezuješ se za kurirske službe.
U leto 1994. ja sam poručio nešto što se vrtelo kao reklama na TV-u i to mi je isporučeno na adresu i tada naplaćeno. To je moja prva kupovina na daljinu. Isporuka je bila u njihovoj organizaciji. Baš kao što Ananas ima svoju isporuku. Bilo je mnogo reklama i proizvoda koji su se tada tako prodavali po većim gradovima. Ne sećam se kako je po pitanju plaćanja funkcionisao Bata Džirlo 80-ih, prvi telešop fenomen kod nas.
 
To su bili izolovani primeri i kao što sam kažeš, za ograničenu geografsku zonu isporuke. Po meni, prava kupovina na daljinu je kada kupac i predstavnik prodavca ne dodju u fizički kontakt tj kada postoji posrednik koji izvrši isporuku. U slučaju koji si opisao, prodavnica ti dolazi na vrata.

Ali ok, razumeli smo se. Lepo je što su uveli.
 
Naručio 5.6. posle podne , paket isporučen jutros 07.06. Samo se kurir pojavio na vrata bez ikakvog obaveštenja (City E...) , sva sreća pa sam bio kući. U statusu stoji samo da je porudžbina preuzeta od strane kurira.Screenshot_2022-06-07-09-31-29-050_com.android.chrome.jpg
 
Au bre, al' su spori kada se salje na paketomat... Cekam vec nedelju dana, a i dalje nema paketa da stigne...
 
Drugari, je l' delvel pro proveren što se tiče robe, ono da šalju fabrički zapakovane uređaje i to...
 
Pola foruma je kupilo ajfone kod preko njih, niko nije kukao.
 
Ima li nekih promo kodova i necega sad? Merkam neki mali frizider od 17k pa bi valjalo spustiti na 15k, haha
 
Plaćanje pouzećem je postojalo oduvek. Setite se samo obrazaca koji su izlazili u časopisima koje popuniš i pošalješ a proizvod ti stigne poštom kada i plaćaš.

Jašta... Pa cela piratska scena za Spectrum i Commodore osamdesetih godina funkcionisala je tako što su se kasete s igricama slale poštom, pouzećem, uzduž i popreko cele Juge.
 
Sve pohvale od mene za Ananas, Redmi Buds Pro porucene oko 15h, narednog dana u toku prepodneva isporucene + narednog dana dobio pokloncic od Ananasa, pernica sa nekim sitnicama unutra :)
Lep gest u svakom slucaju.

 
Evo da se i ja upisem u zadovoljne kupce.
Juce narucio Nintendo Switch, oko 13h, danas oko 11h stigao.
 
Da podelim i ja svoje utiske. Dve sitne porudžbine do sad, sve što je napisano u koracima pri realizaciji kupovine je i ispunjeno. Prvu porudžbinu sam preuzeo u jednom kafiću koji je Ananasov partner, drugu preko kurira. Sve je ispoštovano kako treba. Prijatno iskustvo i preporučujem svima.
 
Narucio malopre parfem, Joop 100ml, za 1.445 dinara uz besplatnu postarinu. Ovo nema ni po frisopovima, ako ne otkazu naravno
 
Sinoć naručim ovaj Joop parfem oko pola 12 i malopre mi stigne !
Za manje od 12 sati je stigao .
Dostava je bila u Novi beograd .
 
Isto, sinoć poručena dva proizvoda i malopre stiglo. Prijatno sam iznenađen, baš pozitivno iskustvo. Još kad bi postojala aplikacija za bolji pregled proizvoda.
 
Porucio One blade zamensku ostricu, stigla za 7 dana, posle pisanja mail-a i zvanja call centra.
 
Gledam na sajtu jedan proizvod: https://ananas.rs/proizvod/hikvision-kamera-ds-2cd2646g2-izs-2-8-12mm-c/147347 firme Eurovik. Ta ista firma na stvom sajtu prodaje taj proizvod, ali naplaćuje poštarinu 300 dinara, dok na Ananasu nema poštarine.

Međutim, ono što me zanime je to da na sajtu Eurovika piše da je garancija 25 meseci na proizvod, dok na Ananasu ne stoji ništa o garanciji? Pa sad, ne znam kakva su vaša iskustva sa sličnim situacijama - ima li garancije ako kupim na Ananasu ili ne.
 
Evo da podelim prvo iskustvo sa koriscenjem Ananasa. Uzeo 30. oko 15h P1 Xiaomi 50" TV, pisalo je svo vreme ocekivani datum isporuke 03-04. oktobar, ja ih zvao jutros (04.) da pitam sta se desava, kazu negde zapelo verovatno, pa su mi posle 4-5h poslali mail da je porudzbina OK i trebalo bi sutra da stigne. Cudno, imajuci u vidu da im je TV (opet) na akciji od juce, a ne verujem da je nesto preterano 'vruc' model. Svakako sto se tice korisnickog iskustva sajta, odlican je, cist, pregledan, samo jos da vidimo kakvi su po pitanju dostave ovih dana.
 
Inace je jako glupo sto taj ocekivani datum isporuke pise tek posle porucivanja, u onoj potvrdi, umesto negde pre/tokom kreiranja porudzbine.
 
Stiglo danas, kurir maksimalno fin i brz, najavio se dvaput, M&M neki, pitao jel treba pomoc oko unosenja u zgradu, nije trebala, TV unesen, sve top.
 
Inicijalna ideja je bila da se za sve posiljke odmah zna tacno koje je vreme dostave u dan, ali posle test perioda i shvatanja da sa nasim kurirskim sluzbama to nikako nije moguce ostalo je ovako... Ideja je takodje da se u jednom trenutku sve radi preko DTS i da onda bude pracenje u realnom vremenu ali to bas nije tako lako... Takodje, vremenom ce sve veci broj aritkala biti na lageru u DC Ananasa pa ce biti mnogo vise Ananas direkt posiljki...
 
Inicijalna ideja je bila da se za sve posiljke odmah zna tacno koje je vreme dostave u dan, ali posle test perioda i shvatanja da sa nasim kurirskim sluzbama to nikako nije moguce ostalo je ovako... Ideja je takodje da se u jednom trenutku sve radi preko DTS i da onda bude pracenje u realnom vremenu ali to bas nije tako lako... Takodje, vremenom ce sve veci broj aritkala biti na lageru u DC Ananasa pa ce biti mnogo vise Ananas direkt posiljki...
Deluje mi da imaš neke insajderske informacije, pa kaži ti nama kad će ponovo biti PS5 po klot ceni, za par dana dužeg čekanja na dostavu ćemo lako... ;)
 
Za to i nije trebao test period da shvate, dovoljna je tema ovde o kurirskim službama da se shvati da kod nas ne postoji tačno vreme dostave, dok ne dođe neka služba koja bude htela da plati radnike, ali i mogla naplatiti uslugu. Jedino da oni rade dostavu, određenim danima BG, određenim danima NS itd.
 
Nazad
Vrh Dno