Šta je novo?

Ananas (za potraznju i zamenu vaucera postoji posebna tema - deljenje ananas linkova = instant ban)

Verovatno im dosta porudžbina nije preuzeto, pa na neki način žele da se osiguraju, tj. forsiraju plaćanje odmah
A sta recimo Sportvision , Planeta sport I slični nemaju puno paketa, sami tim i veći procenat nepreuzetijlh.. . Garantujem da imaju više i imaju 350din postarina ili besplatna, nema nikakve naplate za prenos novca, ona je uračunata u tih 350din...

Recimo za "običnog" klijenta kod Express ta usluga je 180din i ona se dodaje na osnovnu cenu dostave paketa, a za velike klijente kao što je Ananas, naravno zbog količine paketa, taj iznos nije preko 50 din,preko koje god kurirske službe slali... Ali oni ga naplate 200! Takodje ne verujem da im cena dostave prelazi tih 350 din sa sve prenosom otkupa, eventualno za habastije stvari. Ali oni kao što rekoh pilicarski i nikako drugo to prebace na teret kupca. Tako da okreni obrni kod njih ne postoji besplatna dosta... Karticama izbegavam placanje kod njih, sem ako nije neka akcija tipa MC,prvenstveno sto vrlo cesto zarobe sredstva otkazivanje porudzbine...

Koliko ste to porudžbina otkazivali pa vam to predstavlja neki problem? Ja sam do sada samo jednu porudžbinu otkazao, zapravo sam izvršio povrat u roku od 14 dana, i to je bila oko 35k (gume), vraćene pare za par dana.

Koliko mi se cini ni free dostava vise nije na 4000+

Da, sada je 5000+
Za A+ korisnike ostaje free dostava za 2000+

Prilozi

• Ananas dostava.jpg
    Ananas dostava.jpg
    131.3 KB · Pregleda: 50
Dosta robe ide iz magacina drugih prodavaca, ne ananasa ili spark-a, samim tim kurirska sluzba njima uplacuje novac na racun ne ananasu a onda taj isti prodavac trosak otkupa prebacuje na krajnjeg kupca (taj trosak je provizija banke a ne ananasa ili ne znam koga). I ljudi su u pravu, zasto bi taj trosak uzimali na sebe kada u dvadeset prvom veku postoji mogucnost bezgotovinskog placanja. Ljudima je pruzen izbor, ako ti ne odgovara da platis karticom ili nemas poverenja u bezgotovinsko placanje pljucnes 200 dinara a ne kukas po forumima.

Koliko god pisali da ovaj ili onaj prodavac uplacuje jedan drugom pare, trosak tih transakcija ne moze da bude 200din, tako da svi oni vauceri koje cekamo sredom, petkom ili bilo kojim danom, moraju negde da se naplate. A ko ce drugi da plati nego g...i narod.

Da ne ulazim u to posto nemam tacnu informaciju, ali vecina kurirskih sluzbi prenos novca naplacuju po nekoj tarifi, negde vise negde manje. Ali, svakako ovde ima izbora, pa i da je 1000 dinara ne vidim neki problem. Ja sam jedini put platio u kesu prosle nedelje kada sam narucio dva tv-a na akciji, posto nisam bio siguran da cu oba da zadrzim, a to mi je bila opcija da mogu da odustanem od kupovine bez cekanja na povracaj novca. To zadovoljstvo me je kostalo 150 dinara.

E pa vidi nije problem u tih 200 dinara, problem je u tome sto se tako postavljaju pilicarski, stavi brate nema besplatne dostave (realno je ni nema), stavi cenu dostave 500 din pa izvolite,a ne tamo neki prenos novca 200, koji njih max kosta 50din! Ne nego su oni razvojili nerazdvojivo, svaka kurisrska sluzba u ceni dostave ima vise stavku koje se dodaju na cenu osnovne postarine, te +1% ili koliko vec od vrednosti, te neki procenat za variranje cene naftem te ovo te ono,pa i taj prenos novca i niko ne uzlazi u to sta krajnja cifra ukljucuje, jedino je Ananas nasao se pametan da tu jednu stavku prebaci na kupca...

Da stave 500, onda bi bilo zasto je kod njih 500, a na drugom mestu imaju ugovor sa kurirskom sluzbom, pa je 250 dinara, ili 0 dinara.
Pa i kad od fizickog lica porucujes i placas pouzecem, bude skuplja postarina.
Ranije sam radio onlajn prodaju, i slao dosta paketa, najgore musterije su bile te koje su u stanju da u 10 poruka glabaju o postarini i posto je, i zasto je skuplja ako placa pouzecem, itd...

Znam recimo da puno ljudi narucuje on line garderobu (LC Waikiki konkretno) po principu uzecu pa ako mi se svidja zadrzacu, ako ne vraticu, jer je bila do skora besplatna postarina i ljude ne kosta nista da se igraju i klikcu po sajtu. To prodavca kosta itekako, od toga da se roba skida sa stanja i neko drugi ne moze da je kupi, preko radne snage, to troskova dostave koji padaju na njih. Sada mislim da se nesto naplacuje i da nema besplatne postarine.

Ne naplacuje LCW vec kurirska sluzba koja im vozi robu. I trosak dostave je 100 dinara za robu ispod 1000 dinara plus 65 dinara otkup. Do pre dva meseca meseca se nista nije placalo, ali mentalitet ljudi je takav da kad nesto ne kosta njih ima da zloupotrebljavaju do beskonacnosti bez obzira sto to kosta nekog drugog. E onda taj drugi stavi 200 dinara za prenos novca i bude plaky po forumima kako je neko pilicar. A onaj sto je narucio 10 stvari iz *******cije jer zna da svih 10 moze da vrati i da ga ne kosta nista nije pilicar.

Pilićari su i biće i stojim iza toga. Mušterija je uvek u pravu, svidelo se to Ananasu ili ne... Tih 200 din je čisto pilićarenje i niko dosad to nije imao, a sad će svi da vide i da krenu to da naplaćuju. I dosad se otkup plaćao, pa to nisu naplaćivali. Jasno je kao dan da im je cilj da smanje broj ljudi koji plaćaju pouzećem, a da se koriste tvojim novcem ako nešto vratiš... O tome je već bilo reči.

Da, ljudi investiraju 100 miliona evra u posao i poseduju pola Srbije i posao im zavisi od para koje drze na racunu desetak dana, pri cemu to nisu pare na racunu ananasa vec prodavaca koji su na platformi. Malo ozbiljnosti u diskusiji nije na odmet.

Zaista nemam nameru da ulazim u bilo kakve rasprave ili prepiranja. Svako ima pravo na svoje mišljenje, kako ti, tako i ja i tu ja prekidam dalju diskusiju s moje strane. Poštujem tvoje mišljenje, a to što se ne slažem je samo moj problem.

Nego, da li je neko preko Ananasa uzimao iz Amana prašak Ariel i probao Ananasov fiskalni da pošalje za P&G promociju?

Mislim da važe samo od Sparka računi. Aman(i mnogi drugi) rade paralelni uvoz, a ne preko PG Srbija samim tim oni neće uvažiti račun ...

Verovatno računi iz svih prodavnica koje ne sadrže ove barkodove. Ovo su, opet da pretpostavim, barkodovi iz paralelnog uvoza.

U akciji ne ucestvuju samo proizvodi kupljeni u Amanu i Svetoforu. Vidim da na anansu imaju Ariel od Only brands-a, oni rade paralelan uvoz pa mi je cudno da njihovi fiskalni racuni vaze.

Verovatno računi iz svih prodavnica koje ne sadrže ove barkodove. Ovo su, opet da pretpostavim, barkodovi iz paralelnog uvoza.

Sad videh da nisam zakacio link :)

Poslednja izmena:
Izvini, ali lupaš, sta mislis da bi P&G dozvolio da se u Amanu ili bilo gde drugo prodaje falš Ariel?! Mislim stvarno, ajd da je u pitanju pijacna tezga, nego lanac sa 150-200 objekata....

Prodaje se i nema sta tu da odobri P&G ili bilo ko drugi. Nije to fals prasak, vec prasak sa drugih trzista koje uvoze druge firme (spomenuo sam vec Only brands) i koji je regularno usao u maloprodajne objekte. Problem je sto je to roba koja je cesto sa kracim rokom trajanja, inace sve ostalo je kao i kod praska koji uvozi P&G, a ume da bude i upola jeftiniji. Isto vazi i za Unilever i Beiersdorf asortiman. Nivea dezodoransi, kao i Rexone i Dove mogu da se nadju u trgovinama koje se snabdevaju iz paralelnog uvoza za 200-250 dinara, cena u trgovinama koje snabdeva P&G je i do 500 dinara.

Prodaje se i nema sta tu da odobri P&G ili bilo ko drugi. Nije to fals prasak, vec prasak sa drugih trzista koje uvoze druge firme (spomenuo sam vec Only brands) i koji je regularno usao u maloprodajne objekte. Problem je sto je to roba koja je cesto sa kracim rokom trajanja, inace sve ostalo je kao i kod praska koji uvozi P&G, a ume da bude i upola jeftiniji. Isto vazi i za Unilever i Beiersdorf asortiman. Nivea dezodoransi, kao i Rexone i Dove mogu da se nadju u trgovinama koje se snabdevaju iz paralelnog uvoza za 200-250 dinara, cena u trgovinama koje snabdeva P&G je i do 500 dinara.
Pa zato taj PG nikad nije racunao aman u svoje te akcije,toliko je los prasak sad dal je fals ili nije uglavnom tesko tursko smece,ogromna razlika turskog i pravig ariela.

Nema si veze to sto pises. Sigurno za Srpsko trziste prave kvalitetnije proizvode nego za Tursko koje ima 80 miliona potencijalnih kupaca ;) Jednostavno nece da sponzorisu paralelni uvoz koji im otkida zaradu. Dovoljno je da vidis koje cu cene iz redovnog i paralelnog uvoza pa da imas neku predstavu koliko se P&G u Srbiji ugradjuje na uvozu. Inace kupujem Dove kupke i sapune iz paralelne distribucije i ne vidim nikakvu razliku u odnosu na one duplo skuplje.

Vest iz 2023... Da je bilo tako ne bi se on prodavao, nemoj da si dete... Da ti objasnim, 22.5 tone koje su zaplenili to je jedan šleper, to je nista u moru koliko se toga proda... Kome nije jasno da su potrčali sa izjavama, pa ih posle oladili. Jeste da nam nije sjajno u državi.

Ama brate fals prasak znam sta pricam i to je to,ko hoce neka kupuje,pozdrav.

Da se fals prasak prodaje u Amanu odavno bi popili tuzbu od P&G-a i stavili katanac na vrata. Po pijacam to nekako i prolazi, ali u trgovinama nikako.

Znam kako se pravi nuklerani rat. Dam tebi pristup dugmetu za lansiranje nuklerne rakete i ti sve raznesesh kao i ovu temu.
Odoste offtopic. Ajde lepo se vratite.

Ariel iz Turske je original, ali jako loš.
Nije uopšte koncentrovan tj tih 10kg je za samo 67 pranja, dok je regularni Ariel 9,75 kg za 130 pranja tj duplo veća koncentracija aktivne materije.
Dakle turski je zapravo 5 kg praška za veš i još 5kg bezvrednog praška poput gipsa.

Ovde nije poenta kvalitet originala, već bajka o prodaji lažnog Ariela u Amanu :) Elem, koja je cena tog Ariela od 10kg u Turskoj ?

Nazad
Vrh Dno