Šta je novo?

Ananas (za potraznju i zamenu vaucera postoji posebna tema - deljenje ananas linkova = instant ban)

Gresis, ali moras da se raspravljas s njima za ovo.

Zakon o obligacionim odnosima clan 503

Član 503

(1) U slučaju manje opravke, garantni rok se produžava onoliko koliko je kupac bio lišen upotrebe stvari.

(2) Međutim, kad je zbog neispravnog funkcionisanja izvršena zamena stvari ili njena bitna opravka, garantni rok počinje teći ponovo od zamene, odnosno od vraćanja opravljene stvari.

(3) Ako je zamenjen ili bitno opravljen samo neki deo stvari, garantni rok počinje teći ponovo samo za taj deo.

Au, ala im je skupa dostava težih uredjaja. Danas beše aučer a5000 i taman rekoh da kupim šporet alfa plam term 20 ali dostava 2940 i odustadoh. Po sličnoj ceni ga imam i u lokalnoj prodavnici.

Gresis, ali moras da se raspravljas s njima za ovo.

Zakon o obligacionim odnosima clan 503

Hvala na trudu - svaka čast!
Sad se setim, pre par godina kupio detetu neki Xiaomi mobilni. Pokvari se, ja vratim u prodavnicu, oni daju novi sa pisanom garancijom 2 god.

Au, ala im je skupa dostava težih uredjaja. Danas beše aučer a5000 i taman rekoh da kupim šporet alfa plam term 20 ali dostava 2940 i odustadoh. Po sličnoj ceni ga imam i u lokalnoj prodavnici.
Mislis da ce neko za dzabe da nosi 160 kila?

Pa neću džabe, za velike frižidere i zamrzivače je 1700. Prošle godine cene transporta su im bile manje.

1500 dinara je bila dostava (ne preko ananasa) za TA pec prosle godine pred zimu koja je i teza od sporeta a ovo je vec klanje,cuj 3000 dostava.

Kurirske službe televizor do 54 inča naplaćuju oko 1200 dinara, težina onog od 42 inča je 6 kilograma. Cene dostave pre pre par meseci su solidno skočile.

Planiram da opremim kucu i da s Ananasa kupim masu sto velikih sto malih stvari. Sta mislite jer je bolje naruciti sve odjedanput ili onako u delovima? I jos ovo pitanje Da li vrse isporuke vikendom ili samo radnim danima?

Juris akcije, vaucere, ima ovde dobrih ljudi koji ce da ti daju vaucere.
Iz mog iskustva rade radnim danima kuriri, nikada do sada nisam bio pozvan vikendom i narucuj parcijalno

Naručim i platim karticom u ponedeljak ujutru i posle 72h još nisu poslali smart sat,prodavac BC group...Ne znam koliko bi čekao veš mašinu kad sat treba da čekam 7 dana

Bc je postao jedan od nepouzdanijih prodavaca, i meni je 7 dana pisalo spakovano i na kraju otkazana porudzbina.

Ja naručio 22.5. sudomašinu od bc group, stigla danas. Pisalo je da je isporuka od 3.6. do 6.6. ali ipak je trajalo samo 7 dana.
Fiskalni sam dobio 26.6.
Ono što me nervira, a napisao sam i ovde u temi, je da nisu najavili isporuku dan-dva pre. Kurir Gebruder Weiss i zvali pola sata pre isporuke. Srećom bio sam kući ali šta bi bilo da sam na poslu. Rekoše mi kolege ovde na temi da se najave dan-dva ranije ali to nije tačno. Čisto da znate

Planiram da opremim kucu i da s Ananasa kupim masu sto velikih sto malih stvari. Sta mislite jer je bolje naruciti sve odjedanput ili onako u delovima? I jos ovo pitanje Da li vrse isporuke vikendom ili samo radnim danima?
Ako plaćaš ko pijani kauboj onda može dzumle… ako si prosečan srbo onda jedno po jedno loviš na akcijama… a ima i onaj između😉

Hvala na trudu - svaka čast!
Sad se setim, pre par godina kupio detetu neki Xiaomi mobilni. Pokvari se, ja vratim u prodavnicu, oni daju novi sa pisanom garancijom 2 god.
Malo kasno ulećem, ali postoji razlika između garancije i saobraznosti.
Ovo što je napisano važi za garanciju, dok je saobraznost fiksna bez obzira na zamene.

Ja čekam tv od prošle subote, poslat u ponedeljak i jos uvek se Aks nije udostojio da dodje, piše mi na sajtu pokusana dostava nikog nije bilo na adresi a nisu me ni pozvali, definitivno AKS najgora moguća sluzba

Malo kasno ulećem, ali postoji razlika između garancije i saobraznosti.
Ovo što je napisano važi za garanciju, dok je saobraznost fiksna bez obzira na zamene.
Ne mogu baš da se pohvalim da razumem (nisam se ni upuštao u analizu). Šta to znači ako mi daju novi proizvod jer stari ne može da se popravi - da li na novodobijeni opet imam garanciju 2 godine ili ne? Tačnije ako se novodobijeni pokvari posle 2.5 godina od kupovine prvog ali godine posle dobijanja novog posle reklamacije, imam li pravo ponovo na reklamaciju ili adio?

Ne mogu baš da se pohvalim da razumem (nisam se ni upuštao u analizu). Šta to znači ako mi daju novi proizvod jer stari ne može da se popravi - da li na novodobijeni opet imam garanciju 2 godine ili ne? Tačnije ako se novodobijeni pokvari posle 2.5 godina od kupovine prvog ali godine posle dobijanja novog posle reklamacije, imam li pravo ponovo na reklamaciju ili adio?
Imas pravo.

Pa sve zavisi verovatno do proizvođača i proizvoda, ja sam lično posle 3 i po god reklamirala ves masinu i pošto deo koji je trebao da se zameni trenutno nije imao ili sta vec odobrili su mi zamenu za novu ves masinu u bilo kom iznosu da li cu doplatili i sl i nova garancija od pocetka

Sinoc narucio perac Carher danas doneo kurir, jos jednom mi se desilo kada sam narucio telefon da bude sutradan.
Spar je prodavac

Nazad
Vrh Dno