Šta je novo?

Ananas (za potraznju i zamenu vaucera postoji posebna tema - deljenje ananas linkova = instant ban)

a brzo je i zamišljen da funkcioniše na taj način, s tim što je to u poslednje vreme izuzetak. Uglavnom se dostava oduži...

Mozda nije pravo mesto ali imam jedno pitanje, da li mora servis da poveze kabli na novom sporetu, da li ce mi vaziti garancija ako sam to povezem?

Sreca ne mora, nije Njemacka! Samo ispravno povezi ako umes, ako ne, plati.

Ranijih godina ihaj.. su znali da dodju i subotom ali ovo sa ananasom nikad.

Ne mogu baš da se pohvalim da razumem (nisam se ni upuštao u analizu). Šta to znači ako mi daju novi proizvod jer stari ne može da se popravi - da li na novodobijeni opet imam garanciju 2 godine ili ne? Tačnije ako se novodobijeni pokvari posle 2.5 godina od kupovine prvog ali godine posle dobijanja novog posle reklamacije, imam li pravo ponovo na reklamaciju ili adio?
Imamo temu o zastiti potrosaca, mozda bi tamo trebalo premestiti diskusiju.
Postoji saobraznost, to je zakonski definisano i dobijes je uz svaki uredjaj uz koji si dobio racun. To nije garancija. Saobraznost ti daje drzava, a garanciju uvoznik/prodavac. Definisan je termin davalac garancije u zakonu.
Garancija mora da prosiri prava potrosaca u odnosu na saobraznost gde je to uglavnom sam rok zastite, ali mogu biti i drugi elementi.
Ako si dobio samo fiskalni racun, nisi dobio garanciju i nakon 2 godine se svaki vid zastite zavrsava bez obzira na broj menjanja i slicno.
Ako si dobio garanciju, onda vazi pravilo o zameni bitnog dela uredjaja (ili celog uredjaja) gde se "garancija" obnavlja.
Prilikom zamena uredjaja, iz neznanja ili zato sto im je tako lakse ili da bi ucinili uslugu kupcu, "neki" prodavci daju i novi fiskalni. Rade povrat robe na osnovu starog fiskalnog i izdaju novi. To im ne ide u korist, ali neki rade i tako uz novi fiskalni dobijas i novu saobraznost/garanciju.
Garancija mora biti propracena dokazom o davanju garancije i uslovima garancije. Reklamacija uz fiskalni racun (zapravo dokaz o kupovini ulkjucujuci i slip i izvod iz banke) ne obavezuje prodavca da postuje garanciju cak i ako su je originalno dali, ukoliko nemas garantni list, iako vecina prodavaca ne ulazi u sitna crevca i postuje originalni dogovor.

Današnja ponuda za 11990

Prilozi

• Screenshot_20250531_115626_Ananas.jpg
    Screenshot_20250531_115626_Ananas.jpg
    73.3 KB · Pregleda: 114
Jel može do ponedeljka da se otkaže porudžina jel da?

Je l salju ovi iz Ananasa i subotom robu ili ne?
Meni su upravo danas isporučili veš mašinu. Preko Ananasa direkt, ne druga kurirska služba.

Ali, ako je preuzeto danas, očekuj u ponedeljak. Uglavnom bude isporuka sutradan...

Juče je pisalo da je preuzeto ali nije danas stiglo tako da će vrv u ponedeljak.

Ja sam dečiji bajs poručio prošl vikend od Sparka, CE pokupio paket 26.05, rok siporuke bio do 30.05. Bajsa još nema.. :)

Jel poručio neko TV u subotu? Meni stoji da je potvrđeno, ali čudno mi je da nema statusa "spakovano" i koja je kurirska služba, za abrzo to obično bude prvog radnog dana.

Naknada za plaćanje pouzećem gotovinom:

200,00RSD

digli na 200 sa 150 toliko o free dostavi inace

To nema veze sa ananasom, vec sa platnim prometom. Novac mora da se uplati na racun firme, banke za to uzimaju proviziju, proviziju placa krajnji kupac. Ko hoce bez provizije neka placa karticom, u tom slucaju trosak placanja ide prodavcu.

Hvala nesam skolovao, ali fora je sto po porudzbini to moze kao da se izbegne al posle ipak bude uracunato na racun

A što je glupost ? Ako baciš pogled na cenovnike svih kurirskih službi videćeš da je prenos (ili otkup) novca 150 do 200 dinara.

Uplata pazara je u Poštanskoj besplatna... Skupiš ceo dan sve sto imas keš i dođeš i uplatiš... Čak i da se plaća, ne uzimaš od svakog kupca po 200 din, nego jednom platiš neku proviziju. Nisam proveravao druge banke, ne da mi se. Nijedan drugi sajt ne naplaćuje to što plaćaš pouzećem, a cenovnik koji navodiš se odnosi na fizička lica, dok veći sajtovi imaju ugovore itd...

Kad poručiš s drugog sajta imaš troškove dostave i to je to, nemaš troškove dostave + troškove plaćanja u kešu + proviziju + duvao vetar i padala kiša... Dakle, kao što kaže kolega, klasično pilićarenje i na neki način primoravanje da plaćaš online.

Verovatno im dosta porudžbina nije preuzeto, pa na neki način žele da se osiguraju, tj. forsiraju plaćanje odmah

Napisao je iznad covek, prenos novca se placa uvek. Na prodavcu je da li hoce da te "casti" sa tih 200 dinara, ili ne. Po meni nije pilicarenje, nego jednostavno svako treba svoj trosak da snosi, a taj dodatni trosak pravi sam kupac placanjem pouzecem.
Inace, 200 dinara je i povoljno obzirom da na vrednosti paketa to ide i mnogo skuplje.

Mislim da uplata otkupa ide za svaki pojedinačni paket prodavcu, pa otuda i ovaj trošak, ne odnosi se na ukupnu dnevnu uplatu pazara.

Ahaa... Jasno mi je onda. Ne kupujem od njih cesto, ne znam da li svaki proizvod na kraju ubace u isti paket, ili ide vise paketa, od vise prodavaca.
Ako ide kao jedan, onda da, nema smisla na svaki da ide dodatni trosak za prenos novca.

Nazad
Vrh Dno