Šta je novo?

AMD X670 X670E ploče

Asus izbacio novi BIOS (1807):

"1.Update AGESA version to Combo AM5 PI 1.1.0.1
2.Improve system stability
3.This update includes the patch for the LogoFAIL vulnerabilities.

Na ovom linku ima dosta koristnih informacija:

Ja ne mogu da verujem da x670e Hero Asusov nema beep sound tj ukinuli su prikljucak zvani "speaker" i vise ta mogucnost ne postoji.
Ako gresim neka me neko ispravi..

Ja ne mogu da verujem da x670e Hero Asusov nema beep sound tj ukinuli su prikljucak zvani "speaker" i vise ta mogucnost ne postoji.
Ako gresim neka me neko ispravi..

Imaš Q-Code ekran na ploči ako nešto ne radi. Ili ti taj speaker treba za nešto drugo?

Ko ce to da gleda stalno, zvucnik je zvucnik....

Kad bi znao kako neke ljude izluđuje taj zvučnik...

Ja sam, po svom ličnom izboru, svaki put bacao taj zvučnik i kad je dolazio kao dodatna oprema.

Ja naviko na njega katastrofa... Jos na srv koji nema ni ekran itekako znaci da znas da barem je prosao sve ok.

Ja uzeh Gigabyte X670E Aorus Master, onaj namunjeni Ryzen 9 7950x3d, treba sutra da mi stignu komponente ... iz stare konfiguracije, tu mi je rtx3080ti ...
jel može ovo da gura Antec 850w ... ili mi i tu izgore kesa?

da, uzgred, nešto mi je šlogirala prethodna ploča, Asus ROG X570 Dark Hero, pali se, gasi, restartuje, POST brojevi su svaki put drugačiji, da li imate da preporučite neki servis kod nas koji bi mogao da izadje u susret tom problemu?

Ja uzeh Gigabyte X670E Aorus Master, onaj namunjeni Ryzen 9 7950x3d, treba sutra da mi stignu komponente ... iz stare konfiguracije, tu mi je rtx3080ti ...
jel može ovo da gura Antec 850w ... ili mi i tu izgore kesa?

da, uzgred, nešto mi je šlogirala prethodna ploča, Asus ROG X570 Dark Hero, pali se, gasi, restartuje, POST brojevi su svaki put drugačiji, da li imate da preporučite neki servis kod nas koji bi mogao da izadje u susret tom problemu?
Ja sam svojevremeno nosio vise komponenti uspesno u Cika Pera servis(drugacije se zovu, ali gugl pretraga ih nalazi pod tim imenom) u Beogradu. Da se ogradim, to je bilo pre vise od 5 godina.

Ovde imas 6.02.22.053 i iskreno odavde sam ih stalno skidao jos dok sam bio na X570 platformi i nikada problema nije bilo

Ovde imas 6.02.22.053 i iskreno odavde sam ih stalno skidao jos dok sam bio na X570 platformi i nikada problema nije bilo
Mokichu radi drajvere samo za ROG i Asus. I ja sam ih skidao odatle dok sam bio na Asus platformi.

Mokichu radi drajvere samo za ROG i Asus. I ja sam ih skidao odatle dok sam bio na Asus platformi.
E to nisam znao da je samo za Asus generalno. Mislio sam da je to za ovaj chipset generalno mimo projzvodjaca

Pa u glavnom je isto za sve. Chipset pravi AMD a ostalo za BIOS može da se twikuje.
Postoje još i

Poslednja izmena od urednika:
Kakva su vam misljenja za Asus X670E TUF? Da li je dobra ploca za duze staze?

Poslednja izmena:
Zasto da ne, TUF ploce su uvek bile korektne.

Za 300e odlicna ploca.

1711366082981.png

Pa to, imao sam dodira sa B650, stvarno odlicna ploca a ova nudi malo vise na duze staze, a nije skupa kao ostale.
Iskreno lomim se izmedju nje ili B650 Aero, kao level iznad obicne TUF B650 a ispod X670E, sa opcijama koje nudi.

Mada videh sada i Aorus X670E pro neka, za nijansu skuplja. Nisam istrazivao, ali na prvi pogled ne deluje bolje.

2201 beta UEFI za Asus ploce:

Moja obična sreća, baš jutros gledao i nije bilo. 🍸
1722078545155.png

a kako pravilno izbrisati stari chipset driver , da li je dovoljno add and remove programs pa na klik izbrisati chipset drajver ili mora drugacije?

zasto bi brisao, installer pregazi stari sa novim. zar stvarno mislis da u 2024. kompanije velicine i vrednosti AMD ne znaju da napisu code?

iskreno nisam znao da moze tako.

zasto bi brisao, installer pregazi stari sa novim. zar stvarno mislis da u 2024. kompanije velicine i vrednosti AMD ne znaju da napisu code?
Danas sam bukvalno odradio kao sto si napisao i radi , bukvalno sam ga update-ovo , bio sam ubedjen da moze na taj nacin da pravi problem kao GPU adrenalin driver.
Untitled.png

Ni Adrenalin više ne pravi probleme, ima opcije za Clean install i da ne sačuva prethodna nameštanja.

Vrh Dno