Šta je novo?

AMD X670 X670E ploče

FbT3oEjacAA7Ark.png

Super, još više konfuzije s pločama...plus segmentacija zbog koje se redovno pljuvao Intel...

Pa, PCIe 5.0 za grafiku je teški gimmick koji ničemu ne služi. Dokazano je da što se grafike tiče nema gotovo nikakve razlike između PCIe verzija.
Tako da ono OR kod "non-E" matičnih ne igra nikakvu ulogu, jer je M2 PCIe 5.0 nešto što će biti značajno samo za "content creators" jer u uobičajenom radu razlike između M2 PCIe 3.0 i 5.0 biće primetne samo u sintetičkim testovima.

E, sad, šta donosi "dirct storage" sa tim tek će se videti....

Pogledajte prilog 354747
Ludilo.
BTW, ta "entry level" ploča od 300$ čak i nema PCIe 5.0.

Bacio sam oko na MSI Carbon.

Avaj, takav mu je stil...ADHD. Tu je još i dobar, da vidiš kako se upetljava kod jednosatnih videa...

Ne pamtim kada sam video neki klip kojem naslov više odgovara. U pravom smislu reči TRABUNJANJE (rambling). Da, znam da ima više značenja, ali ovo mu najviše odgovara.
Avaj, takav mu je stil...ADHD. Tu je još i dobar, da vidiš kako se upetljava kod jednosatnih videa...
Rekao je pre neko vreme da su mu obicno snimci po 5+ sati, odnosno 5 sati je minimalno vreme za koje pokriva 10,15-ak ploca, ili tehnologiju iza ploca, i da su ovi jednosatni vec ponovo snimljeni/sazeti xD

Kakav kralj. Nisam znao za njega. Hvala na upozorenju... :)

Ako budu ove cene za ploče, meni nije jasno ko će da kupi 7600X, ionako ne dolazi sa coolerom tako da je zapravo 330+ evra, jer moraš i cooler da kupiš.
AM5 ima jedino smisla za high end, a 7600X nema smisla u high end.

Cena ploča će sigurno pasti ubrzo mada ne na 500 nivo a i neke 620 baš za te slučajeve. Cena DDR5 pala za više od trećine i tek će pasti a biće i još bržih.

Progutaće te cene jer će posle i Meteor Lake takođe da bude skup pa ćemo onda da se žalimo kako je Intel nenormalno skup a dotle će Ryzen 7000 i ploče da pojeftine...i tako u krug.

Ovo je iz ugla da sve treba da kupiš. Jedino 7700X i na gore ima smisla da se kupi.

Čini ti se. 5600x nije 2600x, 7600x će biti još topliji...

Ovo je iz ugla da sve treba da kupiš. Jedino 7700X i na gore ima smisla da se kupi.
Zašto?? Šta može da zafali 7600X??
Nisi znao za buildzoida?
Nisam znao. Uglavnom gledam dužinu klipa i sve što je preko 15-20 minuta ne gledam. Volim Stiva iz Gamers Nexus, ali čovek ne ume da napravi klip manji od pola sata. Čak je i na jednu običnu vest da EVGA više ne sarađuje sa Nvidia napravio klip od pola sata koji me je posle deset minuta gotovo uspavao. A tek tog lika ne bi mogao da podnesem...

Nema smisla kupovati hexa core entry level po ovim cenama platforme. Tako da jedino ko hoće high end ima smisla da kupi.
Pa, 7600X ima početni MSRP isti kao 5600X - 300$. A on se do pojave 5800X3D smatrao za najbolju kupovinu kada su SAMO igre u pitanju. A takav procesor nema ni najmanjeg smisla staviti u neku X670E matičnu. Još uvek se ne zna mnogo o B650 modelima, a ta kombinacija može da bude poprilično dobra za igranje.

I 5600X je bio preskup, i došao je na relativno normalnu cenu kad je Intel izbacio 12400

Nisam znao. Uglavnom gledam dužinu klipa i sve što je preko 15-20 minuta ne gledam. Volim Stiva iz Gamers Nexus, ali čovek ne ume da napravi klip manji od pola sata. Čak je i na jednu običnu vest da EVGA više ne sarađuje sa Nvidia napravio klip od pola sata koji me je posle deset minuta gotovo uspavao. A tek tog lika ne bi mogao da podnesem...

Cudi me. Koliko god je dug video, zna biti zanimljiv.
PS. Svidja mi se da su vratili ovo za konfiguraciju na forumu.

Naravno da je zanimljivo koga to interesuje i ljudima koji vole hardver ostalima koji su poversni traze tako neke druge gluposti pa ni ne stignu do pravih ljudi.

Cudi me. Koliko god je dug video, zna biti zanimljiv.
Ne znam za ostale, ali ovaj video što je Jurodivi postavio je 25 minuta čitanja sa sajtova onoga što možeš i sam da vidiš za par minuta. Čisto gubljenje vremena.

Vrh Dno