Šta je novo?

AMD Trinity, Socket FM2

...very lame. Nisu do sada za dzabe bili samo GPU testovi. Pitah se ja zasto i eto odgovora (odavde) "Due to conditions on content imposed by AMD the scope of this preview is essentially limited to gaming tests."
I AMD se stidi svog 'bleeding edge' CPU-a.

... u multi-threadingu je lošiji od K10 prethodnika, u sigle-thread situacijama nešto bolji ako je suditi po Cinebench-u. Nije li trebalo biti obrnuto?

AMD i3 (2c/HT) dobar kao Intel i5 (4c), odlican rezultat.

@zeljko: ne znam cemu razocaranje, imas Celeron G530 ako zelis vrhunske performanse.

Poslednja izmena:
... u multi-threadingu je lošiji od K10 prethodnika, u sigle-thread situacijama nešto bolji ako je suditi po Cinebench-u. Nije li trebalo biti obrnuto?

U single treadu se jedva drzi jer su mu nagruvali frekvenciju da limita TDP-a, po sintetickim testovima se vidi da se memorijski kontroler raspada a to povlaci ostale rezultate sa poznatim BD jezgrom i svim njegovim manama

U kom paralelnom univerzumu? 🙂

U realnosti, jesi cuo nekad za to?

Idi covece i smaraj u nekoj drugoj temi o tome kako je Celeron super stvar, ostavi se AMD-a.

Sinteticki testovi koje je pisao Intel bas i nisu dobar nacin da se mere performanse neceg ovako naprednog kao sto je PD arhitektura. Pa pogledaj samo testove gde se prikazuje na ekranu bilo sta sto nije desktop, AMD brise patos sa IvyBridgeom.

Poslednja izmena:
U realnosti, jesi cuo nekad za to?

Idi covece i smaraj u nekoj drugoj temi o tome kako je Celeron super stvar, ostavi se AMD-a.

Sinteticki testovi koje je pisao Intel bas i nisu dobar nacin da se mere performanse neceg ovako naprednog kao sto je PD arhitektura. Pa pogledaj samo testove gde se prikazuje na ekranu bilo sta sto nije desktop, AMD brise patos sa IvyBridgeom.

jel problem sto sam dao link ka normalnom testu pre vas gde se vidi da je bench verovatno odradio do sad najveci pr review u svojoj istoriji, a tvoj stav brisanje patosa nezelim da pokusam da rastumacim

Pa da,... 🙂 sada kad rezultati nisu kako ti mastas o njima, odma je PR review 😀

Evo i ja da kažem koju reč, iako još nisam pročitao sve moguće testove dolazim do zaključka da je, ovog puta, AMD na pravom putu da se oporavi. Jedino što mi se ne sviđa su zaista LOŠE FPU performanse, a i nema direktnog poređenja sa Bulldozerom u čistim CPU testovima da bih mogao jasno da vidim koliki je napredak ostvaren. Ali zato se u igrama pokazao dosta dobro i tu je odličan, kao i u programima koji ne koriste FPU jedinicu procesora.

Sve u svemu, Trinity je sasvim solidan procesor,sasvim solidna kupovina, a za ljude koji očekuju više njegov naslednik Richland će biti prava stvar(zasnovan na Steamroller x86 jezgru).

Pitanje za Benchmark tim: zašto se nije probalo doći do takta memorije od 2133 MHz kako bi se videla brzina GPU-a u igrama pri toj memorijskoj brzini ? Takođe, čudi me da niste probali da overklokujete procesor niti GPU u njemu, čitam na netu da je GPU moguće kloknuti na 1085 MHz.

Ja bih voleo da vidim poredjenje klokovanog A10-5800K protiv Celerona G530 + neka graficka za razliku u ceni.

Ja ne znam sto se neki likovi ovde bune, primarna svrha ovih APU je HTPC pa tek onda umereno igranje igara a ne neko benchmarkovanje vs celerona itd.
Za sada uglavnom izgleda super
http://www.youtube.com/watch?v=kLVrumedUOQ

kada se uzme u obzir cena o kojoj pricamo

Sve u svemu, Trinity je sasvim solidan procesor,sasvim solidna kupovina, a za ljude koji očekuju više njegov naslednik Richland će biti prava stvar(zasnovan na Steamroller x86 jezgru).

Ma da, svaki put ista prica kod AMD-a... Prava stvar bice sledeca generacija i tako u krug. To slusamo godinama.

A tebe to potresa zasto? Redovno kupujes svaki novi AMD procesor i kada razmotas foliju shvatis da nema igracka unutra? Ili imas akcije AMD-a pa je godinama slaba dividenda?

ok pojavili se procesori u ww-u kad treba ploce se pojave kod nas?

Poslednja izmena:
Pa ovo su super cene, isto kao za i3, po jacini je tu negde plus mnogo bolji gpu

Aha po bench totalno smesnim testovima jeste, na primer dojadi ti integrisana grafika koja jedva gura ~30fps-a danas, kupis neku graficku za 200e na primer za ~8 meseci sednes i places onda 😛
Jos kad dodas vecu potrosnju, FM2 socket prakticno kao da kupujes plocu sa integrisanim CPU-em (VIA ???) jer upgrada sigurno nece biti (a kad se setim kako su AMD-ci pljuvali intel zbog menjanja socketa ovo trajnost ploce dize na jos veci nivo ludila..), ocajne single tread performanse... fpu kojeg imas po pola za jezgro, itd...

Aha po bench totalno smesnim testovima jeste, na primer dojadi ti integrisana grafika koja jedva gura ~30fps-a danas, kupis neku graficku za 200e na primer za ~8 meseci sednes i places onda 😛
Jos kad dodas vecu potrosnju, FM2 socket prakticno kao da kupujes plocu sa integrisanim CPU-em (VIA ???) jer upgrada sigurno nece biti (a kad se setim kako su AMD-ci pljuvali intel zbog menjanja socketa ovo trajnost ploce dize na jos veci nivo ludila..), ocajne single tread performanse... fpu kojeg imas po pola za jezgro, itd...

Izvini, nisam namerno....

Verovatno će znati ovi što su ga(APU) istakli pre svih u prodaji 😉

Očekivano, u rangu sa i3, sa znatno jačim GPU rešenjem.

Koliko je ovo nekom potrebno na desktop nivou, i dalje je diskutabilno.

Poslednja izmena:
Molim vas da ne citate test na Benchmarku, ipak je zeljko mnogo bolje obavesten o pravom stanju stvari 😀

a10 je na cpu nivou fx-4100 ni jednu kartu od 200 evra 4100 nece usporavati a ni a10. Tako da to nema veze sa zivotom. Uostalom ako ce da upgrejduje ovakav sistem onda se tu gleda 6670.
Niko ne uzima ovo da bi igrao battlefield 3 na high u full hd, niti planira da uzima na celu konfiguraciju koja kosta 250 evra grafiku od 200 evra. Jednostavno je suludo.

Kako ce se ovaj cpu pokazati na htpc polju na uATX i mITX FM2 plocama uz povremen game-ing ?

Poslednja izmena:
pa za to je i namenjen
mozes i eyefiniti sa njim bez diskretne grafike, ako tera torchlight II na tri 24" monitora sa 30fps onda ce terati bilo sta iz HTPC segmenta bez problema 🙂

Poslednja izmena:
Ne nasedajte, sve je to Benchmark u saradnji sa AMD-om potplatio!!! 😀

Intel u pozadini montira u After Effectsu...

Nazad
Vrh Dno