Koristi li neko 5900X?
Set up:
-5900X (Arctic liquid freezer 2 360 rev.3 imam novi kit za 3000/5000 ryzen offset na vrhu je instaliran RAD kao exaust.
-X570 tomahawk
-Corsair pro venegance 3600 cl18 (neklokovan)
-Lian li D011
-6x Silent wings 3 svih 6 intake 3 na dnu 3 sa strane.
-1000w psu seasonic gold 80+
-3080 suprim X montirana na srednjem pci-e
Planiram da je spustim dole.
Naime zadnjih par dana pokusavam da ga obuzdam sa temperaturama,prvo sam greskom koristio standard AM4 mounting za arctic pucao je u idle oko 40-50 a u loadu i do 85,igrao se sa pbo disable/auto/advanced/curve opt. -5/10/15/18/20 kako god temp divljaju znam da je za 80c dizajniran ali sa idle imam problem trenutno,kad sam promenio 3000/5000 offset mounting za arctic malo se stabilizovala situacija u gamingu itd prosek oko 75c,sad sam stabilan samo sa pbo advanced negative -18,ALI sad trenutno je problem sto 5900x nekad zaboravi kad se load zavrsi da i on izadje iz load-a
2 scenarija posle zavrsene gaming/cine 23 sesije
1) ili padnu odma temp na idle oko 35-40 i ostanu tu oko 5min i onda iz nicega skoce na 66-70 i nema sanse da ih spustim osim kad otvorim task manager samo to spusta temp na nivo 35-40
2) ili posle zavrsene load sesije,padnu temp za par stepeni i ostanu samo malo manji klokovi kao u load-u i takodje temp. Malo manja i stoji tako ne mrda OPET dok ne otvorim Task manager i onda sve pada odmah na 35-40 nivo totalno ludilo,nista mi nije jasno,nista u task manageru nije pod high usage cak.je vrlo nisko sve.
u cine23 single core temps su oko 68 a multi core oko 75.
Za monitoring samo koristim argus monitor jer i sa njim kontrolisem fanove i cpu cooler,takodje su tu afterburner i riva (samo za gpu)
E sad koje temp su prave temp spbzirom da bios i riva osd koriste tctl/die temps gledam ih i ja,znaci konstantno imam u monitoringu core temp/tctl
Koja je ovo fora sa T.managerom sa ovim se nikad nisam susreo,odradio i clean win install nista,skinuo argus monitor,pa stavio hwinfo64 samo u kombinaciji sa msi AB/riva sve isto,AIO cooler nema uticaj na temp na 50% ili na 90% za ovaj problem opisan sa T.Managerom,5 puta sam namestao blok sa AIO,pasta je Thermal grizzly kry. Na sredini ne spread,cini mi se da blok lezi ok probao sam da vidim bez paste kako lezi.