Šta je novo?

AMD RX 9000 / RDNA 4

Da li je na kraju Sapphire Radeon RX 9060 XT 16GB dobar izbor? Razmišljam šta klincu da uzmem, ne sada ali čisto da imam u vidu.

Da li je na kraju Sapphire Radeon RX 9060 XT 16GB dobar izbor? Razmišljam šta klincu da uzmem, ne sada ali čisto da imam u vidu.

Valjda jeste, evo sam baš poručio Pure za 385 evra. Bio je i Asrock Challenger za 10 evra manje, al rekoh hoću baš Sapphire ovaj put.

Nisam napisao, mislio sam na Pulse, Pure je ista samo bela?

Imam ja 9060 xt pulse kupio skoro nema greske 60c gpu core 80c hotspot 67c memorija doduse provetreno mi je dobro kućište.
Nikakvih problema.
Nije ista pure.

Nisam napisao, mislio sam na Pulse, Pure je ista samo bela?

Pure ima ventilatore sa duplim kugličnim ležajevima, a takođe ima i LED traku. To meni nije trebalo, ali nešto je Pulse bio nestao iz lokalne ponude, pa bih morao da platim više za njega, što nema smisla.

Da, samo što 9070 XT nije 60.000 dinara.

Nemoj da kacite vise ova ****** od likova koji kao rade u computer store pa je to valjda razog zasto im je hardver dostupan. Sve sa ovog kanala je cisto ******, montirani snimci prema zvanicnim (neki prosek) testovima koji bi trebalo da pokazu kako to zaista radi.
Da ne pricamo o tome da svako ko radi neki posao 8h nema fizicki vremena pored tog posla da testira igrice i PC haradver, sto bi trebalo da zna svako koje makar jednom u zivotu sklopi svoj racunar i isti pretestirao za svoje potreba.

Pa nije ovo random kanal, lik ima pola miliona pretplatnika i za razliku od mnogih sličnog formata nije prevarant kako stvari stoje (ne lepi labele sa nazivom hardvera koji nema). IMHO nije da već nismo videli 5080 vs 9070 XT, cifre se uklapaju... tako da ne vidim da je nešto pogrešio. Ko ne voli preskočite :)
Da, samo što 9070 XT nije 60.000 dinara.
Vidim da su u USA dosta pale cene, posebno nVidie zadnjih mesec dana, valjda će i nas da zakači.

Poslednja izmena:
Da ne pricamo o tome da svako ko radi neki posao 8h nema fizicki vremena pored tog posla da testira igrice i PC haradver, sto bi trebalo da zna svako koje makar jednom u zivotu sklopi svoj racunar i isti pretestirao za svoje potreba.
Brate, ima ljudi koji koriste test bench za ovakve stvari ( vidi sliku kako to izgleda ). Sve što treba je da utakne drugu grafičku, igre, drajveri i test programi već instalirani i više mu treba da obradi video nego da izvrti testove na igrama.

Prilozi

• TB.jpg
    TB.jpg
    76.7 KB · Pregleda: 37
M2 Silent Pro samo 1500W priznajem

Pa nije ovo random kanal, lik ima pola miliona pretplatnika i za razliku od mnogih sličnog formata nije prevarant kako stvari stoje (ne lepi labele sa nazivom hardvera koji nema). IMHO nije da već nismo videli 5080 vs 9070 XT, cifre se uklapaju... tako da ne vidim da je nešto pogrešio. Ko ne voli preskočite :)

Vidim da su u USA dosta pale cene, posebno nVidie zadnjih mesec dana, valjda će i nas da zakači.
Ma bre duruze sve je to relativno tacno sto je prikazano ali nista taj ne testira nego na osnovu testova koje su uradili validni testeri napravi video... Na forumu si od 2002 a na mozes da provalis ovako nesto.
500k pratilaca bas govore o kvalitetu.

Brate, ima ljudi koji koriste test bench za ovakve stvari ( vidi sliku kako to izgleda ). Sve što treba je da utakne drugu grafičku, igre, drajveri i test programi već instalirani i više mu treba da obradi video nego da izvrti testove na igrama.
Brate nije bas tako laganica kako zamisljas. Da da i to, treba to editovati a sobzirom da nista ne testira nego samo edituje to je onda to.

Ima ljidi koji se ubise da nam predstave hardver i testove na pravi nacin, i sad treba da se obraca paznja na ovog i ovakve pacere koji na foru skuplja pratioce i zgrcu lovu. Ako se vec intersijemo za sve ovo treba podrzati preve igrace a ne ove sto bi da uzmu lovu na foru.

Daniel Owen testira dobro.

Ma bre duruze sve je to relativno tacno sto je prikazano ali nista taj ne testira nego na osnovu testova koje su uradili validni testeri napravi video... Na forumu si od 2002 a na mozes da provalis ovako nesto.
500k pratilaca bas govore o kvalitetu.

Brate nije bas tako laganica kako zamisljas. Da da i to, treba to editovati a sobzirom da nista ne testira nego samo edituje to je onda to.

Ima ljidi koji se ubise da nam predstave hardver i testove na pravi nacin, i sad treba da se obraca paznja na ovog i ovakve pacere koji na foru skuplja pratioce i zgrcu lovu. Ako se vec intersijemo za sve ovo treba podrzati preve igrace a ne ove sto bi da uzmu lovu na foru.
Godinama pratim testiranja i Testing Games je jedan od najrelevantinijih kanala koji radi isključivo to, side by side test, a AMD je poznat da vremenom i update-tima optimizuje grafike, ne bi me čudilo da razlika za pola godine bude i manja nego sada, takođe se vidi napredak kada je izašla 9000 serija u odnosu na trenutno stanje, kod Nvidije je to ređi slučaj.

Godinama pratim testiranja i Testing Games je jedan od najrelevantinijih kanala koji radi isključivo to, side by side test, a AMD je poznat da vremenom i update-tima optimizuje grafike, ne bi me čudilo da razlika za pola godine bude i manja nego sada, takođe se vidi napredak kada je izašla 9000 serija u odnosu na trenutno stanje, kod Nvidije je to ređi slučaj.

Imali negde slika tog porstora gde se testiraju te igre i taj haradver neki video samog testa... To bi voleo da vidim. Mislim na Testing Games.

vec smo pricali o ovom videu... ali ok... its your money...

vec smo pricali o ovom videu... ali ok... its your money...
Generalno mi je nebitan brend, u zadnje vreme sam išao od brenda do brenda na svakih par meseci, ali generalno mi je utisak bio da i od ranijih serija vremenom AMD-ove grafe budu bolje upegledane, nevezano za taj snimak, sada tek izlistah temu i videh o čemu se zapravo radilo tu, kasnije sam se priključio, a snimak mi random izbacio kada sam gledao koji model grafe da uzmem.

Dan pre nego što ću da pređem na AM5 platformu (imao sam sve spremne delove), palo mi je na pamet da vidim kakva će biti razlika između AM4 i AM5 u mom slučaju. Dakle, uradio sam amaterske testove u igrama na AM4, rasklopio mašinu, sastavio AM5 mašinu u isto kućište, reinstalirao sve ponovo, uradio amaterske testove istih igara, uzeo da se zezam sa After Effects i za ovo sa snimka mi je trebalo tri dana. Meni koji sam to radio prvi put u životu.

E, sad, zamisli koliko je potrebno nekome ko to radi za pare, ima test bench na kojem samo menja grafičku, ima unapred urađene "templates" u video editoru i verziran je za to što radi. Njemu za ovakve testove i obradu videa, sa sve uploadom je dovoljan jedan dan maksimalno.
A ja čak i ne znam šta da uradim da bi video ovde išao normalno, bez ovoga da se vidi na YouTube...

Realno toliku razliku bi dobio i da si ostao na AM4 , uzeo recimo ~5700x i 7900 xtx i sa njim mozes komotno da sacekas AM6.

E, sad, zamisli koliko je potrebno nekome ko to radi za pare, ima test bench
Gede ima gde ga krije ? Gde su slike tog prostora u kome radi, tog hrdvera u radu tokom testa, slike ili video ekrana i hardvera u istom kadru gde se vidi da zaista nesto od toga radi sto prezentuje u finalnom videu, to je bas tesko da se snimi skevenca 20sec samo se predje kamerom preko kadra, ali toga nema.
Tako da mante se filozofiranja i tvrdoglavosti kako bi po svaku cenu branili to sto napisete, lik nista ne testira.

Zasto bi neko fotkao svoj radni prostor koji je kod takvih ljudi uglavnom u haosu? Kad deca nauce da ne mogu dobiti bas sve sto zele, zivot im je laksi.

Realno toliku razliku bi dobio i da si ostao na AM4 , uzeo recimo ~5700x i 7900 xtx i sa njim mozes komotno da sacekas AM6.
Tada sam imao love, pitanje je šta će biti kad izađe AM6, a i sa mojih 57 čekanje postaje pomalo rizično. :) :)
Gede ima gde ga krije ? Gde su slike tog prostora u kome radi, tog hrdvera u radu tokom testa, slike ili video ekrana i hardvera u istom kadru gde se vidi da zaista nesto od toga radi sto prezentuje u finalnom videu, to je bas tesko da se snimi skevenca 20sec samo se predje kamerom preko kadra, ali toga nema.
Tako da mante se filozofiranja i tvrdoglavosti kako bi po svaku cenu branili to sto napisete, lik nista ne testira.
Ko to još snima prostor u kome testira?? Video si na čemu David Owen testira i gde, kad kažeš da je dobar?? Ne bih rekao. I ne branim ja ništa, samo koristim prostu logiku da tako nešto uopšte nije toliko teško izvesti. I zanima me kako znaš da lik ništa ne testira ??

Nazad
Vrh Dno