Šta je novo?

AMD RX 9000 / RDNA 4

Znam da je preporuka da se ide na tri zasebne grane ali s obzirom da je napajanje dosta kvaliteno i jako mislio sam da bi guralo sve to bez problema, plus 9070XT nije veliki potrosac.
Ili da jednostavno idem na Nitro 9070XT ali mi se ona nikako ne uklapa u izgled, celo kuciste sa komponentama je crno-bela kombinacija i sada graficka siva :)
XFX takodje lepo izgleda ali nestaje u kuciste (u stvari stala bi bez problema ali imam ventilatore bocno i ne moze da stane, bez tih ventilatora staje i 5090 u bilo kojoj dimenziji :)
Pa okačeno je na ovoj istoj strani da je neko uspeo da istopi osmopinski konektor sa RX 9070 XT, koliko sam shvatio i taj čovek je koristio jedan kabel da napaja dva osmopinca na grafičkoj i istopio mu se konektor na kablu koji ide u napajanje. Tako da se ja ne bih s tim igrao. Ne znam koja ti je to matična, ali ti dodatni osmpinci na matičnim pločama uglavnom napajaju pci-e slotove, a pošto moderne grafike svu struju vuku kroz kablove, a praktično ništa kroz pci-e slot, ustvari ti konektori ne služe ničemu. Jedino ako imaš i neke dodatne pci-e kartice, tipa karticu sa dodatnim m.2 slotovima za ssdove, možda bi to tražilo dodatnu struju.

Mislis da ne bi trebalo da bude problema ako sa jedne grane vucem 2 osmopinca na graficku?
imas 112A na +12V grani, stvarno mislis da ce ta graficka da oznoji napajanje?

takva napajanja sigurno nemaju jeftine kablove, inace ne bi davali 10 godina garanciju na njih

Overklokovana RX 9070 XT vuče oko 400 vati, sa povremenim spajkovima do 600 vati. U odnosu na najjače Nvidia kartice to nije neka potrošnja, ali nije baš ni malo.

covek ima 1350W napajanje koje moze da izdrzi duplo vecu snagu u peakovima

Nazad
Vrh Dno