Kupio Sapphire Pulse oc 9060xt 16GB.
Poneo me test na techpowerup:
The Sapphire Radeon RX 9060 XT 16 GB sells close to MSRP, yet it features a factory overclock and higher power limit. In our testing, its cooler remained whisper-quiet even at full load. Interestingly, this model uses Samsung memory, whereas all other cards we've tested so far use Hynix.
www.techpowerup.com
I cena u našim prodavnicama je odlična, ja sam je dobio za 47K din.
Utisci su katastrofalni, nigde veze sa onim testom.
Pogledajte prilog 500546
Jesu u pitanju Samsung čipovi ali je rad katastrofa, veoma brzo odlazi na 1800+ obrtaja i čuje se poprilično. Na 2000+ imamo mali usisivač.
Temperature brzo zapucaju na oko 80C i to je to.
Pogledajte prilog 500547
I to je testirano na jednoj jedinoj igri koju igram Diablo 4 na Linuxu.
Same performanse su solidne, ali ništa više od toga. Igram je u 2k i postavljeneo je max, bez RT-a..
Ako igram bez FSR, ne može da drži 60fps. Neka dobitna kombinacija je sa uključenim vsync, kada gađa 75fps, sa FSR2 balanced, tada radi ok, štuca s'vremena na vreme, ali je u 95% prijatno iskustvo. Najbolje od svega je što tada obara temperature na ispod 60C i ventilator pada na oko 700rpm što je praktično nečujno.
Sve u svemu, za moju situaciju gde mi je 75fps sasvim dovoljno, kartica radi super. Ko juri svaki frame neka se spremi za usisivač.
Očekujem za par mesci da će još malo pogurati performanse na Linuxu i nadam se nekoj podrđci za FSR4, ili bar da se Optiscaler sinhronizuje sa mesom i ponudi neki jednostavni instaler.