Trampih 7900 xtx aorus elite za 7900 xtx hellhound + 200e (meni lik dao 200e doplate)
Hellhound definitivno ima bolje riješeno hlađenje (PTM7950 preinstaliran for sure), uslovno je mnogo tiša karta, kažem uslovno jer zvrči coil whine, ubija

Nije da mi smeta, na slušalice sam ali baš se čuje skoro pa pri bilo kojem fps-u, ne samo visokom. Nije sad prestrašno ali zvuk je konstantan, za razliku od npr. Aorus Elite gdje se čuo samo pri 200fps+ Da se ogradim da još kršteno nisam probao igre, samo 3D Mark, moguće da je u igrama bolja situacija...
Undervolt ne rješava ništa, u suštini nema veze svakako se neće zadržavati kod mene previše... 200e ispada taman realna doplata za Aorusa
PS: Kod ove mi se sviđa što je 2x8 karta, i full nasvirana ne ide preko 420w za razliku od Aorusa koji je išao do 470w. Mada, taman toliko je i sporija ova karta, 4-5 fps u prosjeku sigurno.
PPS: U igrama je situacija znatno bolja tako da super. Testirao je juče cijelo popodne, undervolt radio i o/c, doveo je na brzine AORUS-a, zadovoljan mada se neće zadržavati kod mene dugo, igrom slučaja, skroz neplanirano poručio RTX 5080.