Šta je novo?

AMD RX 7000 (RDNA 3)

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
E sad sam kupio 7900xtx,pa cu da vidim ko je tu "lud".....mi (kao u onim glupim vicevima kada Srbin uvek zezne amerikanca,nemca itd) ili svi ti silni amerikanci,nemci i i ostali sa reddita koji nemaju pojma kako se zovu a ne da nameste drajvere :eek:

Ja sam vise izmedju 2 modela rtx4070ti16gb i 7900xt 20gb. Vise naginjem ka amd, monitor+tv.
Koji se od modela 7900xt dobro pokazao a da ga ima u nasim radnjama ?

E sad sam kupio 7900xtx,pa cu da vidim ko je tu "lud".....mi (kao u onim glupim vicevima kada Srbin uvek zezne amerikanca,nemca itd) ili svi ti silni amerikanci,nemci i i ostali sa reddita koji nemaju pojma kako se zovu a ne da nameste drajvere :eek:
Uverićeš se sam. Ali moraš jednu stvar da uradiš kad je kupiš - reinstalacija Windows-a. JA sam probao posle 6800 da koristim isti sistem sa 7900XTX. Nije to to.

kao sto je jedan kolega vec rekao, preporuka da stavis ptm7950, jer je pump out jako cest na ovim karticama, ja sam ga cak stavio i na moju 4080 super.

kao sto je jedan kolega vec rekao, preporuka da stavis ptm7950, jer je pump out jako cest na ovim karticama, ja sam ga cak stavio i na moju 4080 super.
Powercolor Hellhound, Red Devil dolaze iz fabrike sa PTMom. Ja sam isto tako preventivno hteo da zamenim, pa kad sam rastavio imao sam sta da vidim :D

Mislim da ne mora ako je OC edition, mada šta znam haha
Zavisi i do celog setupa i temperatura u kućištu generalno, ako je sve chill onda je chill :D

Powercolor Hellhound, Red Devil dolaze iz fabrike sa PTMom. Ja sam isto tako preventivno hteo da zamenim, pa kad sam rastavio imao sam sta da vidim :D
Kakva je situacija sa XFX Merc i Asus TUF modelom?
Ja isto gledam za 7900xtx ali iskreno nisam pametan koji model uzeti, posebno jer mi se ni u ludilu ne rastavlja grafa kasnije.

Poslednja izmena:
Kakva je situacija sa XFX-mercom i Asus Tuf modelom?
Ja isto gledam za 7900xtx ali iskreno nisam pametan koji model uzeti, posebno jer mi se ni u ludilu ne rastavlja grafa kasnije.
Ne znam iskreno, ovo sto mogu da potvrdim je iz prve ruke. Doduse, koliko sam pratio, najvise se zale na ASRock sto se tice termalne paste.

Cek,onda gubim garanciju ako otvaram grafu da bi stavio novu pastu ili taj pad?

Uverićeš se sam. Ali moraš jednu stvar da uradiš kad je kupiš - reinstalacija Windows-a. JA sam probao posle 6800 da koristim isti sistem sa 7900XTX. Nije to to.

Auu.....to cu probati da izbegnem kako znam i umem...ali bas ako mora....

Mada,i pre nego sto sam presao na 6900xt koristio sam 1080ti vise njih mi je savetovalo da reinstaliram Win 10,ja nekako uspeo da ga zadrzim.....sa ddu skinuo nvidia drajvere i posle nabacio amd drajvere.....i kao sto sam pomenuo pucalo je dosta,ali kada sam nasao neke starije drajvere sa njima mi je bila stabilna grafa....

I da,nemam Adrenalin softwer.....grafa tako radi na defaultu bez problema....videcu sta ce da me snadje sa 7900xtx

Cek,onda gubim garanciju ako otvaram grafu da bi stavio novu pastu ili taj pad?
nabavi stikere za sraf sa aliexpresa i resen problem, ja sam za moju nabavio odatle i ako trebam da je reklamiram samo zalepim stiker

@Yojinbo asrock ima ocajnu fabricku pastu, kod kolege sam stavio ptm na taichi model i pasta je bukvalno bila nepostojeca a kartica nova, samo probana jednom

Ne znam kakve su skuplji modeli asrock ali moja challenger 7900 gre je kod mene od 08.08.2024 i do sada nisam primetio neke probleme u temperaturi a ni da hotspot puno odskace.

Kod mene takodje temperatura ok, pod najvećim opterećenjem max 58c
asus tuf oc 7900xtx

+1 za stickere sa Alija, nevjerovatno je da proizvođači stavljaju užasne paste čak i na svojim flagship modelima, i da očekuju da ne diraš karticu u garantnom roku koja u nekim slučajevima traje i 4 godine. Bukvalno dušu da uzmeš chipu čak i kad bi izdržao toliko, ja sam moju otvorio posle 2 mjeseca.

79c max.

Nije tip testa bitan i dužina vrtenja, probao sam i 3d mark i nakon vr igara na epic setovanjima, slično je svuda.
avg je 65c, edge 10c-20c niže.

Suština je da ako se ima problem onda treba razmisliti o ptm7950

Prilozi

• 2.png
    2.png
    1.8 MB · Pregleda: 18
  • 4.png
    4.png
    410.6 KB · Pregleda: 19
Evo ja sam bas uradio pa da cujem vase misljenje. Posto sam video da ima dva razlicita testa uradio sam oba, ne znam koji je vise validan.Screenshot (39).png

Screenshot (15).png

Isteklo vreme za edit predhodne poruke.

Screenshot (44).png

Max +30°C hotspot u odnosu na edge temp je u granicama normale (pozeljno 20-25°C), sve preko 30°C znaci da je zrelo za promenu paste.

Polako se montira zver...resio sam i da instaliram novi win 10 posto sam kupio i novi ssd od 2TB,pa tu da mi bude sistem,programi i igre....sad se trenutno mucim sa novim win-om (potpuno zaboravio kako se instalira sa rufusom,strelecem itd)...

20241024_081834.jpg20241024_081946.jpg

Holy GPU sag, vidim da support bracket ne pomaze bas :/

^ uze mi reč iz usta 🤣

Na kojoj polici držiš Barbike ?
Ne zezajte coveka... Musko je, igra se valjda sa Kenom...

OT
Za ovakve mrcine samo ona nozica pomaze...Kosta mozda 10e a bolje je resenje nego na slici.
Zato mi se i ne svdija trend "nema veze koliki je TDP bitno je da je hladjenje dobro odradjeno..." i onda dobijemo ovakve mrcine,pin konektore koje se tope i jos drugih problema...

Na kojoj polici držiš Barbike ?

Svašta,pa kad su se dečaci igrali sa barbikama?

Za dečake su oduvek bili Masters of the Universe i Thundercats......da nije njih,ja nikada ne bih ni krenuo u teretanu :)

Holy GPU sag, vidim da support bracket ne pomaze bas :/

To tako ispada na slici ne znam zašto,u realnosti drži grafiku ok.....tj stoji pravo....malo je masivniji taj bracket,nemoguće da ne drži dobro grafiku

@Ulrich
Kupi nesto ovako, kapiram da i u Srbiji nije vise od 10ak evrica, nece da te boli glava kasnije kada nastane mnogo veci problem.

gpu holder.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno