Šta je novo?

AMD RX 7000 (RDNA 3)

To su mi svi isto preporučivali i pre skoro 2 god za 6900xt.....ali eto,stojala sve vreme OK bez ikakvog holdera i probelma.....mada videću.možda i uzmem tako nešto pa ubacim u kućište,leba ne traži :)

Sudeci po slici vec se nakrivio...
A moguce je i da se skroz "iskezi" i pored tog nosaca koji si ubacio, jer je GPU masivan i ni jedan slot to ne moze da izdrzi.

@Ulrich
Kupi nesto ovako, kapiram da i u Srbiji nije vise od 10ak evrica, nece da te boli glava kasnije kada nastane mnogo veci problem.

Pogledajte prilog 463672
Ovo planiram godinama da uzmem i nikako. Cak sam hteo neku bobblehead figuru ili tako nesto da umetnem kao foru, ali nista od toga nisam odradio. Grafika mi je malo nakrivo od prvog dana, ali evo i posle skoro 4 godine se drži manje više isto kao i prvog dana.

nema tih problema u sff kucistu :D

Mislim da je taj "sraf" najelegantnije resenje zbog protoka vazduha u kucistu a bolje radi posao nego onaj bracket drizac, barem meni tako deluje.
Mada ja licno volim preferiram minimalizam uz par "akcenta" da razbije monotoniju...

Zanimljivo, uz Palit 4080cu je stigla nozica u fabrickom pakovanju. Ne bih ni probao bez iste. :) Eto inace zanimljivog 3D printanog proizvoda - GPU custom bracket, sa vasim imenom. Samo 9.99. :D

To su mi svi isto preporučivali i pre skoro 2 god za 6900xt.....ali eto,stojala sve vreme OK bez ikakvog holdera i probelma.....mada videću.možda i uzmem tako nešto pa ubacim u kućište,leba ne traži :)
Ima na KP da se nađe. Kao što su kolege rekle oko 10-ak evra. Bolje da ne praviš rizik a nije velika para.

Meni stoji bez holdera, činilo se da nema potrebe za njim kad sam je stavio, sad kad pogledam možda je malo ukrivo, nisam siguran :)

Kartice su sve duže, deblje, teže... Ne stavljaju za džabe uz kartice holdere.

Apsolutno, bio sam zaboravio na to, imam jedan holder što je stigao uz x670 hero ploču, videću da ga probam danas.

Šta znam, zavisi iz kog se ugla gleda, malo je ukrivo lol
Ali kad bolje pogledam kriv je i ssd hladnjak iznad, možda i napajanje ispod, ali stoji postojano gpu haha, staviću holder ipak ... ne može da škodi.

131256.png131435.png

Zaista zavisi od ugla gledanja. Ako zarotiras kuciste za 180 stepeni, onda se tek ne vidi zakrivljenje ;)
Salu na stranu, mislim da se veoma jasno vidi zakrivljenje. Nije smak sveta, ali ako imas priliku da podmetnes nesto, ja bih to uradio.

Ovaj levo je došao uz gpu, desno uz ploču.
Levo je zanimljivo rešenje, kao šrafciger :D
Probaću njega prvo, ovaj desno mi komplikovaniji, nisam siguran ni kako se stavlja, ne vadi mi se kartica....

150728.png

Edit:

Stavio ovaj levo, 2 min. posla , igra ulogu veliku definitivno, znam koliko sam ga podigao, pristojno baš, izgleda da je i dalje krivo ali do ruke je to moje i slikanja, nije pravolinijski

152847.png
152910.png

Poslednja izmena:
Sudeci po slici vec se nakrivio...
A moguce je i da se skroz "iskezi" i pored tog nosaca koji si ubacio, jer je GPU masivan i ni jedan slot to ne moze da izdrzi.

Ma jeste,ne samo da se nakrivio i iskezio nego ce da odvali i deo zida koji je odmah pored kucista....😆

Na ovoj slici se mozda bolje vidi da nije bas toliko krivi da se kezi i odvaljuje zidove....cak sam i izmerio skroz levi ddo kartice od dna kucista ima 18 cm,skroz desni 17,8-9cm.....nakrivio se 1-2 mm

20241024_152943.jpg

Prilozi

• 20241024_152142.jpg
    20241024_152142.jpg
    251.7 KB · Pregleda: 50
Sto ne znaci da nece kasnije... Ja i na mojoj 6800xt imam onaj holder iako nije glomazna karta u pitanju.
Ma sta te briga zaglavi nekog Kena ispod i problem resen... :)

Baci utiske kada propustis kroz igre i testove...
I otprilike kako ti se cini na prethodnu 6900xt

Ovaj levo je došao uz gpu, desno uz ploču.
Levo je zanimljivo rešenje, kao šrafciger :D
Probaću njega prvo, ovaj desno mi komplikovaniji, nisam siguran ni kako se stavlja, ne vadi mi se kartica....

Pogledajte prilog 463713

Edit:

Stavio ovaj levo, 2 min. posla , igra ulogu veliku definitivno, znam koliko sam ga podigao, pristojno baš, izgleda da je i dalje krivo ali do ruke je to moje i slikanja, nije pravolinijski

Pogledajte prilog 463723
Pogledajte prilog 463724
Bez ljutnje ali taj od TUF kartice si stavio naopačke 🤣. Odvrni šraf gde je logo do kraja i izvuci ga. Sa druge strane ti je guma koja pridržava karticu, okreni ga i kad namestiš visinu zategni sa šrafom gde je logo. Širi deo dole ima magnet da bude fiksan na kućištu. Obično se stavi napred ispod logo na kartici. Pogledaj na slici.

Prilozi

• IMG_0209.jpeg
    IMG_0209.jpeg
    360.3 KB · Pregleda: 48
Mada,stvarno graficka je OGROMNA i teska....ni asrock phantom gaming 6900xt nije mala (daleko od toga) ali ova je jos veca i teza...kupicuu ja taj holder,nemam Kena a nisam lud da nekog mastersa zrtvujem da tu stalno stoji u kucistu 😁

Btw i kuciste mi je dosta veliko,pa sve opusteno stane...

Bez ljutnje ali taj od TUF kartice si stavio naopačke 🤣. Odvrni šraf gde je logo do kraja i izvuci ga. Sa druge strane ti je guma koja pridržava karticu, okreni ga i kad namestiš visinu zategni sa šrafom gde je logo. Širi deo dole ima magnet da bude fiksan na kućištu. Obično se stavi napred ispod logo na kartici. Pogledaj na slici.
Nema ljutnje nikakve haha, provalio sam ja kako treba, nego ne znam kakav je gforce dole, ali na amd nema zgodnog mesta da se stavi, barem mi tako na prvu izgledalo, nisam se sa time zezao ranije, prvi put imam monstera od gpu, izgledalo mi ovo najlogičnije, stabilno je vrlo, hvala na sugestiji, pogledaću.

U pravu si, nisam ni provalio magnet, jak je kao zemlja :)
Super fora, hvala ti puno, hteo sam desno da ga stavim na kraj kao i ti ali me kablovi za struju tripovali nešto, videću kasnije, najmanji je to problem

161832.png

Edit:
btw gledao sam uputstvo ono bio kad sam ga stavio naopačke, tamo je pisalo da se stavi kao šrafciger, sa sve slikama koje tako izgledaju, možda nisam skapirao bio dobro...
Ah sad vidim da imaju dve metode, ok nema veze :)

^ nema problema. Ali logično je sa magnetom dole a gumom gore, tada je mnogo stabilnije.

A znam, pogledao prvo donju stranu gpu-a pa onda video dole na kućištu rupu zgodnu pa se istripovao :ROFLMAO:
Pomerio sam ga na kraj, super je sad.
Taman iskoristio malo prašine da obrišem, ne znam ni kako je uspela da udje tu.

163620.png

I sta sad,kakva su iskustva ljudi kojima AMD radi bez ikakvih problema,da li instaliram najnovije AMD drajvere zajedno sa onim adrenalin softwerom?

U idle stoji na 42 stepena (sa otvorenim kucistem) mada ventilatori rade na samo 10-15%......ja navikao na 6900xt asrock gde idle nije prelazio 35-36 stepeni :)

Poslednja izmena:
pa naravno da ces da instaliras najnoviji driver :)

Pa pisao sam ovde vise puta da sam sa 6900xt i najnivijim drajverom jako "lepo'" prosao....ali 'ajd' da vidim kako ce sada biti...

pa najvise stvari je ispravljeno u najnovijim driverima, mislim tako bi trebalo. ne?

Imao je covek problema sa Adrenalinom, Afterburnerom i sistemom pa je nasao resenje u starijim drajverima bez Adrenalin interfejsa.

Instaliraj novu verziju svakako pa onda trazi resenje ako bude problema ponovo. Samo ovaj put ne koristi Afterburner uopste ;)

Adrenalin SW neće da škodi, u naj gorem slučaju za praćenje ponašanja grafičke. Ako e diraju nameštanja, onda ne radi ništa pa može da se izostavi. Novi Adrenalin ima brza nameštanja za Performance, Quality, Power saving (HYPR-RX Eco, AAA (Smart technology) i sve to može da se promeni "On the fly" tj. bez restarta. U gaming odeljku mogu da se namest custom profile za pojedine igre.
Sve zajedno može da bude zgodno imati, ne zauzima puno resouce-a.
samo jedna stvar, treba da se ostavi sve na defaultu ili skine ako se nešto menja recimo u Afterburneru jer se "svađaju".
PS. Ako drajver "pukne" Adrenalin vrati sve na default tako da se bar slika ne izgubi.

A znam, pogledao prvo donju stranu gpu-a pa onda video dole na kućištu rupu zgodnu pa se istripovao :ROFLMAO:
Pomerio sam ga na kraj, super je sad.
Taman iskoristio malo prašine da obrišem, ne znam ni kako je uspela da udje tu.

Pogledajte prilog 463738
A gde pise da kuciste mora tako da stoji
Oboris ga i ne treba ploca nista da trpi
Naravno ovo vazi za one koji koriste kuciste😉

Instalirao najnoviji adenalin i AMD drajvere i hvala Bogu za sad sve što sam probao radi dosta stabilno....naravno nisam instalirao MSI afterburner,u adrenalinu mi je sve na strogom default-u.....ovaj Merc 310 7900xtx ima dva biosa prvi default drugi kao nesto klokovan i to se menja malim prekidačem na samoj karti,ali nešto me ne zanima baš da probam taj klokovani da bih dobio par % vise snage i veću buku,više toplote itd...

Provrteo jednom superposition benchmark 4k optimized i dobio rezultat oko 23500.....sa 6900xt sam imao oko 16500.....temp oko 60,hot spot oko 80.....i par igara koje sam probao (Need For Speed The Heat i Street Fighter 5) i sve radi OK....mada te igre nisu baš nešto posebno zahtevne....tek cu da vidim sa RDR 2,Starfield i mojim omiljenim Skyrimom u 2160p sa 100 modova :)

Btw,porucio sam gpu holder na EBAY za 5$......ovo sto ima kod nas mi ne odgovara visina

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno