Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

kakav test? 270 i 270x guraju sve u full HD sem metro LL gde na aa 4x u najintezivnijim situacijama fps pada ispod 30 (kod mene konkretno na d6 sceni na 28fps u benchmarku,tokom same igre nisam primetio nigde toliki pad) ostalo nisam ni testirao jer sve kuca preko 60 fps-a.razlika izmedju 270 i 270x je da 270 ima nesto slabije klokove tojest do 2-3 fps-a razlike,opet zavisno koliko taj konkretni primerak moze da se overklokuje. ostalo sve imas po netu,jedino ako te nesto konkretno zanima.

Ocajan potez AMD pogotovo ako se gleda iz naseg ugla jer ce nas zateci i povecanje pdv-a kad stignu graficke.

Ma jeste saće Amd da se namešta prema Srbiji lol.

kakav test? 270 i 270x guraju sve u full HD sem metro LL gde na aa 4x u najintezivnijim situacijama fps pada ispod 30 (kod mene konkretno na d6 sceni na 28fps u benchmarku,tokom same igre nisam primetio nigde toliki pad) ostalo nisam ni testirao jer sve kuca preko 60 fps-a.razlika izmedju 270 i 270x je da 270 ima nesto slabije klokove tojest do 2-3 fps-a razlike,opet zavisno koliko taj konkretni primerak moze da se overklokuje. ostalo sve imas po netu,jedino ako te nesto konkretno zanima.
Last light sam probao kod drugara sa r9-270 i sve na high sve sa fxaa 40fps avg ali zna da padne do 28 - 30 fps (ivy i5)

FXAA je univerzalni antialiasing postprocessing sistem. Radi na svim Direct Compure kompaktibilnim grafickama.

Ma jeste saće Amd da se namešta prema Srbiji lol.
Pa nije ni rekao da će da se namešta prema Srbiji već da je očajno pogotovu iz našeg ugla. Što se mene tiče onakav krš reference cooler je očajan potez iz svakog ugla.

fxaa na radeonu?to neke madjije? :)
Ne razumem? To neki troll?

Pa nije ni rekao da će da se namešta prema Srbiji već da je očajno pogotovu iz našeg ugla. Što se mene tiče onakav krš reference cooler je očajan potez iz svakog ugla.

Slažem se za reference cooler, mada je ok za ljude koji hoće da potope kartu jeftina je i kuler koji bacaju ionako ne vredi mnogo :) ostali čekaju Asus i slične :)

Poslednja izmena od urednika:
fxaa na radeonu?to neke madjije? :)

By default, Metro: Last Light utilizes 4A’s proprietary Analytical Anti-Aliasing (AAA) to lessen the impact of jagged, aliased edges on geometry, objects, characters, transparent textures, and all other screen elements. A combination of FXAA and 4A tech, AAA improves upon other post-processing anti-aliasing techniques by doubling the internal resolution of the picture using pattern and shape detection, and downsampling the post-processed result back to the user’s screen resolution, resulting in an anti-aliased image that is far smoother and clearer than traditional post-process techniques can create.

ne volim ga ni ja, al'... :)

Idu kao lude, pa im i cijena ide. Stabilizovace se kad bude jaka ponuda.

Jok. Kad prASIĆi dođu, onda će.

Dolaze evo odavno, ali nikako da dodju. Podsjeca me na kultnu CG seriju 'Djekna'.

Pasce cena cim se pojave custom hladnjaci.

Na zadnjem PCPER podcastu su pricali da su cene ponegde i 300-400$ vece zbog bitcoin mininga.

Pasce cjena ako pukne LTC, ako ostane na ovom nivou tesko ce se dolazit do novi karti...

Ali bice jeftinih iz rudnika.:d

Gigabyte-Radeon-R9-290X-WindForce-3X-829x620.jpg

http://videocardz.com/48345/gigabyte-radeon-r9-290x-oc-windforce-3x-450w-cooler-spotted

Verovatno ce biti skupa zbog velike potraznje...

Pošto već imam jednu R9 270X ovo će definitivno biti moj sledeći setup. Fantastične performanse za umerene pare.

Poslednja izmena od urednika:
Kad stize onaj dedicated hardware za rudarenje? Neki custom chipovi koji su more power efficient od grafickih kartica?

Da, ali su to u najvecem broju slucajeva i najzahtevnije, dakle bas tamo gde treba.

Ako bude 70c za ovakav cip to je fantasticno, sve ispod 80c za hawajca dobar je rezultat.

Evo izasao je review na Guru3D. Izlazi na 77c, ali odlicno se drzi protiv konkurencije.

Vrh Dno