Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

Koja je najjeftinija karta uz koju ce deliti BF4 kod ?

Po tabeli koju je okačio Bear, najpovoljnija biće R9 270.

Jel ih ima u prodaji ili tek treba da se pojave kod nas te karte sa BF4 ? Hoce li biti oznacene na specifican nacin pakovanja ili cemo morati da zovemo radnje i proveravamo od modela do modela ?

Pa onome sto kace nVidia i AMD trebali bi valjda svi da dobiju te igre?
Ili nesto pise malim slovima sto sam preskocio? :D

Ranije znam da su bili kodovi unutar kutije.

U ponudi na domaćem sajtu sam viðao R9 290 karte sa BF4 u naslovu i bez. Pretpostavljam da će na isti način i te biti obeležene.

Zbog cega jos nema ni jedne slike neke nereferentne 290 i 290X ? A za takve karte i da ne pitam sto ih nema.

Poslednja izmena:
Mislim da je problem u radnim temperaturama, tj. hlađenju tih kartica.
Negde sam pročitao da će AMD uskoro promeniti način izrade čipova i da će sa pojavom "nove" serije čipova (koji bi trebali da budu hladniji), biti predstavljene i nereferentne kartice.

Mislim da je problem u radnim temperaturama, tj. hlađenju tih kartica.
Negde sam pročitao da će AMD uskoro promeniti način izrade čipova i da će sa pojavom "nove" serije čipova (koji bi trebali da budu hladniji), biti predstavljene i nereferentne kartice.

Zanimljivo gdje li si ovo procitao :D

Verovatno je pobrkao sa onom informacijom u vezi R9 280X rev.2 koja bi trebala manje da trosi ali i da se manje klokuje. :)

Ja samo ne znam kada su svi postali takvi dripci sa tim trulim marketinškim forama. Ovde internet provajderi i provajderi mobilne telefonije, al misliš kao ajde, to su pilićari na malom tržištu. Ne znam samo koje opravdanje da smislim za ove bitange. Po mom misljenju je malo naivno da neko ko menja generacije proizvoda prilično često misli da može ovako bez granice da muze tržište i da mu to dugoročno bude profitabilno. Veći cirkus od penzionerskih pogodnosti.

Što je najgore od svega, ne znam šta i mene i bilo koga u svetu sprečava da vratimo kartice i uzmemo pare nazad. Još mogu i da biram da li ću uopšte da je kupim ponovo ili da se inatim. Valjda se uzdaju da će ljude mrzeti, kao što npr. mene mrzi pa će kao da uštede neke pare.

Pilićari i gotovo.

Ali za provajdera me bar neće mrzeti jer to moram da plaćam svakog meseca, a oni su prevršili svaku meru.

Tako nesto sam i mislio. Ali je tu informaciju neko ipak uzeo zdravo za gotovo. :)

Zbog cega jos nema ni jedne slike neke nereferentne 290 i 290X ? A za takve karte i da ne pitam sto ih nema.

To sam se i ja pitao. Nisam video jos ni jednu vest da je neko najavio da pravi nerefrentne. Dok za GTX 780Ti koji je lansiran 2 nedelje kasnije se vec uveliko testiraju i prodaju nereferentni modeli.
Ocigledno je da postoji neka kocnica..

Ne znam tačno gde li sam to video ili čuo.
Sada kada malo razmislim o tome, mislim da će pre biti da sam čuo od Linusa (LinusTechTips) u jednoj od prošlih epizoda WAN Show-a.
Moguće je i da sam pomešao sa 280x i 280(bez x).
Smorio me AMD sa ovim imenima, a danas posebno sa NeverSettle paketom.
Izvinjavam se svima koje sam pogrešno informisao

To sam se i ja pitao. Nisam video jos ni jednu vest da je neko najavio da pravi nerefrentne. Dok za GTX 780Ti koji je lansiran 2 nedelje kasnije se vec uveliko testiraju i prodaju nereferentni modeli.
Ocigledno je da postoji neka kocnica..

Bas tako. Nema ni jedne vesti niti slike. Nesto tu smrdi. Verovatno zamajavaju narod, imali par cipova stavili to pod one referentne kulere pa ko se upeca i sad tisna.

Nece propustiti priliku da se omaste za novogodisnje i bozicne praznike.

Što se tiče nereferentnih kartica, AMD je stavio zabranu na njih u trajanju od mesec dana od izlaska R9 290X.
Budući da je R9 290X izašao 23.10. lako je izračunati kada ćemo videti nereferentne modele.

Nereferentnih modela R9 290 serije će biti u Srbiji do kraja novembra.

Sad kad me tako eksplicitno pitas, nisam :D jesam to procitao za neku grafiku koja je high end, ali za koju...

Ako nereferentni R9 290 bude mogao da se kupi sredinom decembra, uzecu jedan najverovatnije.

Uzmi i meni jedan al pazi da te ne uhvate :d

Koliko ce to cudo da se greje, pre bi joj pasovalo ime kineski sindrom :)

Ako nije fake ;)

Skroz bolesno kako ce da olade ovo :D

Pa bolje da su je nazvali Krakatoa mada bi to moglo da bude 4x ovo dvoglavo čudo. Pompeii za nVidia-u u rudarenju. :D

Ili neki Toba Lake/Yellowstone setup u nekoj GPU server farmi sa 1000 ovih dvoglavih čuda. Otprilike bi to bile te proporcije.
Osećam da bi sa 20nm ovo već itekako moguće uraditi ako ne i sada. Pokreneš na 5 minuta i napraviš 1929-tu za e-valute (bitcoine, litecoine). :D

Ma voda je cudo, a tek cesmovaca:whip:

Nazad
Vrh Dno