Niko ne zna ništa konkretno o HD 7000, kako stoje stvari![]()
@rama ti mesas babe i zabe...
Zašto je mešanje baba i žaba kad se direktno porede dve dual gpu karte gtx 295 i gtx 590 i na osnovu toka ustanovi da je trebalo gotovo tri godine da se dobije duplo brža dual gpu karta?![]()
Ako vec tako poredis moras da ukljucis i procenat skaliranja karte.GTX 295 je skalirao i do 90% ,karta koja je bila brza od GTX 260 SP 216 SLI a sam GTX 590 ne skalira bozanstveno tj ni blizu kakva je bila GTX 295.
Sad me to sve navodi na onu vasu pricu o PCI-2 kao uskom grlu sto nije nemoguce za Fermi obzirom da je bas zahtevna arhitektura!
Sad sam napravio malo detaljnije istraživanje i ustanovio napredak, ovog puta gledam samo single gpu karte. Idemo redom. GTX 580 je brža od GTX 480 čitavih ~20%, GTX 480 od GTX 285 50% (to su morali nategnuti malo više pošto su kasnili, pa smo imali problema sa grejanjem), GTX 285 u odnosu na 8800GTX (da mislim baš na 8800GTX, kartu koja je izašla krajem 2006.) skoro duplo brža. Znači u poslednje 4 i po godine nismo imali baš ogroman dobitak.
B-ZiGER je napisao(la):Ja očekujem veliku boost u performansama zbog samog procesa proizvodnje od 28nm i same optimizacije shadera na kojoj su radili u 6xxx seriji, što se mene tiče ja ću lično biti zadovoljan ako 6990 upakuju na jedan čip a to je totalno realno da to urade uspeli su sa 4870x2=5870 a zbog proizvodnog procesa koji je još manji očekivanja su minimalno ta.
Jedino tu ja vidim korist od 28nm... da se smanji potrosnja i da lepo upakuju zajedno sa APU u malo kuciste i ubace u neki monitor...Cisto sumnjam da ce smanjiti (nesto drasticno) TDP sa novim kartama, ako pricamo u visem middle-high end segmentu.
Jedino tu ja vidim korist od 28nm... da se smanji potrosnja i da lepo upakuju zajedno sa APU u malo kuciste i ubace u neki monitor...
Poslednje vesti govore da je AMD izgleda na pragu da zaista pre Nvidie predstavi generaciju GPU-a zasnovanu na 28nm proiyvodnom procesu. E sad,detalja nema koje su to kartice.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari