Pa vidi, fermi 1 nije baš toliko loš kao što ti pričaš. Potrošnja i temperatura svakako nisu na njegovoj strani, ali to je samo stvar tweakovanja čipa, i garantujem da su mogli proći bolje da su imali više vremena.
Mislim da je svima ocigledno posle cele debate oko Fermi zasto je nVidia kasnila sa kartama.
40 nm je bio problem da kroz njega razviju komplikovanu arhitekturu .
GTX 480/470 karte su proizisle kao nekompletirana serija usled velikog zaostatka za konkurencijom imali su pritisak da izbace seriju koja je opet svakako operativna sa ne tako losim produktima ali ne i sa tako
sjajnim karakteristikama poput potrosnje i grejanja ali gore sam vec naveo da je i to diskutabilno od chipa do chipa (mislim na grejanje)
Nema tu nikakvog dogovora,nVidia je jednostavno bila u problemu na samom pocetku i trebalo joj je vremena da "optimizuju" arhitekturu za odredjen proizvodni proces!
Kada su savladali 40 nm iz njega je i proizisla kompletna serija 5xx kao uspesan i odlicno izbalansiran produkt.
Uopste se necu sloziti ni sa rAMA-om ni sa bilo kim da se i jedna i druga firma dogovoraju.
Naravno toga ima ali sam siguran da sad niko nece zrtvovati tehnologiju (ustrojiti performanse) zarad drugog i vice versa kao i to da uspore tehnoloski napredak
uprkos losem stanju sto se tice igara.
Konkretno od AMD-a ocekujem da ce se svojski truditi da iz chipa izvuku najvise moguce nebi li uhvatili dobar korak kao sto od Keplera ocekujem adekvatan napredak u sklopu
koliko nudi sama arhitektura i proizvodni proces.