Hvala

Ja sam samo izneo par mojih pretpostavki/zelja za 7xxx seriju

Jer ako se setite jedina razlika izmedju 5xxx i 6xxx je u tome sto 6xxx ima dula graphic engine naspram jednog u 5xxx, VLIW4 u odnosu na VLIW5, i bolju teselaciju i ROP jedinice koje su posledica dual graphic engine-a (ako sam dobro skapirao)

Kada sve to sagledam, dodjem do moje pretpostavke o unapredjenjima u 7xxx, koja sam izneo u prethodnoj poruci
Ovakvu vrstu polemike volim.Kad neko izadje sa argumentima i iznese neke logicke zakljucke na osnovu toga.
To se ceni.Realno je da ce biti unapredjenja,to niko nije sporio i dobro je videti kakav ce finalni produkt da ispadne (radoznalost u iscekivanju nema cenu

)
Samo ako nVidia izadje sa dosta jacom serijom (Kepler) poremetice se balans na trzistu.
Serija 6xxx kakva god da je (test poligon),uvertira itd kako god da je nazovemo donela je jako mali pomak uz odredjena poboljsanja CF Skaliranje,malo bolji teselator (lepo izbalansiran produkt *Barts*) ,dok u visoj klasi Cayman nisu
uspeli da naprave "dobar" produkt.Kapiram da ce to da prenesu u 28nm i da iscupaju maksimum.
E sad kada se trziste posmatra uvek mora da bude poredjenje sa drugom stranom jer tako jedino i funkcionise.
Fermi je zavrsio u 40nm,tu vise nema sta da se prica i pise.Realno je da se ocekuje nova arhitektura u novom proizvodnom procesu.Sta drugo moze biti nego li Kepler.
Ako je Fermi doneo ogroman napredak u odnosu na GTX2xx seriju po meni ako 28nm nije ogranicavajuci faktor za Kepler u odnosu na Fermi bice slican ili isti napredak u performansama.
Stoga ne znam cemu tolika frka (ne mislim na tebe) sto sam rekao da je bolje da su isli na nesto novo nego sto ce se zadrzavati na "istom" .
Iz tog razloga mi AMD-ov potez nekako nelogican i izbacivanje serije za serijom uz minimalne pomake u performansama mi nije opravdanje.
I opet kao sto rekoh to je moje misljenje tj glediste na celokupno zbivanje..
Opet sam se raspisao
@G@W
Smanjio si ton.Odlicno

Procitaj post koji sam vec naveo obracajuci se Gorth-u.Delom sam objasnio i ono sto tebe interesuje u vezi mog zapaznja.
Slazem se da je interesovanje opalo ,meni je realno i krivo i zato se trudim da osvezavam novim informacijama kad god imam vremena za to.
Ali Srbija nije ceo svet,ipak je malo drugacije stanje na zapadu.
Da slazem se da je brzina Kepler-a navedena kroz CUDA ali se realno moze dosta ocekivati od njega pa kao sto rekoh skok u poredjenju izmedju GTX2xx i GTX5xx generacije.
Hi End grafike nisu glavno trziste ali se balans izmedju performansi i pravi u odnosu na najjaci model hijerarhiski.Tako i nastaju derivati.
Sto se tice izumiranja to ne mogu da tvrdim.I pre nekoliko godina se tvrdilo da ce PC Gaming da izumre pa i dan danas funkcionise.
To sto ljudi zanemaruju detalje vezano za graficke karte ne znaci da cemo svi to da posmatramo na isti nacin i da je to nebitno.
Moj prvi komentar je i krenuo na osnovu toga i to je sa moje tacke gledista.