PCBeast
OC Guru
- Učlanjen(a)
- 30.11.2006
- Poena
- 585
Moja oprema
- Pristup internetu
- Kablovski internet
A prognoza da ce Fermi u startu da pregazi AMD kao "plitak potok"? To sto nVidia trenutno ima kompletniju ponudu od AMD-a ne znaci da ce je imati u buducnosti, cekaj da se pojavi kartica pa posle spekulisi do mile volje, jer se gleda price/performance faktor, a ne samo performance faktor
. A PC exclusive naslove trenutno prave vecinom Blizzard i Valve, njihovi naslovi nisu nesto preterano graficki zahtevni,... A uskoro ce i refresh konzola tako da ce biti jako interesantno kako ce se trenutni GPU-ovi ponasati sa PS4 igrama
.
Sve mi se cini da sam ti simpatican pa si ovo napisao cisto da samo kazes nesto :d
Pa teme se i postavljaju da se spekulisu a ja obicno retko kad gresim
Kad pominjes price/performance to bi opet trebalo da bude proporcionalno u odnosu na konkurenta i vice versa.
A to za koznole,ako je istina me jako raduje,iskreno bas.
Pazi da ne bude po ovoj : "Ko visoko leti nisko pada".
Pa realno svi su se smejali Fermi-ju ,velika vecina sa mrznjom (neki od njih rade i za AMD) a ispalo je bas onako kako sam napisao mada moze i ovako :
"Ko drugome jamu kopa sam u nju pada "
A sta radi nVidia ? Izmislja nesto radikalno novo ? Ti si pricao istu stvar za Fermi, kako ce u nizem proizvodnom procesu pokazati pravu moc,...
Naravno mislivsi na 28nm i to sam hipoteticki nagovestio jer je za 28nm Kepler bio rezervisan.Na kraju se ispostavilo da nizi nm proces nije bio potreban
jer su savladali 40nm a realno i da prebace Fermi u 28nm opet bi mogli da izvuku verovatno zadovoljavajuce performanse.
Posto su najavili Kepler,28nm im je vec dostupan tako da znaju sta rade . Pa Kepler je sasvim drugacija i nova arhitektura!
P.S.Zar Fermi i nije pokazao svoju pravu moc prvo u GPGPU a onda kao GTX .Pogledaj samo razliku izmedju GTX 285 i GTX 580!
I da pricas o Intel-u / nVidia a trenutno furas AMDjako interesantno , jel to Ivy + GTX6xx u planu
,...
Ivica nije a GTX 6xx vrlo verovatno.
Poslednja izmena: