Šta je novo?

AMD R9 290x Zvanicna Tema !

Slazem se da je bitan procesor za min fps, ali magny ima i7 4770 na 4.5ghz, *******i i7 4960X na 4.7, ispade bolji magnijev, mada toliko razliku ne pravi procesor sigurno.
Nisam poletio da generalizujem citao sam ovu temu pa mi zapalo za oko
http://forum.benchmark.rs/showthrea...X-780-Thread&p=3524475&viewfull=1#post3524475

Baratam malo argumentima ;)

Rezultat varira dosta zbog mnogo faktora.Recimo dovoljno je da je OS izrabljen ima da podbacuje rezultatu u odnosu na fresh sistem.
A i te kako je Haswell naprediniji i dace vise fps-a na manjem kloku i od SB-E i od IB-E procesora.Haswell je po tom pitanju jedan korak napred dok izmedju SB-E i IB-E i nema neke posebne razlike.

A eto vidis zaboravio sam da imam i veci min,da nisi okacio shoot ne bih se ni setio.
Mislio sam da je 63 fps kad ono 64 :) , po tome imam vise nego naklokovan GTX 780 Ti sto nema logike slozices se .
A i kad sve sumiramo ne bi ni bilo cudo da recimo sama grafika baci dosta + sto joj lezi Warhead.
Magny svakako ima dobru masinu , to mora da radi sve fest tako da su i rezultati kakvi jesu.
Bolesno:d

Sad ce ti izbrisati post napisao si "Bolesno" :p
Moguce da OS pravi razliku, procesor ne vjerujem da nesto moze napraviti veliku razliku ipak sta ima jace od i7 4960X na 4.7ghz, ne vjerujem da je toliko i7 4770K na 4.5ghz jaci.
E sad posto nema niko GTX780Ti i haseta, mogu samo da dam svoje misljenje, mislim da bi opet bio manji min fps u ovom testu, bez obzira sto je prosjecni fps isti mislim da je havajac smooth gejmuing :D :D

ASUS R9 290X DirectCU II OC Video Card Review

The ASUS R9 290X DirectCU II OC is the answer to all the issues hotly debated in regards to the reference AMD Radeon R9 290X. It fixes the cooling issues, keeping the GPU cooler, and it fixes the noise issues providing quiet operation while doing so. On top of that, you get a little extra kick in the pants thanks to the factory overclock of 1050MHz. The ASUS R9 290X DCU II OC is able to maintain this clock speed in "Quiet" and "Performance" mode.

Overall, this ASUS R9 290X DirectCU II OC video card is a great value if you can buy it at MSRP. Hopefully the prices will drop back to where these should be for the Radeon R9 290X. When and if these do, that will make this video card all the more appealing.

13876656163ks11I0WoM_10_1.gif

Zlatni Asus :D

When we compare performance to the GeForce GTX 780 Ti we find that the ASUS R9 290X DCU II OC matches that video card in gameplay experience and performance. In every game, the two video cards were equal in performance. The gameplay settings found playable were exactly the same. That means the $110-$130 more expensive GeForce GTX 780 Ti delivers the same experience as the $110-$130 cheaper ASUS R9 290X DirectCU II OC video card. The GTX 780 Ti may be a lot more expensive, but it performs the same as a video card $100 cheaper.

Problem zagrijavanja i buke rjesen, a performanse na nivou GTX780ti za 110-130$ nizu cjenu.

MSI-Radeon-R9-290X-Lightning.jpg

R9-290X-Lightning.jpg

MSI LIghtning R9 290X

Moja 290X ide pod vodu uskoro, WB naručen. Vazduh to ne hladi.

sapphire-290x-gaming.png

Ne vidim sto bi karte isle pod vodu kad nonreferentna hladjenja zavrsavaju odlicno posao, jedino ko rudari pa hoce da ohladi kartu to je ok, ali ovako za svakodnevnu upotrebu ove nonreferentne su odlicne.

Bench table i zatvoreno kućište u stanu nisu ista stvar. Ako nabacaš dodatne ventilatore, gubi se smisao.

To da slazem se vecina testira na otvorenoj platformi pa dobiju nize temp. nego u stvarnosti kad se stavi karta u kuciste i zatovri.
Medjutim uz dobar protok vazduha trebalo bi da bude sve Ok sa ovim nonreferentnim kartama.

Imam jedno od najvećih, ne vredi. ;)

Platim kartu 500+ evra i treba da se bavim protocima vazduha, kucistima, ventilatorima ili pak ko neki geek da drzim maticnu na stolu? Ako se greje previse u normalnom kucistu bez ili sa 1-2 ventilatora onda nesto ne valja i tacka. Da kosta 200 eur pa i da razumem ali za ovu cenu mora samo da se hladi i da peva.

pa kuciste ili ne,na havajima je uvek vruce :)

Vole bih ja da to hladi kako treba, ne daje mi se za WB lova ali sam morao, ako ne želim usisivač ili brzo otkazivanje ventova.

Ukoliko WB odradi posao kao što se nadam, donosim iz Austrije još jednu 290X. Onda sam miran par godina na 1440p.

2x8 pin i jedan 6 pin za napajanje :D zlo :D

GTX 8800 ULTRA resurrection :)

290X kopačica pod vodom. Full cover WB. GPU-z ne očitava load u cgminer-u iako je aktivan. :)

Prilozi

• 290x Water.jpg
    290x Water.jpg
    139.4 KB · Pregleda: 144
Zasto mislis da je tako ? Evo je moja 280x kopa na 1040/1500 vent na 45% temp gpu-a je 64c u sobnoj 23c plus iznad nje ima jos jedna karta koja je pod full water .

Zasto mislis da je tako ? Evo je moja 280x kopa na 1040/1500 vent na 45% temp gpu-a je 64c u sobnoj 23c plus iznad nje ima jos jedna karta koja je pod full water .

He, he, to sto ima iznad nje nije nista, cik ti to stavi tu vodeno hladjenu karticu da bude ispod nje, ima da dobije +15C. :D

Znas kakav je guru3d sve im karte hladne i tihe :D, ne treba njima bas vjerovati.

To jeste :) ali u zadnje vreme cini mi se da su dosta realniji. I to od uvodjenja Graphics card Thermal Imaging Temperature measurements. A i okace slike MSI Afterburnera, konkretno za ovu kartu na slici stoji 1900rmp u full loadu sto je poprilicno tiho za Gaming-e. A sto se tice MSI 280x zar nije bio neki fail sa vent profilom?

Ima fail i dalje al ja fixno drzim na 45% preko AB tako da me ne dotice taj fail ;) . Uopstalom mozes da ga sredis preko editora za bios ...

Nazad
Vrh Dno