AMD R9 290x Zvanicna Tema !
gledah rivju na hardocp i naponska je ultra hot, mnogo toplija nego kod referentnih, ali je jezgro naravno hladnije i karta tisha...da se ja pitam, to je za kopanje gore od referentne.
http://www.hardocp.com/article/2013/12/23/asus_r9_290x_directcu_ii_oc_video_card_review/9
290{x} samo pod vodu ako je za kopajne.
Pa dobro 94C za VRM za takav GPU i nije katastrofa toplo (mada ostaje veliko pitanje zašto je toliko toplije od referentne), ali je problem/šteta što 290X nisu nešto za kopanje gledajući $/W/Hash..
U pravu si, zaboravio sam da to nije temp za majning :-Dto je u igrama, majning mnooogo vishe opterecuje kartu, pogotovo vrm.
Jel da uzmem R9 290X MSI Gaming? Bolja je od gtx 780 na velikim ultra hd rezolucijama?
Ja sam sa ovom mojom prezadovoljan sto se igara tice,melje sve zivo kao besna na full hd rezi,a temp na 1100/1450 u igrama ne prelazi 45 stepeni....vodurina je chudo!!! U pitanju je referentni Asus 290x.....e sad...sto se OC tice,tu nisam bas zadovoljan,max sto sam uspeo da izvucem je 1150mhz,bez obzira koliku joj voltazu odvrnem,iako je hladna kao spricer....
Toliko je i na vazduhu kod mene isla. Treba probati neki drugi bios pa videti da li moze jos da se nasvira
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari