Šta je novo?

AMD R9 290x Zvanicna Tema !

Super, 45% je nista tj bas tiho a 64c temperatura. To je vise nego ok onda. Cekaj ja poslednju radeon karticu kada sam imao Sapphire 7950 na svaki edit biosa reagovala je bsod-om? Da li se promenilo nesto u medjuvremenu?

I ova je tako reagovala dok nije stavljen drugi bios od Gaming karte . Nakon zamene biosa mozes vent da podesis a napon spusti samo vizuelno u gpuz ako podesi u biosu manji al zapravo i dalje ostaje na 1200mv ako ne i vise . Sa ovim biosem bar moze da se manji napon preko AB

Nego ljudi jel probao iko od nasih ovu ASUS Radeon R9 290X DirectCU II OC?! Interesuje me koliko to kopa i koje su joj temperature kad se ltc optereti?! Razmisljam da dovlacim to, mada imam i neku ponudu za power color sa wb pa me interesuje koliko je cimanje da se napravi custom vodeno hladjenje i koliko to otprilike moze da kosta ( podrazumevam za 4 kartice)!!...garant mi treba hladnjak od FAP-a za pocetak :D

Moze i referentna 290X da kopa i pri tom bude hladna i necujna, out of the box i bez da ide pod vodu, ali na power target -50 i core voltage -100 u afterburneru i skresane klokove, ali baca kao 270X :d

gledah rivju na hardocp i naponska je ultra hot, mnogo toplija nego kod referentnih, ali je jezgro naravno hladnije i karta tisha...da se ja pitam, to je za kopanje gore od referentne.

http://www.hardocp.com/article/2013/12/23/asus_r9_290x_directcu_ii_oc_video_card_review/9

290{x} samo pod vodu ako je za kopajne.

Pa dobro 94C za VRM za takav GPU i nije katastrofa toplo (mada ostaje veliko pitanje zašto je toliko toplije od referentne), ali je problem/šteta što 290X nisu nešto za kopanje gledajući $/W/Hash..

Pa kod ref karte je turbina direktno hladila naponsku pa je zato hladnija bila ...

Pa dobro 94C za VRM za takav GPU i nije katastrofa toplo (mada ostaje veliko pitanje zašto je toliko toplije od referentne), ali je problem/šteta što 290X nisu nešto za kopanje gledajući $/W/Hash..

to je u igrama, majning mnooogo vishe opterecuje kartu, pogotovo vrm.

Vodica i 55 stepeni za sve. Idle 32 stepena.

Jeste videli novu MSI R9 290X Lighting. Max temp je 64C pri OC jezgra na 1150MHz i 6600MHz na memoriji ! A jos zesce je sto je karta tako reci necujna sa tim podesavanjima i da kaska samo 8 FPS-a u igrama za 780Ti koji je isto OC do jaja. Ja sam se odusevio :-devil-: Ima video na you tube OC3D sto je radio i stvarno je fenomenalna karta :D

Pogledaću baš. A cena mora da je takva da zaboraviš na kupovinu u momentu :D. Verovatno/možda će i asus izbaciti matrix 290x..

[YOUTUBE]QndxSEwYHMs[/YOUTUBE]

ASUS R9290-DC2OC-4GD5 je takođe zahvalan po pitanju buke i zagrevanja, ali je VRM sekcija na ozbiljnom ispitu.

Za mining jedino -50mV-100mV, 947/1250 na duže staze.

Poslednja izmena:
a sa refernetnim totalno druga pricha, naponska ledara, a gpu temp visoka.

ja gledam da nabavim neki aplenfohn peter 2 ili prolimatech mk-26...pa da vidimo kak'a je tu situacija :)

Upravo tako izbor se svodi na:

1. Arctic Cooling Accelero Xtreme III
2. Prolimatech MK-26
3. Alpenföhn Peter

Poslednja izmena:
Jel da uzmem R9 290X MSI Gaming? Bolja je od gtx 780 na velikim ultra hd rezolucijama?

Ja sam sa ovom mojom prezadovoljan sto se igara tice,melje sve zivo kao besna na full hd rezi,a temp na 1100/1450 u igrama ne prelazi 45 stepeni....vodurina je chudo!!! U pitanju je referentni Asus 290x.....e sad...sto se OC tice,tu nisam bas zadovoljan,max sto sam uspeo da izvucem je 1150mhz,bez obzira koliku joj voltazu odvrnem,iako je hladna kao spricer....

Toliko je i na vazduhu kod mene isla :) . Treba probati neki drugi bios pa videti da li moze jos da se nasvira ;)

Ja sam sa ovom mojom prezadovoljan sto se igara tice,melje sve zivo kao besna na full hd rezi,a temp na 1100/1450 u igrama ne prelazi 45 stepeni....vodurina je chudo!!! U pitanju je referentni Asus 290x.....e sad...sto se OC tice,tu nisam bas zadovoljan,max sto sam uspeo da izvucem je 1150mhz,bez obzira koliku joj voltazu odvrnem,iako je hladna kao spricer....

Da, ali VODURINA cini cuda!!! :)

Ili cini cuda ili nabija postove ...

Toliko je i na vazduhu kod mene isla :) . Treba probati neki drugi bios pa videti da li moze jos da se nasvira ;)

Bem li ga,to sam pokusao na onom drugom polozaju prekidaca za bios,to joj je valjda onaj BOOST bios,sa prvim nisam probao jer je modovan zarad kopanija.....

Nema tu nikakvog boost biosa vec uber i quiet bios ..

Znaci oba su ista,samo sa drugacijim setovanjem za fan profil?

Tako je kao sto sam napisao uber i quiet bios

Uzeo sam i ja Gaminga. Onako na brzaka stabilna 1100mhz na default naponu. Vrteo sam oko 100 minuta Tomb raider, isto toliko 3dmark13 loopove, Crysis 1 jedno 70 loopova i C3 dva sata. Temperature gpu do 75c, vrm isto toliko. Osim u 3dmark13 loop prvi test onaj koji je iz nekog razloga bas przi do nekih 78c. Bas sam prijatno iznenadjen temperaturama, posebno za VRM. Jedino sto nije bas tiha ali je u skladu sa ocekivanjima citajuci reviewe. Da li se jos uvek isplati mining sa ovom karticom? Ima dual bios ali oba su koliko vidim skoro ista. "Skoro" = jedan je UEFI, ostalo je sve isto.

Poslednja izmena:
Uzeh prosle nedelje Sapphire R9 290X Tri-X OC, bio je bas veliki popust pa nisam mogao da odolim :)

Evo kako karta izgleda:

IMG_0818.JPG

IMG_0817.JPG

Poredjenje sa starom MSI GTX 770 Gaming:

IMG_0819.JPG

Karta je ogromna, ima masivni hladnjak koji ide par centimera preko karte pa je zbog toga veoma dugacka. U radu se ne cuje, a igre kao sto su Crysis 3 i Wolfenstein: New Order je zargevaju do ~73 C a tada se tri ventilatora okrecu na samo ~40%.

Unigine Heaven:

Heaven.jpg

Fabricki radi na 1040MHz / 5200Mhz.

Poslednja izmena:
Samo da je tri godine garancija i savrsena.

Nazad
Vrh Dno