Ja mislio da sacekam custom modele ali zbog situacije oko mininga morao sam korigovati strategiju pa je legla jedna referentna Asus r9 290x.
Da budem iskren, ocekivao sam overheating drekavca koji trotluje i koga cu samo privremeno koristiti kako za gaming tako i kao ispomoc u rudniku dok ne dobavim neko nereferentno resenje ali-stiglo prijatno iznenadjenje, rezovi impresivni, fan do 50ak% emituje sasvim podnosljiv nivo buke(odmah da kazem, iako ne moze da se kaze da buke nema vec tamo od nekih 45% pa navise, razlika u odnosu na ranije referentne AMD turbine(poslednju referentnu sam imao otkljucanu 6950) zvuk je rekao bih-nekako puno manje iritantan, iako cujan. Iako je sve to stvar subjektivnog osecaja-ja bih u najkracem rekao-sa sluskama na usima, moze bez problema da ide do 60%, bez sluski 10% manje.
Evo par shotki na brzaka, pa ce biti jasno otkud zadovoljstvo:
Na prvom mestu naravno, Crysis Warhead, oc na 1170GPU i 6000VRAM, predjena magicna granica od 100fps avg, bolesno:-devil-:vent manuelno na 62, temperatura u piku 71c, punih 24c nize od tacke trotlovanja, mislim da sam ovde na benchu video score od 100fps u warheadu sa dve GTX770, stvarno impresivan rez za jednu kartu.
3DMark11, preko 15k, komentar nepotreban

arty::
FireStrike, prebaceno 11k, ovo je vec surovo:zgran::d
Napominjem da je ovaj 1170/1500 OC i vcore korekcija na 1350 sve odradjeno bukvalno napamet, out of the box, cak je bios switch ostao u quiet mod polozaju! Sad cu da opalim sat-dva C3 da vidim kako to sve izgleda u stvarnom svetu, probacu na nekih 1100MHz, a posle zna se-da vidimo mi kako to radi u rudniku ,)