Šta je novo?

AMD R9 290x Zvanicna Tema !

Ko god misli da je 290x cip nategnut do granica taj se ne razume u grafike, ili u matematiku. Ili oba. O aluminijumu necu ni da pricam :) OC margina mu je od prilike ista kao i Titanu, oko 2% je razlika, tipa 15-17%. Pisao sam o tome u ovoj temi

Pardon, ne u ovoj temi, vec u R9 i R7 temi :p ukratko, uporedite testove max OC kloka za Titana i R9 290x, i videcete da Titan postize u proseku oko 16-17% (prosek sa par review-a), a R9 290x postize 14-15%. Tako da nema i govora o nategnutom cipu, bar ne vise od konkurentskih izdanja. Taj argument je vise kao neka poštapalica onima bez boljih argumenata.

Poslednja izmena od urednika:
nema veze to im je cisto tu da malo se odrzavaju na povrsini trollmora dok ne dodje 780ti koji ce im biti povratak na scenu :)

Guru3d mi je nekako najprihvatljiviji kada je rec o postignutim rezultatima jer su u praksi njihovi rezultati poprilicno isti sa rezultatima dobijenim od strane korisnika.
Njihov rezultat kao stabilan klok je 1075 Mhz ..

wa1wxs.png

Hardwarecanucks su dobili nesto vise , od oko 1115 Mhz i izrazili su nezadovoljstvo jer nisu uspeli da taj klok zadrze stabilnim!

"With all of that in mind, we don’t believe the R9 290X is a particularly good overclocker from a gamer’s perspective since its achievable, long-term clock speeds are typically lower than what you may have set."

Kako god okrenes Titan ima bolji OC potencijal i pored svega manje trosi i manje se greje ..

Koliko ce po vama R290x da ostvari OC pod vodenim sistemom ? Odnosi se na stabilne klokove!

Poslednja izmena:
Sve zavisi od primeraka. Verujem da ce na vodi moci fino da se klokuje. Dzabe sto Titan ima bolji OC potencijal, kada su karte masovno crkavale na naponu od 1.35v. To nece biti prica kod 290x.

Oc je lutrija!! R9 290X i Titan imaju lose hladjenje i karte obaraju taktove, tako da ni jednoj ni drugoj sa referentnim hladjenjem oc ne znaci puno. (znaci kad odvrnes ventilator na 100% i rastjeras sve iz kuce da bi OC karticu)
Koliko znam Titan nema u nonreferentnom izdanju, takodje jos nema ni R9 290X.. sto se tice vode to bi se tek moglo ustanoviti na vecem broju primjeraka R9 290X ima otkljucan napon, Titan ne znam mozda nekim tvikovanjem biosa, mada je upitno koliko napon znaci - znaci vjerovatno prija crkne karta.

R9 290X brza je karta i bolje se snalazi na vecim rezolucijama, da Titan moze parirat R9 290X karti ne bi nvidia izbacala TITAN ultra aka GTX780Ti to je potpuno jasno.

meni buka ne smeta uopste kad stavim slusalice a temperatura uvek dobro dodje kad je grejna sezona.

merkam je ja vec :) samo cekam dastigne zbog cene,mada neverujem da ce je neko od ovih nasih drzati na stanju dok se prvo ne kaparise.

Sve zavisi od primeraka. Verujem da ce na vodi moci fino da se klokuje. Dzabe sto Titan ima bolji OC potencijal, kada su karte masovno crkavale na naponu od 1.35v. To nece biti prica kod 290x.

Mi ovde govorimo o prakticnim stvarima a ne o sportskom overkloku i modovanju biosa!
Titan na svojim defaultnim vrednostima out of box ostvaruje impresivne OC rezultate dok na vodi kao npr eVGA Hydro Copper moze da izgura 1300 Mhz stabilan boost klok..
GTX 780 na vazduhu idu na 1.2v-1.22v od 1200 Mhz i preko ,malo bolji primerci idu na 1300 Mhz stabilno dok se na vodi setuju preko 1.4v za testove a 1.35v-1.38v za svaki dan!
A poredjenje koja karta trpi veci napon nema smisla.Sve zavisi od arhitekture tj kako je chip projektovan .Razlike postoje u okviru samog brenda , od generacije do generacije a kamo li u poredjenju sa drugim.
To bi isto bilo kada bi poredio AMD CPU koji na vazduhu ide recimo 1.55v i Intel koji bi sa tim naponom na vazduhu crkao dok si rekao keks!

Overall, I am disappointed by the acoustic experience the R9 290X provides. AMD should have invested some time into developing a good cooler, like NVIDIA did with the GTX Titan. :D

100$ Accelero Xtreme i ostane opet u dzepu 350$ i imas i hladniju i tisu kartu.

Moguce nisam gledao koliko tacno kosta Ima na tomi test sa njim ne cuje se u odnosu na GTX referentno hladjenje.
@najj upravu si sramota za referentno hladjenje :(

Volim AMD posto uvek je u pravu cenu. Titan killer ludo skupa karta... I bolje neko da ubi titan posto titan je mitologija :D

To je sve do primerka ima ih dobrih ima losih a vecina ih neprelazi 1150.

To je sve do primerka ima ih dobrih ima losih a vecina ih neprelazi 1150.

na def naponu 1150- 1200mhz ove asusove imaju otkljucan napon idu preko, kao i uvjek ima bolji i losiji primjeraka stvar srece.
Moze se ocekivat oko 200mhz za nonreferentne, bolji primjerci tipa lighntning toxic mozda budu i vise.

Ovo mora da je pod LN2 nema sumlje :D

Voda gasi hawajca a LN2 nece da ga zamrzne samo toci :d Salu na stranu nije lose ovo 1.335 MHz na vodi ili bolje reci bolesno :D

Uh.... Ako uopste i dodje do nas (a trebalo bi) bice cena oko 60000din

Cena tek da nije dzabe :D

A gdje vidje cijenu? 2x8 i 1x6 pin - e to se zove overkill...

Kako su krenuli uskoro ce morati da se ima 2x24pin na napajanju, jedan za plocu, jedan za grafu. :)

Nazad
Vrh Dno