highlanderfx82
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 14.04.2010
- Poena
- 170
a toxic varijante, one zute?
KASA sta mislis o ovoj karti Sapphire R9 280 3GB GDDR5 DualX OC dali se greje nije mnogo bucna i dali ce moci da tera Crysis 3 na very high 720p procesor ams fx 6100 i 4 gb rama, koji bi bio fps
Ne grije se karta, ono standardno, buka je subjektivna stvar do 40% se ne cuje preko pocinje lagano da se raspoznaje buka koju prave ventilatori, vec preko 50% jasno je odakle dolazi bukasve u svemu moze se podesit da je karta prilicno hladna i tiha, ne mozes ocekivati da ti radi recimo na 50c i da bude tiha to dosta zavisi od prostorije kolika je amb. temperatura.
Ja sam tu kartu probao u prostoriji u kojoj je temp.oko 27-28 bas vruce isla je na 76c i bas bucna ventilator je radio na preko 55% samo sam ugasio komp i prebacio ga u drugu prostoriju gdje je temp oko 15c i pokrenuo isti test, temperatura karte se zaustavila na 65c i vec ugodno za usi.
Mnogo zavisi temperatura prostorije, provjerenost kucista od toga kolika ce temperatura biti te R9 280X dual-x karte a samim time i buka jer karta bas razasipa vruc vazduh u kuciste, ako nemas dobro provjetreno kuciste moze da se desi da imas visoke temperature a samim time i buka ce biti velika.
Ako obezbjedis neke optimalne uslove sta znam temp prostorije oko 20c dobro provjetreno kuciste neces imati problema sa R9 280X dual-x istina da ima bolji hladjenja na trzistu ali dual-x apsolutno zavrsava posao na R9 280X karti.
Preliminarni DX12 rezultati pokazuju da AMD više profitira od nVidia-a, tako da će naredna generacija AAA igara možda bolje raditi na matorim Radeonima.
Zaboravio si vazan detalj. Maxwell ima prednost u poslednjih par AAA igara, a tako ce i dalje biti. :/
Polovna 280X je vec vise od pola godine ubedljivi best buy.![]()
Naravno polovna R9 280X - to je best buy slazem se definitivno.
Ako mu se ne gadi polovno onda je to rjesenje za njega![]()
Ne bih uzimo polovnu vec samo novu . jer je Sapphire R9 280 3GB GDDR5 DualX OC kvalitetno uradjena kartica vidim samo 2 godine garancije, jer bolji od Asus ili Gigabyte
Drugo kada sam u igri grafa krece da zuji, ne glasno doduse, i ne visokim tonom kao coil whine, vec kao da ventilator zakacinje nesto, a nije to u pitanju. Kako minimizujem igru, ili otvorim neki drugi program dok je igra u window modu, tako na milisekundu prestane, pa opet krene. Sve dok ne izadjem iz igre, ili je ne minimizujem. Vsync ili ogranicenje fps-a nije resilo stvar. Sta bi to moglo biti?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari