Da nisam imao overklokovanog Zambezija godinu dana i da nisam iskusio njegovu vrelinu, verovatno bih sa Visherom cupao kosu od zbunjenosti. Temp. iz HWM-a ili Aide pod jakim opterecenjem izgledaju maltene isto (jezgra oko 85C, socket 75C), medjutim razlike u toploti VRM kulera ploce, CPU hladnjaka i izduvnog vazduha su ogromne. Bas ogromne. (temp. vazduha u sobi mi je 27C prema digitalnom termometru, 26C prema zivinom) Overklokovani Vishera sistem je mnogo hladniji i to je lako primetno tako da iskreno sumnjam u ova HWM i sl. ocitavanja. Mislim da je jedino bitno drzati se CPU napona do 1.5V koliko je to moguce i biti siguran u dobru montazu kulera te provetrenost kucista. Ako nista ne zabada nek HWM pokazuje sta hoce. Onih AMD-ovih 62C jedino se lako postizu sa stock podesavanjima, a posto je poznato da to ne meri nikakva stvarna sonda nego CPU instrukcija na osnovu nekih termoelektricnih procesa, mislim da ona cim detektuje visok napon izbacuje preterane vrednosti.
Iz predostroznosti sam malo smanjio oc apetite i evo prvi malo duzi linx koji prolazi bez problema. Podesavanja su navedena u slikama. Mislim da to moze stabilno i vise uz jos malo napona, a sa pravim vodenim hladjenjem sigurno. CPU@4616MHz, CPU/NB@2350MHz,DDR3-2280
Primetio sam i jednu zanimljivu stvar sa ovim novim BIOS-om. Cim svojim podesavanjima predjete DDR3-2200 mod, ploca sama nabudzi CPU/NB na 1.4V. (inace default je 1.175V za moj primerak CPU-a, a ja obicno ne volim da idem preko 1.25V) Videcu moze li to da se koriguje.