Pre nego sto zakukam na temperaturu mog procesora, evo malo konkretnih brojki :eyebrows:
U pitanju je 1600T/1605T @ 3.2GHz - HT 2600MHz (simulira 1090T) i FX-8350 @ 4.0GHz sa istom HT frekvencijom i iskljucenim Turbom.
Sav ostali hardware i software su bili isti u oba slucaja :trust:
Jedino sam se zeznuo sto nisam izabrao dobar metod za arhiviranje u 7-zip, pa je radilo samo jedno jezgro umesto svih, ali sad nema nazad :lupko:
Prve brojke su za shatro 1090T, a druge za FX-8350, pa da krenemo :smash:
7-zip arhiviranje sa jednog SSD-a na drugi:
5m:23s vs
4m:26s
After Effects exporting:
44s vs
34s
Premiere CS6 rendering:
8m:00s vs
5m:53s
Premiere CS6 exporting:
1h:09m:42s vs
51m:03s (drugi projekat)
Cinebench:
5.28/0.95 vs
6.89/1.06
Ono sto sam jos probao je Cinebench na 4.4GHz, gde je rez
7.58/1.16 i manji Premiere projekat koji se izrenderovao za
5m:37s.
Na 4.6GHz sam odradio veci projekat za
44m:43s :banana:
Problem je samo sto su temperature jako visoke, a ne mogu da znam da li su i realne.
Linx doterao na 82ºC, bez pucanja i smanjivanja GFlops rezultata, ali sam odmah zaustavio kad sam video :S:
Na dodir je hladnjak jedva mlak, a temperatura u kucistu tek malo iznad sobne. Cim se prekine sa "mucenjem", temperatura brzo opadne, a u idle je CPU temperatura manja nego temperatura kucista, tako da kontam da hladnjak radi svoj posao.
Inace, default voltaza je 1.3625V, ali sasvim lepo radi na 4.4GHz @ 1.3250V. Ne znam da l' je ovo do procesora ili BIOS-a, kao sto ne znam ni za hebenu temperaturu :smash:
Ono sto me jos nervira je sto se komp ugasi posle bilo kakve promene u BIOS-u :wall:
Sad sam stavio da se odvoza x264 benchmark, pa ocekujte i to poredjenje.
Nego sta da radim sa ovim temperaturama - kontam da bi, bez obzira na BIOS i chipset, CPU throttle-ovao na visokoj temperaturi, a to ipak ne cini - da li je moguce da su ocitavanja debelo pogresna?
Da li da CPU VDDA podesim manuelno? Mnogo su visoke temperature za tako mali overklok na tako malom naponu