Šta je novo?

AMD Piledriver a.k.a. Vishera, official thread

Koja ploca ?

Pa sto ne kupis krstenu Asus plocu za 100e, uz malo srece fx8320 ce ici na 5Ghz..

Nikad nisam razumeo nepopunjavanje profila.. :)

Asrock :crash:

Edit:
Ma ploca je fizicki OK, nego je BIOS djubre - mnogo losiji AIDA score za memoriju sa novim BIOSom :smash: :mad:

Profil ne ostaje isti za sva vremena - bolje je napisati koji je hardware u pitanju kad se trazi resenje nekog problema ;)

Poslednja izmena:
Za ljubav meni i kamenom XD popuni profil :D

Ko tvrdi da je klok per klok 15?? Pretpostavljam da mislis na hsvstoned-a ali mislim da se on pogresno izrazio i da je hteo reci da je poredjeno default PD vs default BD razlika 15%. IPC je visi za nekih 7% u proseku, zavisno od tipa workloada, u onome bitnijem i vise ali ok, prosek na osnovu kompletnijeg i veceg seta aplikacija od ovog sto je radio Charlie(inace je za neupucene davno proslo vreme kada je semiaccurate bio crveno obojeni sajt, danas je Charlijeva omiljena aktivnost lamentiranje nad sudbinom AMDa i zloguko proricanje propasti istog:) ) je oko 7%

Uzgred Zeljko, primeceno je da si nonsalantno zaobisao jednu drugu temu u pdf-u procesori, tice se Iveka(da, onoga za koga si rekao da uopste nema problem sa temperaturama:d. Mislim da te cekaju tamo da malo popricate.;)

Treba napomenuti da isti izvor poredi A10-5800K i i7-3770K, kao neko merilo nečeg, što nema veze sa životom.

ime sajta sve govori

semiaccurate

:=)

Treba napomenuti da isti izvor poredi A10-5800K i i7-3770K, kao neko merilo nečeg, što nema veze sa životom.

Kako nema? I jedan i drugi su najjace verzije sa integrisanim grafikama... :d

Poslednja izmena:
Kako nema? I jedan i drugi su najjace verzije sa integrisanim grafikama...

I izmedju te najjace verzije je razlika u ceni koliko??? Nemoj mi reci da ces porediti Floridu kao do skoro najbolji zastavin model sa Mercedesom S klase,
jer avaj to je najbolje sto dve kompanije imaju da ponude??

Evo dodao sam smajlija, nadam se da ce moja ironicnost sada biti jasnija :)

Pozdrav svima.
Imam procesor Phenom II 965 pa se razmisljam da ga zamenim za FX 8350.
Da li bi dobio osetno ubrzanje pogotovo u igricama i koliko (mislim da bih menjao i graficku za jachu, npr. 7950)?
Cekamo kolegu Stilgara sa novim rezultatima i nadamo se boljim klokovima..

Pozdrav svima.
Imam procesor Phenom II 965 pa se razmisljam da ga zamenim za FX 8350.
Da li bi dobio osetno ubrzanje pogotovo u igricama i koliko (mislim da bih menjao i graficku za jachu, npr. 7950)?
Cekamo kolegu Stilgara sa novim rezultatima i nadamo se boljim klokovima..

Prvo OC, pa nov GPU, pa tek onda nov CPU - tako bih bar ja radio kad su u pitanju igrice :D

Nakon puno potrosenog vremena ipostavilo se da geil ultra iz potpisa nece da radi uopste preko 1700mhz cl9 i 1.7v umesto 1.65v koliko bi trebalo, 1600mhz radi na 1.65 na 1.5 nece(stekao sam utisak da mu ova memorija ne odgovara jel sve preko dobijem ili freez sistema(bez i jednog BSOD-a) ili se komp jednostavno ugasi....? Sve me je ovo prilicno zacudilo jel Geil zaista dobra memorija cak sam pomislio da procesor nije ispravan ali
drugi set koji imam ExcelRam Red Culver 1600 cl6 pored fabrickog seta radi na 1866 cl9 1.65v i 2133 cl11 1.7v i to jem max Capture2133.jpg.

Sto se tice O.C.-a moram da se nadovezem na sebe ,stepenik po stepenik=O.C., na poslednjoj seansi best score je bio Capture4.8 1600.jpg recept, odvrnes LLC na Extreme, bios na 1.440v ,llc dize do 1.488, i onda stvar se svodi na podizanje voltaze dok ne dobijes stabilan klok, ovaj skor je ujedno i maximalan koji sam uspeo tim Phenom II receptom, onda sam krenuo od pocetka, CPU LLC regular, cpu current capobility 100%, Cpu/nb llc regular i cc 100%,cpu sam krenuo od 1.400 a zavrsio na 1.55 cpu/nb freq volt sam stavio na 1.25 i ako je nisam podizao, sve ostalo je na auto, medju rezultat Capturerradna voltaza.jpg i "final" Capture4.8 2133.jpg (naravno ovo je samo preliminarno sledeci je p95 10/24h), poenta je da sam dobio isti klok(relativno stabilnih 25krugova LinX) na dva razlicita nacina sa konkretnim posledicama na temperaturu (moze se raci da procesor ima 2 lica) u sustini vise mu prija(za razliku od Phenoma II) LLC regular podesavanje gde voltaza sa setovanih 1550v u biosu pada i odrzava se na 1.428 uz znacajno nize temperature.

Poslednja izmena:
Trenutno sam na Capture4.9.jpg fin Capture4.9fin.jpg i Capture r11.5-4.9.jpg
P.S. Stavljam do 2 cuta iz prostog razloga sto je na prvom radna voltaza koja stvra toplotu 1.500v dok je na drugoj set iz biosa 1.536v :D i jos 2.48v u HW monitoru je verovatno glich jer je 1.54v max

Poslednja izmena:
lepo lepo stilgare, pohvale od mene, samo bi bilo lepo npr mozda da imash 2x4 neke simpa memorijice tu....

5Ghz or die :p

@Stilgar, zasto forsiras samo promenu mnozitelja, cacni malo taj bus, sad bih se kladio da bi bez problema uhvatio i preko 5GHz ako se poigras s tim, ja sam na buldiju imao wall na oko 4.6GHz prilikom oc-a iskljucivo promenom mnozitelja, kao i vecina primeraka prvih FX-eva, sumnjam da je i sa Visherom bitno drugacije.

Druga stvar, imaces i osetno bolje skorove na taj nacin, probaj obavezno. Interesantno mi je da ti se bolje pokazala varijanta sa LLC na regular, kod mene na FX-8150 je na high bolje a na ultra high/extreme jos bolje, jedino su temperature problem.

@Stilgar, zasto forsiras samo promenu mnozitelja, cacni malo taj bus, sad bih se kladio da bi bez problema uhvatio i preko 5GHz ako se poigras s tim, ja sam na buldiju imao wall na oko 4.6GHz prilikom oc-a iskljucivo promenom mnozitelja, kao i vecina primeraka prvih FX-eva, sumnjam da je i sa Visherom bitno drugacije.

Druga stvar, imaces i osetno bolje skorove na taj nacin, probaj obavezno. Interesantno mi je da ti se bolje pokazala varijanta sa LLC na regular, kod mene na FX-8150 je na high bolje a na ultra high/extreme jos bolje, jedino su temperature problem.
Znam o cemu mi govoris, tako i inace klokujem, prvo dizem bus, spustam mnozilac da bi zadrzao isti klok, dodjem do maximuma, odradim memtest 86+ pa tek onda krecem dalje, to i je jasno, ali kao sto vec napisah, geil je potpuno ispao iz igre(a do sad sam sa njim imao najvise uspeha i dizanjem fsb-a i prostim dizanjem kloka memorije) jednostavno nece da radi brze od 1700mhz cl9, znaci 1.7v i dizem bus sa 200 pa gore , na mrtvom 960T radi na 1822, dok na 8350 nece preko 1700, ili mi ugasi kompijuter potpuno ili freezzz cak i sa cl11 1.75v isto?????? ExcelRam red culvert radi na 1600 cl9 1.65v(dok bi trebao barem 7-9-8-24 s obzirom da je def 6-9-8-24) ,medjutim kad i tu probam da dignem klok bus-om komp se iskljuci(ne resetuje ,ne bsod VEC SHUT DOWN) jedino sto sam uspeo je 1866 cl10-11-10-28 1.7v i max 2133 cl 11-11-11-28 2T 1.7v ,veruj mi naj opustenije se nosim sa mislju da ga reklamiram jel ni sa jednim cpu-om nisam imao ovakav problem(u sustini slican na oba seta mem modula) a tim gore sto proc ima nativ podrsku za 1866 mem sto ce reci trebao bi da radi lagano 1866 cl8 ili 9 sa max voltazom 1.6v a sa Excelom barem 1866 cl9 1.67v.......?!? :mad:

Poslednja izmena:
***, nemam nikog sa boljom memorijom od kingstona hyperxblue 1600mhz ko hoce da zajmi ,razmisljam mozda da nadjem nekog ko hoce da menja galvu za glavu nesto valjano.....

ja ti mogu pozajmiti do srede-chetvrtka 2x2gb geil 2133 evo corsa i isto to samo 1866.
javni se na PM ako odluchish

Uzmi od demios-a taj geil, evo corsa sije kako radi. Oni moduli deklarisani na 1.5v idu na 2400mhz 1.65v sa malkice olabavljenim latencijama. Ovu moju sam ja na BD-u terao bas tako.

jeste dobra, samo shteta shto su 2gb moduli, al ***, tako mi stilgo.
stilgar reche da ide na neki put, pa kad se vrati, tjemo da se menjamo sa memorjama, tako da, za sad ne ochekujte nikakve rezove :(

Mislim da ima komplet test i 2gb i 4gb na Xtremesystems i da se ta 2gb verzija jos malo bolje klokuje :d

naravno da je tako, uvek se manji moduli bolje klokovali.
meni je lik vratio jer na njegovoj plochi nije htela ni na 2000mhz....a ja je probao posle na g530 celeronu i na fx6100 i lagano ide na deklarisanom i malo preko, dalje nisam probao....

Uff ionako nemam nekog iskustva sa lapovanjem, sad jos ova informacija :)
Moracu da vidim sa nekim ko je ovde blizu Miljakovca, Rakovice pa da odradim to ili na kraju krajeva da dodjem kod tebe :)

shta bi sa tvojim primerkom? si sredio kuler?

bogami, ja posle patnje sa dva 612s, ne lapujem to chudo vishe :D

Ovo sam da lapujem nema sanse...probao, odustao :)
Ide proc na 4.5ghz, doduse na prime sa temperaturama od 75 tako da sam ga za sada vratio na 4.2. Nisam stigao vise da se igram. Ako imas lapovan 612s i ako te ne mrzi da svratis do mene mozemo da testiramo proc kolko oces.

Vrh Dno