Šta je novo?

AMD Piledriver a.k.a. Vishera, official thread

na altijevom b2b portalu imaju josh samo dva 8320....pa pozurite....

Pa čovek tapkaroš :)
Stilgar kad ti stiže to čudo? Bacaj oma neke testove

Ma idi bre, lik je specijalno dobio od amd-a, ne znam kako nije premijeru organizovao, mrzelo ga verovatno, a ti se jos bunis za cenu, pa taj procesor ima 8 jezgara i nece doci jos godinu dana kod nas! :d

jel ima informacija kad stize 6300 i 4300?

Neki kukaju kako je fx8320 skup (17k din) a dinosaurus q9550 20k din po oglasima.. :d

Elvis has entered the building, 08112012292.jpg 08112012303.jpg , ocekivao sam barem da su cooler malo unapredili ali 08112012301.jpg (desno je phenomov :-D), elem evo prvo sve na optimised defaults Capture.jpg memorija na 2133 Capture 2133.jpg, nastavak u sledecem postu...... 5 slika max....

Sta ti znaci kuler kad ce i onako da ide u djubre ili na policu :d FX se kupuje da bi se ludacki oc-ovao, aj srecno i da stabilizujes 5Ghz 24/7 ;)

da li je moguće sa box kulerom pogurati ga(fx -8320) na 4 Ghz, i napajanjem LC Power 600w

Poslednja izmena:
Izem ti zivot - bolji X6 1100T @ 4GHz, nego FX-8350 na istom kloku :rupa:

mem 2133, nb 2600 Capture2133,2600.jpg, nizi skor, sto me je iznenadilo, sve sto sam odradio bilo je na brzak, is prve sam imao problem sa Geil memorijom jer mi je pucao IBT posle drugog kruga bez obzora sta joj radio, isao sam do latencija 11-11-11-28 2T ,1.75v i nista, onda sam stavio Excelram Red Culvert 1600 cl6 i IBT.jpg , iznenadila me je CPU voltaza i temperatura soketa, soket 54??? a voltaza varira od 1.332-1.344-1.356, ocekivao sam nesto nize vrednosti...?

Izem ti zivot - bolji X6 1100T @ 4GHz, nego FX-8350 na istom kloku :rupa:
1100T je bio na 4.1 i nb 2950 i 1.550v, dok je ovde sve na default sem memorije i iskljuceni su power save utilities, turbo, c1, cool and q itd.

Poslednja izmena:
a dobro sad, ajde nachepi to sokocalo na barem 4500 pa izvrti ponovo ove testove i josh neshto.

To je sledece, morao sam prvo memoriju da resim(mada ni to nije konacno), samo bi jos dodao, posto sam imao problema sa memorijom, memtest86+ 4.20v procesor prepoznaje kao k10(65nm) i ne vidi nista preko 1600mhz vec prijavljuje 320(ddr3 640), kapiram da jos uvek nisu stigli da updejtuju sprogram.

Poslednja izmena:
Ozezi po muvi, bas me interesuje koliko ces da naguras speed-a :)

Brzopotezni, samo sam podigao mnozilac, IBT je pukao posle 5 og krugaa Captureproba.jpg , Captureproba 1.PNG sto mi se cini nije lose za all auto podesavanja, voltaza nije visoka ali teperature su ogromne(po meni) pogotovo soket, jedino sto mi pada na pamet je pasta, jel mi deluje malo suvlje nego sto treba da bude i/ili da u tecnost dodam jos malo destilovane(mozda sam preterao sa g12) jel mi se cini da se voda negreje dovoljno tj da ne dolazi do disperzije toplote.

Poslednja izmena:
zanima me jedno, da li ce nadolazeci FX6300 biti isti u igrama sa 8320 naravno clock za clock

Brzopotezni, samo sam podigao mnozilac, IBT je pukao posle 5 og krugaa Pogledajte prilog 99992 , Pogledajte prilog 99993 sto mi se cini nije lose za all auto podesavanja, voltaza nije visoka ali teperature su ogromne(po meni) pogotovo soket, jedino sto mi pada na pamet je pasta, jel mi deluje malo suvlje nego sto treba da bude i/ili da u tecnost dodam jos malo destilovane(mozda sam preterao sa g12) jel mi se cini da se voda negreje dovoljno tj da ne dolazi do disperzije toplote.

Stilgar, ajd malo više se potrudi, ipak si prvi koji se dočepao Vishere, nemoj tako. :) Ako možeš nabavi neki puno bolji vazdušni kuler, možda Phanteks ili Thermalright SB-E Extreme: http://www.thermalright.com/html/products/cpu_cooler/silverArrow_sb-e_extreme.html

zanima me jedno, da li ce nadolazeci FX6300 biti isti u igrama sa 8320 naravno clock za clock

U igrama koje koriste do 3 ili eventualno 6 threada ja mislim da hoce. Zavisi od optimizovanosti koda. U idealnoj situaciji FX8320 daje zadatke prvo I pa III pa V pa VII modulu, pa tek onda II, IV, VI i VIII, tako da u idealnoj situaciji program koji koristi do 3 thread-a(uposljava samo 3 modula) nece raditi bolje na FX8320 od FX6300 clock za clock(ipak imaju istu kolicinu L2 po jezgru i istu kolicinu L3), ali posto je scheduler daleko od idealnog verovatno ce razlika biti jos manja, naravno govorimo o aplikacijama koje ne koriste svih 8 modula. Barem meni deluje tako logicki, ako neko zna bolje neka me ispravi.

Poslednja izmena:
Brzopotezni, samo sam podigao mnozilac, IBT je pukao posle 5 og krugaa Pogledajte prilog 99992 , Pogledajte prilog 99993 sto mi se cini nije lose za all auto podesavanja, voltaza nije visoka ali teperature su ogromne(po meni) pogotovo soket, jedino sto mi pada na pamet je pasta, jel mi deluje malo suvlje nego sto treba da bude i/ili da u tecnost dodam jos malo destilovane(mozda sam preterao sa g12) jel mi se cini da se voda negreje dovoljno tj da ne dolazi do disperzije toplote.

Prvo cestitke na kupovini i nek se ipak pokaze kao dobar primerak. :) Ti najbolje poznajes taj svoj "vodeni sklop" i njegove mogucnosti, mada je cudno da imas utisak nekog pregrevanja ako nisi overvoltovao CPU. Mozda nisu pouzdana ocitavanja.
Kad podignes i bus navise (a smanjis CPU multiplier) sigurno ce biti bolji skorovi u oba Cinebencha. (singleCPU render test u Cinebenchu R10 pokazuje poboljsani IPC kod Vishere, ali multi speedup je nizi iz nekog razloga, mozda on zavisi od busa) Takodje si dokazao onim prethodnim shotovima i ono sto je milanbb pretpostavio par strana ranije, da brzina memorije poprilicno utice na Cinebench rezultate. Evo cisto radi poredjenja moj [email protected] (250MHZx18.5) + DDR3-2000 CAS9

Prilozi

Poslednja izmena:
FPU performanse 8350 su i dalje na nivou Deneba :(. Zanimljivo kako Intel forsira FP (1 Haswell jezgro = 2 SB/IB [tj i3] = 4 nehalem [Bloomfield/Lynnfield]= 4 Deneb = 8 bulldozer/vishera clock per clock/IPC), a AMD integer performanse.

Nazad
Vrh Dno