Šta je novo?

AMD Piledriver a.k.a. Vishera, official thread

Extra zaista.
Pozdravljam to!

Kapiram da u zemlji Srbiji nece biti ispod 250evropljana. :-(

Ma ne verujem, toliko nisu bili ni prvi FXevi sadasnje generacije, a bili su znatno zacenjeniji od strane AMD-a na pocetku od ovih novih. Ako se secas, kod nas dugo vremena nisu mogli ni da se dobave FXevi, kada su konacno stigli cena je bila vec podnosljiva iako realno visoka.

Znamo kakvi su nasi uvoznici i maloprodaje ali mislim da su cak i oni svesni da sa takvom cenom tesko pored jednog i5-3570k koji se moze naci za nesto vise od 190e, mogu prodati bilo sta. Jedino u situaciji da mozda stigne par primeraka za teritoriju cele Sr, sto doduse i nije nemoguce kad smo mi u pitanju, ali realna cena za CPU koji ce najverovatnije biti 10-15% brzi od FX-8150; je oko 200e i cenim da ce toliko i biti, mozda neznatno visa u samom pocetku.

I inace kupovina FX-8350 po meni ima smisla u principu samo za vlasnike AM3+ plojki, kao upgrade varijanta, ko uzima novu platformu i nije najpovoljnije resenje iz poznatih razloga.

Ne bi trebalo da cena premašuje 205-210 evra na domaćem tržištu.

Čekamo sa nestrpljenjem prve zvanične testove FX 8350. Mene najviše interesuje kako će se ponašati u video-audio kompresiji, u odnosu na FX 8150, ali prava snaga se očekuje tek kad se x264 kodek dodatno optimizuje da iskoristi FMA3 i ostale nove instrukcije koje donosi Piledriver Vishera.

Zna li neko koliko se % može dobiti na taj način, 20 do 40 % ?

Ne bi trebalo da cena premašuje 205-210 evra na domaćem tržištu.

Čekamo sa nestrpljenjem prve zvanične testove FX 8350. Mene najviše interesuje kako će se ponašati u video-audio kompresiji, u odnosu na FX 8150, ali prava snaga se očekuje tek kad se x264 kodek dodatno optimizuje da iskoristi FMA3 i ostale nove instrukcije koje donosi Piledriver Vishera.

Zna li neko koliko se % može dobiti na taj način, 20 do 40 % ?

oko 60 % po nekim procenama...

Still, in light of this new achievement, there is more cause to believe previous reassurances that even air and standard watercoolers can handle 5-5.5 GHz with no problem.
Изгледа да се неће грејати много

i za proshli su rekli oko 5ghz, ali od toga ne da nije bilo nishta vec su omanuli za barem 500mhz :D

Nesto o tdp-u preciznije?

btw Kakav je ovo oblik oko naptisa iznad sarzera na obr-ovom header-u?
U sustini nebitno ali eto, zapade mi za oko.
newdawn.png

Ima smisla, i upravo to i jeste ciljna grupa, owneri AM3+ plojki, za relativno male pare pristojan upgrade, FX-8350 ce vec biti solidno bolji od Thubana, za razliku od 8150 gde je to u vecini situacija bio sidegride, ovog puta vec ima smisla.

Pored brzeg CPU-a, treba napomenuti i nove Intel kompatibilne setove instrukcija kod FX-a, a koje Phenomi/Thubani nemaju itd itd. Mislim da ovog puta za menjazu ima osnova.

A jel ima neki test da to potvrdi..?, sta mislis zasto niko ne testira sa istim procesorom jos ne daj boze OC-vanim? ;)

Zato sto NDA vazi jos koji dan?

A jel ima neki test da to potvrdi..?, sta mislis zasto niko ne testira sa istim procesorom jos ne daj boze OC-vanim? ;)

Pa imas kod Obr-a, imas na extremesystems-u izlikovane cifre, ostaje da se vidi oc, ali moze se reci da je vec sad izvesno da ce 8350 biti iznad 8150 za nekih 10-15% (a time i ispred X6 Thubana za otprilike isti iznos)
NIsta revolucionarno ali ko zeli apgrejd a na AM3+ je plojki, po meni logican izbor.

Pored brzeg CPU-a, treba napomenuti i nove Intel kompatibilne setove instrukcija kod FX-a, a koje Phenomi/Thubani nemaju itd itd. Mislim da ovog puta za menjazu ima osnova.

Za 10-15% verovatno ne bih davao te pare, ali 'ajd' da vidimo testove u praksi :type:

da sam na tvom mestu ne bi uzimao nego bi cekao steamroller itd thuban i dalje je odlican procesor :) pa cak i da je steamroller fejl onda ce bar ovaj 8350 da se prodaje za sitne pare :)

Evo, ovog fx-a 8350 već najavili za 200$ mpc ili ti 200€.
Biće super!

Procurile su cene i za ostale
Eight-core FX-8350 ticks at 4GHz with 4.2GHz Turbo, features 16MB of cache (8MB of L3 cache) and should sell at US $199.

The lower clocked eight-core FX-8320 working at 3.5/4.0GHz should launch at US $175. The six-core 3.5GHz/4.1GHz clocked FX-6300 will launch at US $135, while the quad-core 3.8GHz/4GHz clocked FX-4300 will have a launch price of US $125.

Procurile su cene i za ostale
Eight-core FX-8350 ticks at 4GHz with 4.2GHz Turbo, features 16MB of cache (8MB of L3 cache) and should sell at US $199.

The lower clocked eight-core FX-8320 working at 3.5/4.0GHz should launch at US $175. The six-core 3.5GHz/4.1GHz clocked FX-6300 will launch at US $135, while the quad-core 3.8GHz/4GHz clocked FX-4300 will have a launch price of US $125.

Cenovna razlika između 4300 i 6300 je bezvezna te mislim da su ovo fake cene (i one koje sam ja naveo)!

Poslednje sto AMD-u danas treba je rat cenama protiv Intela.

"Desktop segment" je sirok pojam. FM2 obecava dobru prodaju u low-mid delu desktop trzista, ali je cinjenica da je hi-end lose startovao sa BD i da nema nekog izgleda da PD AM3+ prestigne 1155 hi-end, pogotovo sto je intel spustio i serverski 2011 u celu pricu.

No, videcemo za koji dan.

Obr izbacio rezultat cine bench-a OC na 4.6 Ghz..
Kaze bice uskoro detaljnije..

signed.png

i dalje je to jaako slabo. ajvi na 4300 baca 8.15

Uostalom, kaceni su rezultati rendera iz Cineme (to je ona aplikacija koju i prakticno mozete da koristite) i tu se FX drzi daleko bolje, ali malo koga to interesuje.

Slabo?

Zarad čega?

Biznis klasa nije a i ne košta toliko (kao Intel derikožić), prema tome, za kućnu upotrebu sa malo para razbija ;).

175-200e tebi malo para? intel je ~190-250e neki i5\i7, koji sa mnogo slabijim hladjenjem ima da postize te performanse, tj chak mislim da bi na defaultu od 3.9ghz 3770k i sa box kulerom imao taj skor od 7.8. ova buljdoza2 ima da zahteva za ovaj 4600 klok, napajjanje od barem 60A na 12v, plochu od barem 120-130e, i kuler od barem 40-50e....a inteli idu 4.4\4.8, ajvi\sendi, i na plochama oko i ispod 100e hladjeni hyperom 212.

Ako po ceo dan vrtis Cinebench onda ima smisla uloziti iste novce u Intela.

Nazad
Vrh Dno