Ne kapiram što se toliko palite na to. x86 je pokazao šta je imao. Sve ovo sad je samo "šminka na svinji".
Glavni štos dolazećih modela neće više biti per-thread performance nega agregatni efekat svih coreova a _naročito_ on-die GPU jedinice.
Da mi crkne maššina danas, bez mnogo razmišljanja bih odvalio čak i stari FX8150 ili još bolje novi Trinity sa boardom.
Za 8350-ticu se odavno zna da je samo malo ispoliran BD-1.
Tek Steamroller će biti solidniji korak napred ali za "pogodak u crno" treba sačekati Excavator. Ali ponajmanje zbog povećanja performansi CPU-a.
Glavni šlager će kod Excavatora biti:
- daleko veća ekonomija
- više CPU modula
- DDR4 memorija ( verovatno bar 4 kanala )
- silicijev interposer sa cache RAM-om
- verovatno odvojeni CPU i GPU dieovi.
- GPU shaderi 2 generacije napred
Svaki je deo ključan u toj značajnoj celini. Do tada mi je i postojeći Phenom II 955 x4 više nego dosta.
Glavni štos dolazećih modela neće više biti per-thread performance nega agregatni efekat svih coreova a _naročito_ on-die GPU jedinice.
Da mi crkne maššina danas, bez mnogo razmišljanja bih odvalio čak i stari FX8150 ili još bolje novi Trinity sa boardom.
Za 8350-ticu se odavno zna da je samo malo ispoliran BD-1.
Tek Steamroller će biti solidniji korak napred ali za "pogodak u crno" treba sačekati Excavator. Ali ponajmanje zbog povećanja performansi CPU-a.
Glavni šlager će kod Excavatora biti:
- daleko veća ekonomija
- više CPU modula
- DDR4 memorija ( verovatno bar 4 kanala )
- silicijev interposer sa cache RAM-om
- verovatno odvojeni CPU i GPU dieovi.
- GPU shaderi 2 generacije napred
Svaki je deo ključan u toj značajnoj celini. Do tada mi je i postojeći Phenom II 955 x4 više nego dosta.