Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

Najbolji je medicinski benzin, ali moras biti pazljiviji sa njim. Jer za razliku od alkohola moze da nagrize plastiku, pa je potrebno biti malo pedantniji kad se cisti :)

Ali ce ti i alkohol biti dovoljan :D

Ok, sad cu da ga nakachim pa javljam kakve su temperature...

Skinuo stari stavio novi i temperatura ne prelazi 49 stepeni, proshao linx na 4ghz 20 krugova 32 bit-a sistem evo i slike http://img24.imageshack.us/f/resj.png/ nego malo mi se klima levo desno jedva da mozhe da se pomeri milimetar znachi, jel tako kod ovog model ili neshto ne valja a sve sam uradio bez greshke? Ako neko ima isti kuler neka kazhe dali se i njemu pomera malo hladnjak znachi neki milimetar levo desno, hvala?

Poslednja izmena:
Skinuo stari stavio novi i temperatura ne prelazi 49 stepeni, proshao linx na 4ghz 20 krugova 32 bit-a sistem evo i slike http://img24.imageshack.us/f/resj.png/ nego malo mi se klima levo desno jedva da mozhe da se pomeri milimetar znachi, jel tako kod ovog model ili neshto ne valja a sve sam uradio bez greshke? Ako neko ima isti kuler neka kazhe dali se i njemu pomera malo hladnjak znachi neki milimetar levo desno, hvala?

Na kolikom naponu je to i kakva je sobna temperatura?

EDIT: video sam na hardware monitoru pise , 1.42V! :)

Poslednja izmena:
Ima li neki info o tome kada ce kod nas da se pojave 975Be i 1100t Phenomi? Ovaj 975 su testirali u SK vec, a nigde ga nema...

Ovi iz SK su ga digli na 4.2Ghz na box-u uz povecanje napona samo za 0.1v...

Ovi iz SK su ga digli na 4.2Ghz na box-u uz povecanje napona samo za 0.1v...

Diskutabilno je da li se isplati dati skoro 40e vise (nagadjam uzimajuci u obzir cenu 965) za njega ako mozes 955BE da dignes na 4ghz na naponu do 1.4v. Tih 200mhz i nece puno promeniti...bolje uzeti X6 1055 i staviti ga na 3.9. Bar ja ovako mislim:d

Znači ne mogu da verujem radio je par sati na 4 ghz i kada sam pustio opet LINX da vrti puko je i sad više ne može na 4 ghz u čemu je fora? temperature nisu visoke!

Platio sam ga 2900, a temperatura nije prelazila 50 stepeni. Ali testirao sam ga preko linxa chim sam ga namestio i tad je proshao ceo test sad nema shanse, ili se zamrzne komp ili izbaci error linx.

Mozda nisi lepo namontirao? Sa linx-om ti temp nije presla 50c na 4ghz?

Mozda nisi lepo namontirao? Sa linx-om ti temp nije presla 50c na 4ghz?

Da dok je radio LINX pratio sam temperaturu dok sam testirao i nije prelazila 50 stepeni a opet je pucao! moguće da mi je slabo napajanje ali kako slabo kad sam prvi put testirao prošao je 20 krugova a sad neće!

20 krugova nije nista, minimum 12h sa maximalnom alokacijom memorije!
I naravno nemoze svaki CPU na 4Ghz stabilno

Pa druze, probaj malo manji klok... onda voltaza... linx zna da puca zbog rama ( procitao sam ovde ) a ti imas ddr2 na 800mhz... ne znam.

Trebao bi da prodje neku torturu od 50/75 krugova sa svom memorijom, ipak je to 4GHz. Kakvo je stanje 12V grane pri testiranju?

Ram nisam klokovo niti sam dirao , a kad spustim procesor na default onda prolazi linx!

Znaci da sam ubo los primerak?! a sta mislis za napajanje?

Pa napajanje ce ti biti nategnuto ali ako je graficka pod "idle" ne bi trebalo to da smeta ali za igre ja bi se vec menjao napajanje narocito ako nategnes CPU

Ides redom probas malo da dignes napon ako ne pomogne spustas klok dok ne dobijes 24h stabilan komp...

Voltažu sam stavio na +150 u biosu i probao na 4ghz izbacio mi je prvi put samo 22gflop a posle toga je izasao blue sceen memory dump win32k.sys

Mislis da si ubo los primerak zato sto jos nisi postigao stabilnost na 4 gHz? Tacno je da odredjen procenat C3 revizija deneba moze da se potera na 4gHz na vazduhu, C2 ni slucajno, ali daleko od toga da ti je to garantovano. Tek s verzijom X4 975 ti je, ajmo rec, zagarantovan klok na 4gHz+, zbog visokog startnog kloka i niskog defaultnog napona za isti. Imam osecaj da si zbrzao celu stvar i nisi radio po PS-u pa ne znas sta te zeza, moguce da je i memorija.
Jesi li dizao takt NB-a(iliti uncore kod Intela)? Nadam se da znas da je to kod AMD-a i bitnije, posebno kad predjes neki klok od 3.6gHz nego budzenje kloka CPUa jer time ubrzavas rad L3 kesa i tu ces vise smanjiti zaostatak za Intel pandanima nego forsiranjem na 4gHz, posebno u igrama. Vidi da poteras taj NB na nekih 2.6 bar, uz podizanje NB video napona, naravno.
I da, menjaj to napajanje ako ces da se bavis ovim sportom :)

Poslednja izmena:
Ja sam ishao na direktan klok samog procesora znachi samo sam stavio x20 i voltazha na +150, nishta drugo nisam dirao.

Ja sam ishao na direktan klok samog procesora znachi samo sam stavio x20 i voltazha na +150, nishta drugo nisam dirao.

Ok, kada nadjes max stabilan klok za procesor i memoriju, sledeca stavka ce da ti bude pronalazenje max kloka za NB, sa 2000 bi trebalo da to poteras na nekih 2600 i to bi bilo to. Nakon svega toga smanji klok za nekih 100mHz za CPU i eto tvoga setupa za 24/7. Ali opet-gledaj ako mognes da ipak uzmes jace napajanje pre svega toga.

Ali kad povecam NB onda raste i memorija, jel mogu nekako da napucam samo NB a memoriju da ne diram?

Ali kad povecam NB onda raste i memorija, jel mogu nekako da napucam samo NB a memoriju da ne diram?

Mnozilac za NB je otljucan, nemas brige za memoriju, pronadji stavku u BIOSu, znaci takt NorthBridgea dizes promenom mnozitelja, uz odgovarajucu korekciju napona za isti, naravno.;)
Predlazem ti da proguglas po forumima za konkretan tip ploce koju imas, verovatno ces bez problema naci manje vise isprobana i potvrdjena setovanja, pa kreni od toga kao osnove, cisto da ti bude lakse.

Mnozilac za NB je otljucan, nemas brige za memoriju, pronadji stavku u BIOSu, znaci takt NorthBridgea dizes promenom mnozitelja, uz odgovarajucu korekciju napona za isti, naravno.;)
Predlazem ti da proguglas po forumima za konkretan tip ploce koju imas, verovatno ces bez problema naci manje vise isprobana i potvrdjena setovanja, pa kreni od toga kao osnove, cisto da ti bude lakse.

Trazhio sam u biosu tu opciju i nema je, a ima neshto NB voltage nishta vishe , Nasao sam NorthBridge ali to su neka podesavanja za memoriju!

Poslednja izmena:
Mozhe li neko da nakachi sliku phoenix bios-a gde se nalazi ta opcija za nb frequency, evo shta kod mene ima uslikao sam. Ima samo nb voltage, jedino kad povecam mnozhilac tad raste NB... a sama opcija za NB nema? http://img218.imageshack.us/f/pc190677.jpg/

Poslednja izmena:
Vrh Dno