Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

Ljudi mozhda mi necete verovati ali ja sam na stock kuleru imao mnogo veci gflops nego sada.

To ti je nesto do kompa, a ne do kulera, 100% ne mozda da bude do kulera.
Razmisli malo, smesno je.

Koji najvishi napon smem da koristim za svaki dan za phenoma 955?

Aj probaj da dodas malo voltaze na tih tvojih 1.26 pa ponovo provrti linx na 3.9. Jer mislim da manjak struje prouzrokuje slabiji rezultat. Kada sam svoj Athlon II 245 undervoltovao, cim bi otisao na 1.3 ili malo ispod, igre bi mi radile sporije... Tako da sam se zadrzao na 1.35-1.39 na njegovih osnovnih 2.9ghz...*** :( Jos nisam pokusao sa nasviravanjem, jer mi se nesretni gigabyt greje ...

Jel bih smeo da drzhim na 1.46 za svaki dan, jedino mi sa 1.46 prolazi linx 100 krugova i vishe na 3.9ghz?

Poslednja izmena:
Meni je procesor na def vrednostima radio na 1.47 nekih pola godine :D :D pa sam u biosu smanjio na 1.39 :)

Ja sam undervoltovao procesor sa 1.39V na 1.36V i povecao mnozilac i sad mi radi na 3800Mhz sa box kulerom. Vise necu da se zezam dok ne pribavim nesto sto lepo hladi...

Samo jedan gflops manje a spustio sam sa x19.5 na x18 a napon na default, ljudi bez 100 krugova nishta :D

Prilozi

• 3,6.PNG
    3,6.PNG
    773.5 KB · Pregleda: 59
Sa kojim programom mogu da povecavam i smanjujem obrtaje za kuler na procesoru?

Uspesno sam otkljucao Phenom X2 555BE na default naponu...i imam samo jedno pitanje:

Zasto u Windows-u nemam dobro ocitavanje temperature? Da li je bilo takbih problema?

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    311 KB · Pregleda: 50
Poslednja izmena:
Kada otkljucas procesor core senzori prestaju da funkcionisu, nazalost. Mozes gledati CPU temperaturu preko Everesta, ili eventualno iz BIOS-a.

na kolko moze da se klokuje stabilo da mi radi sa stock kulerom x6 1055t, i da mnogo mi je bucan ovaj kuler o cemu se radi ako zna neko? inace bio sam ga pre kloknuo na 3.2 ali mi je izbacivalo gresku pri bootovanju posle gasenja ili restarta nesto tipa c1 ili tako to...

na kolko moze da se klokuje stabilo da mi radi sa stock kulerom x6 1055t, i da mnogo mi je bucan ovaj kuler o cemu se radi ako zna neko? inace bio sam ga pre kloknuo na 3.2 ali mi je izbacivalo gresku pri bootovanju posle gasenja ili restarta nesto tipac1 ili tako to...

imaš grešku na memoriji ... vjerojatno si je previse overklokao :)

I ja imam B55 e sad ne vidim temp pojedinacnih jezgra OK ali vidim temp CPU-a. Znam da su temp jezgara manje za oko 10 C od CPU temp i prema tome mogu lako da sracunam temp jezgara. Koliko je ocitavanje temp CPU-a i jezgara ovom metodom realno?

Znaci ne mogu da pratim temp iz Windowsa kad otkljucam procesor? Sad sam instalirao Everest pro i ne prikazuje CPU temperaturu, jel postoji neki drugi program?

A jeeeeste na milion :smoke:
Ok je meni temperatura generalno, proverim u Biosu, ali bi bilo lepo kad ne bih morao da restartujem komp da bi to video.

Poslednja izmena:
Skini speedfan ili asus ai suite(ako ploca podrzava taj program), on prikazuje temperaturu koju valjda ploca meri. Kad otkljucas cpu nemozes da vidis temperaturu jezgara, sto i nije neki gubitak, jer je meni na 3 amd phenom II procesora core temp uvek bio nizi od te famozne cpu temperature. Tako da ako ti je taj cpu temp ok, jezgra su sigurno na manjoj temperaturi i nemas brige. Samo ga drzi ispod 62c pri max opterecenju. E da, hw monitor je takodje dobar program koji meri temp celog sistema.
Evo par linkova

http://www.almico.com/speedfan.php
http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
Asus Ai suite ces naci na njihovom sajtu

Da li neko mozda zna nesto vise o ovom procesoru: AMD Phenom(tm) II X2 511 ?
konkretno nalazi se u sklopu sledece konfiguracije:
http://www.hp.com/united-states/personal_again/datasheets/s5730f_ds.pdf

Poslednjih godina sam mahom pratio razvoj intelovih procesora, tako da pojma nemam od novim generacijama AMD procesora- koji je dobar, koji su bolji, koji su losiji itd. Video sam da ovaj thread ima 76 strana i pokusao da pretrazim za gore pomenuti proc. i nista nisam nasao.
Inace da priupitam kao sporedno pitanje- ove oznake X2, X4, X6 oznacavaju koliko jezgara imaju, jel tako?

dec rajt !

sto se tice fenomaII x2 511 , evo ga
http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom II X2 511 - HDX511OCK23GM.html

pazi da se ne zaletis - OVAJ FENOM NEMA L3 kes !!!
a i steping mi je malo sumnjiv AAEKC AE .

sto ce reci , najverovatnije da nema otkljucavanja
/ ako vec ne znas , poneki AMD procesori mogu da otkljucaju
jos po koje jezgro i da postanu x3 ili x4, to se u mnogome moze zakljuciti po oznaci na procesoru , (ne na kutiji) /

poenta price, kupovinom tog phenoma, ces zapravo kupiti athlon / L3 kes - jok ! /.
eto , rebranding hara IT svetom ...

dec rajt !
pazi da se ne zaletis - OVAJ FENOM NEMA L3 kes !!!
a i steping mi je malo sumnjiv AAEKC AE .

poenta price, kupovinom tog phenoma, ces zapravo kupiti athlon / L3 kes - jok ! /.
eto , rebranding hara IT svetom ...

Hvala. Pazim ja dobro da se ne zaletim :). Zato sam se prvo i ovde javio. Razmisljam se da u neko skorije vreme kupim jos jedan racunar. Ako je laptop gledacu da bude intel (preporuceno mi je jer se manje greju nego AMD), ali ako je desktop, receno mi je da gledam AMD jer su kao bolji. Slabo se ja razumem u AMD-ove kao sto sam napomenuo, ali sudeci po tvom odgovoru bolje bi bilo da lovim neki X4.

A sta mu dodje taj L3 kesh? Onako laickim jezikom. Eto, da nisi pomenuo ja ne bih ni za intelove procesore gledao koje sve kesh-ove imaju :)

intel ima / na papiru / manju potrosnju struje . i bolji je - tu nema razgovora .

ako imas pare, moja preporuka ti je intel i5-2400 / najnoviji sandy bridge, ima sve moguce keseve, trosi malo, kuva kafu i jos svasta nesto /
ali kosta 160e samo procesor.
a i odg. mat. ploce nisu bas dzabe.

za malo manje para - AMD phenomII x4 955 -110e (in d moument of vrajting dis tekst)
plocu za njega imas i za 50e.

dalje, super budzet voznja - AMD athlonII x3 445 , 60e , mozda otkljucas i cetvrto jezgro (da, - to je moguce)
ploca - vidi dva reda iznad.

performanse x4 i x3 (cak i bez L3 cache memorije) AMD procesora su sasvim upotrebljive za
sve moguce namene, i ravne dosta skupljim intelima ( top inteli i dalje nemaju konkurenciju ).

evo, ja se recimo trenutno vozim na x4 phenomu, i lepo mi je
pevam , uжivam ... :)

Poslednja izmena:
Dal je moguce da sad na novoj plochi ne mogu da kloknem procesor na 4ghz, mislim mogu ali su temperature previsoke, oko 66c na staroj plochi mi nije prelazila temperatura 55c na chak 4.1ghz?

Jel' ti sve ostalo isto (pasta, ventilatori, provetrenost, ambijentalana temperatura...)?

Jel' ti sve ostalo isto (pasta, ventilatori, provetrenost, ambijentalana temperatura...)?

Sve je isto samo shto sad imam 64 bita sistem i 4giga rama i druga pasta je stavljena , e sad ne znam koja plocha ochitava tachnu temperaturu stara asus-ova ili ova nova gigabyte?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno