Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

Jel velika voltazha 1.5 za moj procesor na 4ghz?

Uh, jeste velika. Ne znam cime ga hladis, i koliko ti skacu temp, ali smatram da je velika voltaza. Ako nece da na manjoj voltazi ide na 4GHz, a ti smanji klok za ~100MHz, i probaj sa 1.45V. To je neka voltaza preko koja ja ne bih isao. Video sam primerke bas ovog procesora koji na 1.45V ide na 3.9GHz, ali za 4GHz trazi celih 1.5V, sto je po mojim kriterijumima mnogo. Bojim se da ne degradira kroz nekih godinu dana.

Ok, hvala na odgovoru... Shta mislish o ovom kloku nagruvao sam nb na 2.6 :) dali josh da smanjim ht link ili da ga ostavim na 2080? Slika

Prilozi

• new.PNG
    new.PNG
    396.5 KB · Pregleda: 68
Ovo ti je super! Baš nema nimalo smisla ići na 4GHz na 1.5 pored ovakvog kloka. Ok i za ht, ako je sve stabilno. Dobar primerak!

Ovo ti je super! Baš nema nimalo smisla ići na 4GHz na 1.5 pored ovakvog kloka. Ok i za ht, ako je sve stabilno. Dobar primerak!

Ma stabilno je sve prolazi linx, nego josh nisam reshio onaj problem za flopse opet variraju, moguce da me sistem zeza, ali igrice i ostalo sve shljaka u fulu. :)

Nisam baš ispratio, koliko ti varira? Ako je za 1-2 nije to ništa, verovatno neki proces pojede nešto malo. Najbolje je to proveravati na klot novom sistemu, i to xp-u. Npr. ja sam u xp-u benčovao sa 3.85GHz, u win7 ne može preko 3.75.

Kakvi su ovo minusi?

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    619.3 KB · Pregleda: 62
Ne znam to, ali znam da ne moze da ti daje toliko gflopsa...

je l' si ti probao da reinstaliras sistem?

Boze sta nije uredu sa mojim procesorom?! 955 ima 38 GFlops-a na 3.9 a moj 555 41 na 3.2?! Wtf Bre

takvi su i za 32 bit :) ,bar koliko se ja secam
Edit:mad: Ateluv Upravu si :)

e pa ne znam onda stvarno sta mu se deshava i kakv je to minus xD

Poslednja izmena:
ne znam sta znaci taj minus,ali sve ostalo sljaka perfektno igrice itd....

Ja bih ti preporucio da batalis gflopsove i sve to, ako radi sve kako treba i ako si zadovoljan onda je sve u redu.

Dešava se ako pokušaš sa niskim naponom, sve prolazi ali jednostano ne radi punom snagom, to se zove throttling, povećaj mu još malo napon, stavi na 1.4V pa probaj onda.

Dešava se ako pokušaš sa niskim naponom, sve prolazi ali jednostano ne radi punom snagom, to se zove throttling, povećaj mu još malo napon, stavi na 1.4V pa probaj onda.

Imam na biosu za napon da biram plus +50 +100 i +150, ja sam izabrao +100 valjda je to dovoljno?

Pokušaj da povećaš tako da u cpu-z dobiješ oko 1.4V, ako ne možeš manuelno da podesiš u bios-u.

Au, kako je Demilos stabilizovao Phenomce iz oglasa :sceptic:

A sta ti se desava kad pokrenes 64 bitni LinX? idi u settings pa prebaci sa 32 na 64 i okaci nam SS.

Koristim 32-bitni sistem zato ne mogu da izaberem 64-bita.

Jel mogu preko nekog programa da pogledam koliko mi maksimum voltazha za cpu dostizhe ?

Mogu li nekako da izmerim max voltazhu za procesor a ne da gledam preko cpuz kako se stalno menja, lupam neki test vol?

to mi je OC za svaki dan 24/7

:smoke:

Poslednja izmena:
'Ajde ti to nama malo detaljnije opiši :)
Pretpostavljam da ti je CnQ isključen pri tom množiocu.
Memoriju u Linxu treba staviti na All i vrteti oko pola sata ili bar 50 krugova da se sve to lepo zagreje.
Koliki je napon u CPUz kada vrti LinX?
Koje su postavke za CPU i CPU/NB u BIOSu?
Čime hladiš mašinu?

ALL Memory , 50 Krugova , CnQ Disabled :smoke:

Prevelika ti je voltazha, kad je u cpu-z 1.48 dok igrash igrice je sigurno preko 1.5 to je mnogo. Meni je na slichnim podeshqavanjima pukao na 73-cem krugu, tako da bez 100,150 krugova nishta. Evo ga na 3.9 klikovao preko PhenomMsrTweaker-a 100 krugova obrnuo

Prilozi

• 3.9 tweak.jpg
    3.9 tweak.jpg
    361.7 KB · Pregleda: 74
Vrh Dno