Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

veoma je moguce da je stara ploca bila bolje raspolozena za oc od nove, cak iako nova ima vecu brojku cipseta, slova 'X' u imenu i tako dalje ...

Ne verujem da je bolja bila stara ploca za overclock znate i sami koliko mi je varirao gflops na ddr2 bas sam pisao u ovoj temi vratite se par strana unazad i videcete!

Sad trenutno procesor držim na 3.8 ghz i temperatura mi je pod punim opterećenjem u linxu 57-58 c a voltaza je 1.375 cim stavim preko 1.4 voltazu temperatura skace skoro za 10 stepen znaci bude oko 67-68 sto je mnogo za ovaj procesori!

Poslednja izmena:
Interesuje me dali na mogu da otkljucam jos dva jezgra na mom AMD Phenom II X2 545 imam plocu bioastar TA790GXB3 ili ako ne moze kako da podignem svoj racunar na najvisi nivo perfomansi.

Interesuje me da li mogu da otkljucam jos dva jezgra na mom AMD Phenom II X2 545 imam plocu biostar TA790GXB3 ili ako ne moze kako da podignem svoj racunar na najvisi nivo perfomansi.

Otkljucavanje zavisi od procesora, a to niko ne moze da ti kaze dok sam ne probas taj tvoj CPU..
A sto se tice klokovanja imas ovde temu kako se klokuje AMD CPU pa prvo prouci i probaj po nesto. I kad negde zapnes onda pitaj konkretno.
Ovako je mnogo uopsteno.
Mnogo bi bilo da ti sad neko sve to ispocetka pise..

e 'vako,pazario sam phenom ii x6 1055t i neku asus m4a78td-v evo plocu.I sad imam par nejasnoca.Prvo ,kad ugasim Cn'Q ,on mi i dalje spusta mnozioc na x4 ,kako je to moguce?Drugo ,zavrno sam ga na 3,6ghz i iskljucio turbo mod,jeste da mi je unutrasnja temp oko 15 stepeni i da je ploca van kucista,al dal je moguce da on ne prelazi 34stepena sa vendetom i nth1 pod linx-om?

x6 je nenormalno hladan :) Nego jel si iskljucio C1E?

ne verujem da je toliko hladniji od x4,ali sta ces.Iskljucen je i c1e.Nego zasto je njemu def napon(znaci auto) 1.392 u biosu? zar ne treba biti 1.35? kao i denebu

1055T je od 1.25v pa na gore stock, ali kad upali turbo neke ploce koriguju voltazu pa je to zato verovatno... Ali da jesu toliko hladniji od deneba...

znam da je usteda energije i zelim da ugasim to,ali to mi se i dalje javlja iako sam ugasio CnQ i C1E ,pa da li ima jos neka opcija da se ugasi a da ja nisam upoznat sa doticnom?

Hm, kod mene fercera kada se isključi CnQ. Proveri podešavanja u winu, da li je power mod na Balanced ili na High, mada bi BIOS trebalo da je primaran.

Iskreno nisam siguran kako moze da downclockuje ako je sve iskljuceno :( A jel si probao da rucno stavis mnozioc na koji hoces, fixiras napon i fsb? Mislim da probas da li ce onda isto raditi.. A da kojim slucajes nemas instaliram PhenomMsrTweaker ili tako neki custom CnQ? E da, i obrisi drajvere od CnQ, i stavi na high performace

znaci CnQ i C1E iskljuceni,u windowsu je power na high performance,nemam instaliran ni jedan custom cnq.Prvi put imam asusovu plocu i mrtvi atijem chipset.Naponi i mnozioci svi fixirani po defu,i isto se desava kao i sa auto.

Moguce je da si instalirao uz drajvere i program za ustedu energije, koji dolazi uz asusove ploce.
Pogledaj da li si snimio isti i sta je podeseno :)

odoh da proslavim slavu pa kad uhvatim vremena vise cu posvetiti tome i vratiti se na temu :)

Sad sam i ja malo gledao najverovatnije je to sto Gorth rece, aj pa srecno slavi slavu i javi sta si uradio :)

ehm,prodje slava a sa njim i moj problem sa cnq :) fleshovanjem biosa reseno sve :)

Poslednja izmena:
Jel sam ja corav gde je dugme za edit? :(

UGLAVNOM, citah ovde da se spominju vece kutije i oznake CACAC za phenoma II 555be, ali ja sam naisao samo na one sa oznakom CACDC i manje pakovanje kutije...
Da li je neko imao srecu sa otkljucavanjem procesora sa ovom oznakom, CACDC...

HVALA

Hvalo Nesho.
Nema vise nigde da se kupi sa oznakom CACAC, samo ta nova serija CACDC. Nemam pojma da li da rizikujem...

Bas mi se posrecilo, otkljucao ga odmah. Mada imam coler master 350w, bolje da vratim na 2 dok ne skupim kintu za neko bolje?

To je bas mnogo. Meni za 955be na 4.1GHz pokazuje 109W. Ili ocitavanje nije ok ili jezgra.

-----
Sent from HTC Magic

Nazad
Vrh Dno