Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

A da ugasis C1E i C&Q i posle klokovanja instaliraj PhenomMsrTweaker koji obara multi za CPU i drzi ga u idle na 800 MHz ( u load dize Hz po potrebi) i tako stedi struju.

A da ugasis C1E i C&Q i posle klokovanja instaliraj PhenomMsrTweaker koji obara multi za CPU i drzi ga u idle na 800 MHz ( u load dize Hz po potrebi) i tako stedi struju.

Nego hoce li moci da obara na 800mhz bez obzira na to shto mi je bus na 280 ili to vazhi samo za black edition?

Nego hoce li moci da obara na 800mhz bez obzira na to shto mi je bus na 280 ili to vazhi samo za black edition?

Pa meni spusta multi na 4x sto bi u tvom slucaju bilo 1120 MHz, ni to nije lose.
Takodje spusta i vCPU, u mom slucaju na 1.056v za 4 x 206 = 824 MHz. OC je podesen na 18.5 x 206 = 3811 sa 1.44 v (cisto da uporedis).
Vrlo prakticno kad nocu radi samo DL .

Pa meni spusta multi na 4x sto bi u tvom slucaju bilo 1120 MHz, ni to nije lose.
Takodje spusta i vCPU, u mom slucaju na 1.056v za 4 x 206 = 824 MHz. OC je podesen na 18.5 x 206 = 3811 sa 1.44 v (cisto da uporedis).
Vrlo prakticno kad nocu radi samo DL .

Ima li neki fazon za NB C&Q ?!

Ima li neki fazon za NB C&Q ?!

Nema, samo za CPU.
NB, HT, i RAM ostaju na klok vrednostima.
Obrati paznju da C&Q u biosu treba biti ugasen.
I mode u softweru na ganged (nema veze sa RAM-om) da bi istovremeno spustao multi za sva jezgra.

Prilozi

• sshot-30.jpg
    sshot-30.jpg
    88.5 KB · Pregleda: 59
Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Imam situaciju sa slike. Device Manager WINDOWS-a kaže 4 processors, dok CPUZ kaže 3 Cores. U pitanju je ASUS-ova ploča M4A87TD/USB3, procesor AMD Phenom II X2 555 Black Edition, memorija GEIL GV34GB1333C9DCN PC3 10660 1333Mhz 2GB x 2 DC Kit. Tek sam kupio komponente i nisam vršio nikakva dodatna podešavanja. Samo Unlock Core prekidač na ploči i podešavanja na AUTO u BIOS-u za Core unlock. Sve je ovo na Windows 7 Ultimate 32bit. Da li jednostavnno nisam imao sreće i dobio "samo" 3 dobra jezgra?

Poslednja izmena:
flesni bios,a mozda je i do sistema? Da nisi mozda u msconfigu dirao numbers od processors?

flesni bios,a mozda je i do sistema? Da nisi mozda u msconfigu dirao numbers od processors?

Pa probaću, nisam proveravao da li je ima noviji firmware za njega ali ne verujem. Mada mi u samom paljenju računara piše **All 4 cores unlocked! ** U msconfig nisam ništa dirao, a i tamo ako hoću da postavim manuelno broj procesora daje mi 3 najviše. Windows mi daje ocenu 6,9 za Procesor, ne znam koliko daje kod onih sa sva 4 otključana jezgra...

Ma kakav crni windows performance index, ili kako se vec zove, najverovatnije ti rade samo 3 jezgra.

Isplati li se uopste se sad kupovati x2 i zezati se sa otkljucavanjem kad je razlika u ondosu na X4 manja od 2500 din :/ ? Koji je procenat uspesnosti otkljucavanja u ovom trenutku?

Ok, hvala na brzom odgovoru. Onda necu da se zamlacujem na limundu sa takvim stvarima :) .

kad otvorim bilo koji program za pracenje temperatura, uvek mi je na jezgrima manja temp za nekih 10 stepeni u odnosu na stavku CPU. Npr sada mi je na jezgrima 20 stepeni dok pod cpu stoji 30... Jel zna neko zbog cega je to i koju temperaturu da pratim?
Phenom II 555 be

zanima me da li moze ova maticna http://www.itsvet.com/proizvod/ecs-nforce9m-a-v1.0/comp_comp_mboard/277/1300
da podrzi ovaj procesor http://www.itsvet.com/proizvod/amd-phenom-ii-x4-965-black-edition-3.40ghz-8mb/comp_comp_cpu/47/364

maticna ima AM2+ chipset i pise da moze AM3 procesore da podrzi,ali nisam nasao konkretno za ovaj procesor!Ne bih da ga uzmem i na kraju nista ne uradim....

nisam mogao da sve postove da citam i izvinjavam se ako je neko vec postavio isto pitanje :))

Imas ovde spisak procesora koje podrzava..
http://www.cpu-upgrade.com/mb-ECS/NFORCE9M-A(V1.0).html
Nema 965 na spisku, ali bi trebalo da podrzava..

Gde nadje ovu (igracku) plocu za PII965 (nije valjda na limundu :D)???
Dodaj malo para pa kupi adekvatniju plocu za taj procesor.

Poslednja izmena:
hahaha ma nije limundo :))) imam maticnu hocu procesor da menjam,sada mi je amd athlon 7850,mada cu mozda prvo maticnu da uzmem drugu...za sada mi izgleda da sljaka ok....

hahaha ma nije limundo :))) imam maticnu hocu procesor da menjam,sada mi je amd athlon 7850,mada cu mozda prvo maticnu da uzmem drugu...za sada mi izgleda da sljaka ok....

najbolje zajedno menjaj cpu+plocu, jer ces mnogo lakse to svoje prodati tako u kompletu(samo tu plocu bez cpu neces bas lako prodati,,,)

najbolje zajedno menjaj cpu+plocu, jer ces mnogo lakse to svoje prodati tako u kompletu(samo tu plocu bez cpu neces bas lako prodati,,,)

hvala na savetu,razmisljam ovaj moj komp da bratu ostavim dosta je dobar,a ja meni deo po deo da uzimam,kako skupim kintu, i sklopim,jer tako cu moci da uzmem bolje delove...neka azdaja da se sklopi mora posto sam ovu kantu uzeo preprosle godine i od tada nisam ulagao u nju...

hvala na savetu,razmisljam ovaj moj komp da bratu ostavim dosta je dobar,a ja meni deo po deo da uzimam,kako skupim kintu, i sklopim,jer tako cu moci da uzmem bolje delove...neka azdaja da se sklopi mora posto sam ovu kantu uzeo preprosle godine i od tada nisam ulagao u nju...

Uskoro ce izaci bulldozer, pa ce opasti sve cene starijih AMD procesora i samim tim ces moci da sklopis finu masinu za male pare :)

kad otvorim bilo koji program za pracenje temperatura, uvek mi je na jezgrima manja temp za nekih 10 stepeni u odnosu na stavku CPU. Npr sada mi je na jezgrima 20 stepeni dok pod cpu stoji 30... Jel zna neko zbog cega je to i koju temperaturu da pratim?
Phenom II 555 be

Prati tu manju "core" temp, i gledaj da ne bude preko 60 i kusur :)

Prati tu manju "core" temp, i gledaj da ne bude preko 60 i kusur :)

Hvala na odgovoru. Jedino sto se suocavam sa problem kada otkljucam sva 4 jezgra, programi ne prikazuju temperepaturu jezgara vec samo za cpu. Ali uvek od te vrednosti CPU mogu da oduzmem nekih 10 stepeni pa otprilike znam koja je tacna vrednost. Naravno, ukoliko treba da se prati temperatura jezgera, jer gledam po netu misljenja su podeljena.

pa ja licno na deneb-u sam pratio core temp, dok sada na thuban gledam core temp :p

Hvala na odgovoru. Jedino sto se suocavam sa problem kada otkljucam sva 4 jezgra, programi ne prikazuju temperepaturu jezgara vec samo za cpu. Ali uvek od te vrednosti CPU mogu da oduzmem nekih 10 stepeni pa otprilike znam koja je tacna vrednost. Naravno, ukoliko treba da se prati temperatura jezgera, jer gledam po netu misljenja su podeljena.

Ništa čudno da nakon otklučavanja dodatnih jezgara ne vidiš temperature istih. Nemoj ništa napamet da radiš, oduzimaš i slično, pipni kuler(metalni deo) rukom i ako pri full loadu možeš da zadržiš ruku na njemu, onda je sve u redu.

Da ne bih puno razmisljao o otkljucavanju uzeo sam tray verziju phenom II x4 940 za 7800din i 2 god garancije i mislim da je to ok...nesto mi mali napon cpu ili tako treba,moze li neko da uporedi da li je sve ok ovde?Ide do 3.5 sa default naponom,preko toga nece, e sad ja znam da moze napon slobodno do 1.45v ali sta ako je ovo neka posebna verzija zato sto je tray,do koliko da dizem napon,da li je to phenom II normalan ili neki poseban?Najnoviji je bios na ploci i isto pokazuje i u bios...sada koristim ovako,samo sam mnozioc stavio na 17 i sve je OK,hteo bih da probam vise ali nisam siguran za napon...

Prilozi

• untitled1.JPG
    untitled1.JPG
    51.8 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
Vredi li preci sa Intel E7200 (oc na 3.4GHz) na AMD X4 955?
Imam MSI GTX 460, pa nesto razmisljam da li je ovaj CPU koji imam dovoljan?

Vredi li preci sa Intel E7200 (oc na 3.4GHz) na AMD X4 955?
Imam MSI GTX 460, pa nesto razmisljam da li je ovaj CPU koji imam dovoljan?

nije dovoljan.... vredi preci na bilo sta jace, amd quad, intel quad neki da nemenjas plocu polovan, i3, i5 .......

Pretpostavio sam, ali sam u dilemi da li prodati plocu, cpu i memoriju i kupiti X4 955, DDR3 i plocu ili samo uzeti Q9500 ili slican Intel quad?

Vrh Dno