A da ugasis C1E i C&Q i posle klokovanja instaliraj PhenomMsrTweaker koji obara multi za CPU i drzi ga u idle na 800 MHz ( u load dize Hz po potrebi) i tako stedi struju.
A da ugasis C1E i C&Q i posle klokovanja instaliraj PhenomMsrTweaker koji obara multi za CPU i drzi ga u idle na 800 MHz ( u load dize Hz po potrebi) i tako stedi struju.
Nego hoce li moci da obara na 800mhz bez obzira na to shto mi je bus na 280 ili to vazhi samo za black edition?
Pa meni spusta multi na 4x sto bi u tvom slucaju bilo 1120 MHz, ni to nije lose.
Takodje spusta i vCPU, u mom slucaju na 1.056v za 4 x 206 = 824 MHz. OC je podesen na 18.5 x 206 = 3811 sa 1.44 v (cisto da uporedis).
Vrlo prakticno kad nocu radi samo DL .
Nego hoce li moci da obara na 800mhz bez obzira na to shto mi je bus na 280 ili to vazhi samo za black edition?
Ima li neki fazon za NB C&Q ?!
Tebra ajde iskuliraj, shta ti imash sa tim a?
flesni bios,a mozda je i do sistema? Da nisi mozda u msconfigu dirao numbers od processors?
zanima me da li moze ova maticna http://www.itsvet.com/proizvod/ecs-nforce9m-a-v1.0/comp_comp_mboard/277/1300
da podrzi ovaj procesor http://www.itsvet.com/proizvod/amd-phenom-ii-x4-965-black-edition-3.40ghz-8mb/comp_comp_cpu/47/364
maticna ima AM2+ chipset i pise da moze AM3 procesore da podrzi,ali nisam nasao konkretno za ovaj procesor!Ne bih da ga uzmem i na kraju nista ne uradim....
nisam mogao da sve postove da citam i izvinjavam se ako je neko vec postavio isto pitanje)
hahaha ma nije limundo)) imam maticnu hocu procesor da menjam,sada mi je amd athlon 7850,mada cu mozda prvo maticnu da uzmem drugu...za sada mi izgleda da sljaka ok....
najbolje zajedno menjaj cpu+plocu, jer ces mnogo lakse to svoje prodati tako u kompletu(samo tu plocu bez cpu neces bas lako prodati,,,)
hvala na savetu,razmisljam ovaj moj komp da bratu ostavim dosta je dobar,a ja meni deo po deo da uzimam,kako skupim kintu, i sklopim,jer tako cu moci da uzmem bolje delove...neka azdaja da se sklopi mora posto sam ovu kantu uzeo preprosle godine i od tada nisam ulagao u nju...
kad otvorim bilo koji program za pracenje temperatura, uvek mi je na jezgrima manja temp za nekih 10 stepeni u odnosu na stavku CPU. Npr sada mi je na jezgrima 20 stepeni dok pod cpu stoji 30... Jel zna neko zbog cega je to i koju temperaturu da pratim?
Phenom II 555 be
Prati tu manju "core" temp, i gledaj da ne bude preko 60 i kusur![]()
Hvala na odgovoru. Jedino sto se suocavam sa problem kada otkljucam sva 4 jezgra, programi ne prikazuju temperepaturu jezgara vec samo za cpu. Ali uvek od te vrednosti CPU mogu da oduzmem nekih 10 stepeni pa otprilike znam koja je tacna vrednost. Naravno, ukoliko treba da se prati temperatura jezgera, jer gledam po netu misljenja su podeljena.
Vredi li preci sa Intel E7200 (oc na 3.4GHz) na AMD X4 955?
Imam MSI GTX 460, pa nesto razmisljam da li je ovaj CPU koji imam dovoljan?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari