Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

@ Ateluv. Lepo ti reko covek. :laugh:

MOj proc ne zabada ni na 1.45v na 3.8ghz pri temp od 57-58c. ne moze me niko ubediti da imam potrebu za boljim kulerom na ovom proc.-u jer samo u Linx-u prebacujem 50c na 3.6ghz@ 1.36 inace ga drzim na 1.329v

A ti tvoje ''extra'' primerke mozda drzis i u hladnjaci jer ipak su ''posebni'' i rade na 5ghz :butt::butt::butt:

Ono je C2 pa radi na 1.42 def. Al zabada i greje se jer je na prasnjavaom box cooleru :D

Moj procesor na 3.8Ghz radi na def. vcore ;)
Ovde je malo preterano sa vcore... Radi 4.2Ghz na manje, provereno ;)

Uploaded with ImageShack.us

:wave:

Poslednja izmena:
Ako je box onda i nije cudo ako zabada.....nije valjda da nisi probao da otkljucas :d

Nisam ni znao za otkljucavanje dok sebi nisam sklapao masinu pre par nedelja :D
Na mom 550 C3 cetvrto jezgro je falicno ili ne umem da ga stabilizujem. x3 radi valjda ok mrzelo me da ga drzim ceo dan na prime-u. Mada malo mi mozda sporije ucita win na pocetku na x3 to mi nije jasno :D

Al probam da otkljucam burazov za vikend o/

Nh-d14 čini čuda. Idle samo 28-29C :)

EDIT: I za 150Mhz takt, temperatura je ista ovaj kuler ne bolesno dobar!

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    57.1 KB · Pregleda: 69
  • Capture2.PNG
    Capture2.PNG
    86.1 KB · Pregleda: 61
Poslednja izmena:
taj cu i ja:p jednog dana .. ako u medjuvremenu ne izadje bolji...

Poteraj ga na 4.2Ghz ko ja I5, pa da odradimo neki bench :eyebrows:

Prolazi Linx 10 krugova sa svom memorijom, ali neću da ga silujem više, pošto nisam nabavio hladnjake za naponsku. I onako nemam sad grafiku za ovaj komp, pa neću da ga silujem bzvz.

Nabavi i meni hladnjake za naponsku kada vec juris sebi...

Cool ali za sada hocu da pokusam nekako da ufuram NHD14 u mog Sceletona...

Razlika je samo u dodatnom ventilatoru. Sa tom push-pull varijantom možda dobiješ 1-2 stepena niže temperature. Pitanje je kakvi su ventilatori, da li su bučni...Sa tom verzijom sigurno dobijaš i nosač za drugi vent, dok bi ako hoćeš sam da dodaš neki na varijantu bez dodatnog venta, morao nekako da se snađeš.
Cene su tu negde...Od ova dva ja bih išao na verziju sa dva fana.

Ma to je samo it svet bag sa 2 slike koje vode kao 2 proizvoda. ima toga koliko oces na it svetu. Postoji samo jedan hyper 212 plus i on dolazi sa jednim ventom. Uz njega se dobijaju i 4 zakacke (2 za svaki ventilator) od kojih ces dve da iskoristis odmah uz njihov vent, a dve ce ili da ti stoje ili ces iskoristiti za kupovni vent.

postoji i samo malo drugacija verzija pakovanja gde se dobijaju drugacije zakacke, ali isto dobijas samo jedan fan i 4 zakacke.

Ovaj sa dva kulera nema nigde sad sam zvao par radnji, jel mozhe na ovaj hyper da se nakachi josh jedan dodatno>?

Poslednja izmena:
Mozhe li ovaj moj phenom da se klokuje sa nekim softwerom, probao sam amd overdrive ali nece da pokrene pise " cannot detect AMD 7-series chipset on this computer" ima li neki slichan program?

Jedino ako si dobio neki program uz plocu.
Nego, zar ti nije lakse da u biosu menjas mnozilac
i da tako nasviras procesor??

Pa jeste lakshe preko biosa ali bih hteo i preko nekog software da probam, jel ima neki za asus ploche i nvidia chipset?

Mozhe li ovaj moj phenom da se klokuje sa nekim softwerom, probao sam amd overdrive ali nece da pokrene pise " cannot detect AMD 7-series chipset on this computer" ima li neki slichan program?

K10stat
se zove program.Samo oprezno,u njemu imas podesavanja za Vcore i napon NB/L3.Naravno postoji mogucnost menjanja multiplier-a i pravljenje profila.

A vidim da ima neki asus turboV, jel mozhe preko njega procesor da se klokne?

Shta znachi ovaj gflops na linx slabo se razumem pa reko vas da pitam, i od chega to zavisi. Vidim da ovi na intelima imaju oko 55,60 jel to do procesora ili i do memorije?

Može preko TurboV aplikacije, ali samo neki parametri. Za OC koristi OverDrive, ako hoćeš iz wina.
Za Linx rezultate pogledaj temu. Rezultat zavisi od mnogo faktora.

DA, to je do superiornijeg Intel procesora :smoke:

Uzeo sam ovaj kuler i hladnjak hyper 212+ sad me zanima sa chime da skinem ovu staru pastu sa procesora mislim sa chime je najbolje?

Vrh Dno