Šta je novo?

AMD Phenom 45nm

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Extra!
Znachi i to je moguce...Izgleda da ce otkriti mnogo vishe stvari nego shto je sluchaj sa ovom "mini ratom" AMD-a i Intel-a. Mozda cemo saznati i nove tweak-ove :), mozda i mnogi svestki overclockeri nece smeti vishe tako da se zovu :)
Evo shta radi konkurencija...

Nebitno sta da urade , cenim de ce modifikovati termalnu sondu !
Ono sto se broji je overclockerski potencial primeraka koji budu mogli kupiti obicni smrtnici.

Fugger je vec postavio thread na XS gdje je podigao jedan primerak od biranih na 5.7 GHZ na LN2 i 5.0 Spi1m stable na Air. Ali izgleda de ce Nehalem pri vecim naponima imati daleko vece probleme da odrzi stabilni klock od AMD'a
Ako uporedimo sa E8600 razlika na vazduhu i LN2 iznosi blizu 2 GHz kad se to uporedi sa ovim selektiranim primercima Nehalema koje je Fugger dobio onda je to samo 700 MHz :p

Po izjavama sa prezentacije Phenoma II na LN2 on je vrtio Crysis u loopu na preko 6GHz sto je neuporedivo sa jednostavnim spi1m testom

Bice nemilosrdno taman posle praznika :)
Sto ce reci kraj novogodisnjih odmora bice najzanimljiviji.

I ja se "nadam" :)

:wave:

Samo se vi nadajte:D:D:D
Nisam mogo da izdrzim, mnogo ste se bre ubacili u ovaj AMD PII trip:p

Kako je ovo bio konstruktivan komentar u skaldu sa temom, pomenuo sam cak i AMD PII,) znaci nije spam:p

monteboy je napisao(la):
Po izjavama sa prezentacije Phenoma II na LN2 on je vrtio Crysis u loopu na preko 6GHz sto je neuporedivo sa jednostavnim spi1m testom
Puh...
Ne mogu da verujem...
Pazi kad ne mogu da verujem...jedva chekam da to probam ispod LN2...

Sad će se 2 tabora poubijat' tražeći savršeni procesor za extremni sub-zero clock .... eh, šta radi marketing.
Najbolje bi bilo da odvoje jednu liniju samo za takove proizvode :smoke:.

Sad će se 2 tabora poubijat' tražeći savršeni procesor za extremni sub-zero clock .... eh, šta radi marketing.
Najbolje bi bilo da odvoje jednu liniju samo za takove proizvode :smoke:.

Msilim da nece..nek je po 5% fanova i sa jedne i sa druge strane, kojima ne mozesh da promnenish mishljenje nikako...fora je sa ovih 90% ostalih koji ce se privoliti pristupachnijem reshenju ;)
Hm...idelja o posebnoj liniji je dobra...ali poprilichno neisplativa za Intel i AMD...da bi videli koji CPU je bolji na LN2 ili DI moraju da ih i probaju...:) To je na zalost jedini nachin...

Nekada su navijaci imali svoj kvalitet, danas...:whip:
Ono malo ljudi sto iole poznaje obe arhikteture, biva ucutkano od mase neznalica i 'pojedinaca" sa iznajmljenom palicom :S:

Pitanje za admine:
Zasto se za postovanje u ovoj sobi ne uvede test znanja i da se napokon mogu citati normalni postovi normalnih ljudi koji poseduju znanje, te istim predstave svoje tumacenje ( ne ubrajam sebe u iste) pred ostale? Ipak bi ovaj deo foruma trebao biti "spasen od nas idyota i poltrona"; te pukih neznalica :d

Niko ne bi prosao test?

Pa oni imaju najmanje vremena da se bakcu sa kucanjem kilometarskih objasnjenja ostalim clanovima, samo mi besposlicari smo dovoljno zaludni da se prepiremo u ovakvim temama. Mada kad bolje razmislim kvalitet jedne teme ne zavisi od toga koliko oni koji znaju mogu da napisu, vec od toga koliko oni drugi mogu da se suzdrze da ne napisu nista.

Poslednja izmena:
Pa oni imaju najmanje vremena da se bakcu sa kucanjem kilometarskih objasnjenja ostalim clanovima, samo mi besposlicari smo dovoljno zaludni da se prepiremo u ovakvim temama. Mada kad bolje razmislim kvalitet jedne teme ne zavisi od toga koliko oni koji znaju mogu da napisu, vec od toga koliko oni drugi mogu da se suzdrze da ne napisu nista.

Svaka cast na zakljucku :) a sada vukovi gumicu u shake :d :)

Poslednja izmena:

Ovo je odlicno receno! :) :wave:

Nije Phenom ali to mu je to:
http://www.techreport.com/articles.x/15905
I ovaj test potvrđuje da je Shangai zaista znatno bolji od Barselone. Problem je što mu konkurencija nije Barselona već Xeon. Na pravilno optimizovanom serveru, daleko je ispred Xeona. Međutim u Workstation/HPC primenama i dalje kaska za Intelom.

Koliko vidim, klok za klok su vrlo slicni, 45nm Xeon i 45nm Opteron. Mozda neku blagu prednost od 2-3% dobija Intel, zahvaljujuci optimizacijama na nivou kompajlera.
U svakom slucaju, nije uopste lose za AMD.

Koliko vidim, klok za klok su vrlo slicni, 45nm Xeon i 45nm Opteron. Mozda neku blagu prednost od 2-3% dobija Intel, zahvaljujuci optimizacijama na nivou kompajlera.
U svakom slucaju, nije uopste lose za AMD.

Slazem se. Inace interesuje me zasto je u Cinebench-u skaliranje manje od 6x za kod novih Opterona?Sa skaliranjem od 6.95x(ocekivanim) pretekao bi Xeona na istom kloku u ovom testu koji nikada i nije bio naklonjen AMD-u. Inace,oko 22% je Shanghai brzi od Barcelona-e klok za klok u single thread C10 testu,vrlo zanimljivo.
Onaj low power Xeon je vrlo efikasan 2P sistem,mada razlike u konfiguracijama su ocigledne: 10GB manje rama(i manjeg kapaciteta po modulu pa time i manje potrosnje po istom-ogranicenje chipset-a) i koriscenje low power Xeon cipa Vs. "normal"/Non-HE u slucaju Shanghai-a.

U svakom slucaju novi Opteroni su poprilicno brzi i efikasniji od Barcelona verzije.Sad im ostaje da na vreme izbace na trziste novi HT3 chipset i Istanbul,da bi mogli da pariraju Nehalem Xeon-ima u Q2/Q3.

opetroni su uvek i bili brzi i dostojna konkurencija intelovim server procesorima. amd_ov problem je desktop, mada videcemo sta ce biti za mesec dana

opetroni su uvek i bili brzi i dostojna konkurencija intelovim server procesorima. amd_ov problem je desktop, mada videcemo sta ce biti za mesec dana

Secam se vremena kad smo sa serverskim AMD'ovim procesorima kidali Intel Desktop Modele. Samo cu reci Opteron 146 Venus :D :)

Poslednja izmena:
Slazem se. Inace interesuje me zasto je u Cinebench-u skaliranje manje od 6x za kod novih Opterona?Sa skaliranjem od 6.95x(ocekivanim) pretekao bi Xeona na istom kloku u ovom testu koji nikada i nije bio naklonjen AMD-u. Inace,oko 22% je Shanghai brzi od Barcelona-e klok za klok u single thread C10 testu,vrlo zanimljivo.
Evo kod mene na 9950 BE kada ukljucis "crveno dugme" single thread CB 10 skoci za nekih 8%, a multithread je otprilike isti, pa je skaliranje umesto 3.9x, recimo 3.5x. Mislim da su odradili full performance u single thread workload-ima.

amdas93.png

ne valja ti, moze da se klikne na X :p

nego...

Phenom II X4 945 3.0GHz 8MB Deneb AM3 Apr, 2009
Phenom II X4 940 3.0GHz 8MB Deneb AM2+ 8th, Jan
Phenom II X4 925 2.8GHz 8MB Deneb AM3 Feb, 2009
Phenom II X4 920 2.8GHz 8MB Deneb AM2+ 8th, Jan
Phenom II X4 910 2.6GHz 8MB Deneb AM3 Feb, 2009
Phenom II X4 810 2.6GHz 6MB Deneb AM3 Feb, 2009
Phenom II X4 805 2.5GHz 6MB Deneb AM3 Feb, 2009
Phenom II X3 720 2.8GHz 7.5MB Heka AM3 Feb, 2009
Phenom II X3 710 2.6GHz 7.5MB Heka AM3 Feb, 2009
Athlon X4 615 2.7GHz 2MB Propus AM3 Apr, 2009
Athlon X4 605 2.5GHz 2MB Propus AM3 Apr, 2009
Athlon X3 420 2.8GHz 1.5MB Rana AM3 Apr, 2009
Athlon X3 410 2.6GHz 1.5MB Rana AM3 Apr, 2009
Athlon X2 240 2.8GHz 2MB Regor AM3 Jun, 2009
Athlon X2 235 2.7GHz 2Mb Regor AM3 Jun, 2009

Koliko vidim iz illidan-ovog posta Athlon-u kao brendu sledi sudbina Pentium-a...

d0minat0r je napisao(la):
Ako 920 bude negde oko 150 bice otimanje :D

Nece, pre ce biti oko 200 eura ;) ali i to je i dalje sjajna cena!

ne valja ti, moze da se klikne na X :p

nego...

Phenom II X4 945 3.0GHz 8MB Deneb AM3 Apr, 2009
Phenom II X4 940 3.0GHz 8MB Deneb AM2+ 8th, Jan
Phenom II X4 925 2.8GHz 8MB Deneb AM3 Feb, 2009
Phenom II X4 920 2.8GHz 8MB Deneb AM2+ 8th, Jan
Phenom II X4 910 2.6GHz 8MB Deneb AM3 Feb, 2009
Phenom II X4 810 2.6GHz 6MB Deneb AM3 Feb, 2009
Phenom II X4 805 2.5GHz 6MB Deneb AM3 Feb, 2009
Phenom II X3 720 2.8GHz 7.5MB Heka AM3 Feb, 2009
Phenom II X3 710 2.6GHz 7.5MB Heka AM3 Feb, 2009
Athlon X4 615 2.7GHz 2MB Propus AM3 Apr, 2009
Athlon X4 605 2.5GHz 2MB Propus AM3 Apr, 2009
Athlon X3 420 2.8GHz 1.5MB Rana AM3 Apr, 2009
Athlon X3 410 2.6GHz 1.5MB Rana AM3 Apr, 2009
Athlon X2 240 2.8GHz 2MB Regor AM3 Jun, 2009
Athlon X2 235 2.7GHz 2Mb Regor AM3 Jun, 2009

Vec vidim neke od naslova recenzija :)

Athlon X4 615 2.7GHz 2MB Propus AM3

Kome je potreban propus(t)?

N: Do PROPUSta je ipak doshlo...
PN: ...nazovite nas mazohistima, volimo ga!

Athlon X3 420 2.8GHz 1.5MB Rana AM3

Smrtonosna rana

Dushevna (H)Rana!

Intelova rak-rana

Phenom II X3 720 2.8GHz 7.5MB Heka

Neka, neka, pamti pa vrati! (pa moze i cirilchno da se prochita :D)

Athlon X2 240 2.8GHz 2MB Regor AM3

Bez pREGOvoRa, ali sa njim je ipak bolje

Shta cu doshlo mi....:D :D :D

Poslednja izmena:
animaN ti si mi definitivno omiljeni lik na forumu! ;):smoke::)
Opet si me do suza nasmejao care!:wave:

pa sto to meni pricas :p ja niti imam nehalem niti sam planirao da ga kupim (dobar mi je i ovaj quad) :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno